jaka jest wasza ulubiona postać grana przez Deppa?
dla mnie:
Jack Sparrow (chyba nie trzeba tłumaczyć :P )i Willy Wonka (chociaż dziwnych postaci to akurat wiele grał, ale jednak Willy jakoś najbardiej mi zapadł w pamięci :)
poza tym duży szacunek za "Desperado 2" które filmem najlepszym nie było, ale Johny podniósł trochę jego poziom, a rola agenta kitóry na końcu ledwo trzymał się w jednym kawałku i mimo tego dalej na siłę prowadził dochodzenie-całkiem zabawna :)
na początku grał fajne i wszystko było fajowo:D Nie podobał mi się jego brzuch na końcu, a coś mnie strzeliło, kiedy nagle na ekranie pojawiłą się ta szpetna twarz prawdziwego faceta, którego grał, miałam traumę w nocy!
Jack może faktycznie trochę skomercjalizowany ale i tak zabawny i bez niego "Piraci..." by byli strasznie drętwi ;p
Roux!!!!!! na śmierć o nim zapomniałam! ideał...;) oczywiście dodaję go do Jacka i Willy'ego :)
chciałam jeszcze dodać, że najdziwniejsza rola w którą się wcielał to moim zdaniem Ed Nożycoręki, duży szacunek dla Johnn'ego, bo choć specem nie jestem, to jednak wydaje mi się że zagrać kogoś tak "odmiennego" nie jest łatwo ;)
Zdecydowanie większość z Was wymienia Jacka, bo leci na Niego i jego tyłek.
Oczywiście zaraz posypią mi się na głowę argumenty, że nie, że najcudowniejsiejsze jest to, że Depp stworzył tą rolę sam i że tak gra genialnie. Bez stresu. Od tego ta rola jest, żeby Depp się podobał, powygłupiał i zgarnął łatwą kasę. Ja też miałam okres szału na punkcie Sparrowa, na szczęście mi przeszło <choć nadal lubię i film i Deppa jako pirata, sympatyczny jest i poprawia humor ;)>.
Pannie trinityR natomiast radzę zaprzestać pisania takich infantylnych postów, zarówno tu, jak i na każdym innym, filmowym forum. Żarty żartami, ale każda głupota ma swoje granice...
mnie akurat Depp jako Jack nie kręci (przegięcie z kredką do oczu ;) po prostu lubię tę postać-śmieszny, zachłanny, arogancki i egoistyczny ;P ładny to z założenia miał tam być Bloom, chociaż możliwe że Depp zgarnął więcej fanek- nie wiem, nie interesowało mnie to nigdy i dalej nie interesuje. Gdybym miała wymienić postać która mi się podoba pod względem fizycznym to Roux- baaardzo męski i nie ukrywam że na niego bym poleciała :D
Akurat Depp dostaje nominacje za te role, za które nie trzeba.
Bloom to filmowa ciota, na dodatek marne aktorstwo, przeciętność. Nie oszukujmy się, Depp do spółki z Rushem zabrali dla siebie cały film.
fenomenalny Sam z Benny&Joon, Willy Wonka z fabryki czekolady, Jack z Piratów, prześmieszny jak na moje Morton z Secret Window;D