Jon Bernthal

8,0
47 287 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jon Bernthal

za rolę w TWD, żadna postać serialowa nigdy mnie tak nie wkurzała.

nikike

Na 1 nie zasługuje bo świetnie zagrał Shane'a. Postać miała oddziaływać negatywnie na widza i udało się to. Osobiście postać lubiłam od początku, a warsztat aktorski na pewno jeden z lepszych w TWD.

AiShiteru

Zgadzam się z opinią AiShiteru. Wszyscy zawsze uwielbiają te pozytywne postacie. Dla mnie świetnie zagrał Shane, jedna z moich ulubionych postaci:) Dobry aktor to taki co potrafi grać strasznie dobrze nawet te czarne charaktery .

ZigolaS

I również zgadzam się z kolegą.

AiShiteru

Jestem tego samego zdania. Szczerze mówiąc, to już nikt z tych wszystkich postaci, które zostały nie jest aż tak interesujący.

AiShiteru

Bardzo mi go brakowało jak odszedł z serialu. Świetny aktor.

nikike

1/10 za postać? Hell nooo. Skoro tak na ciebie działał to powinien dostać świetną notę za świetnie odegraną rolę... No ale każdy ocenia jak chce.

MonikaFromComton

Nie wkurzał mnie ze względu na działania, wkurzał mnie przez całokształt aktorski. Po prostu miałem ochotę przeskakiwać większość scen z jego z osobą.

nikike

To zmienia postać rzeczy :)

nikike

wiesz ile mnie denerwuje aktorów? a jednak zaciskam zęby i patrzę obiektywnie na ich grę,mogę zaniżyć im ocenę o jedno oczko ale bez przesady,oceniłeś aktora po jednej roli

nikike

żyć z idiotami w jednym kraju god damn

kenobiii

Smutne, co nie?

nikike

Fajnie zagrał w TWD, facet układa sobie życie z żoną kumpla z policji a tu ups ten wraca i trzeba zacisnąć zęby. Bardzo dobrze zagrał.

użytkownik usunięty
nikike

Jako charakter też mnie irytował ale jako aktor zagrał b. dobrze ;)

Dokładnie.

nikike

Czyli jeśli ta postać cie wkurzała to aktor spisał się rewelacyjnie nie rozumiem twojego durnego argumentu przecież na tym to właśnie polega mnie też wkurzał ale wiedziałem że o to właśnie chodziło twórcą filmu.

DemiaN

Nie wkurzał mnie przez to jaki charakter miała postać, tylko przez to jaki był męczący. Gdy tylko jego morda pojawiała się na ekranie miałem ochotę przestać oglądać.

nikike

Dlaczego był męczący? co było nie tak? :P. Myślę, że z góry założyłeś , że ci się nie podoba i już just like that :P

eulogy_pl

Z jakiego powodu miałem założyć, że mi się nie podoba?

nikike

Shane to najlepsza postać w serialu jest i najlepiej zagrana. A nie jakieś przereklamowane, płytkie, puste Daryle.

Bejts

To już Tyreese lepszy.

nikike

to ze Cie tak wkurzala to jedynie zasluga jego umiejetnosci aktorskich, prawda? z reszta w dupie mam Twoja zdanie.

mee_how333

Wkurzający to był Willem Dafoe w Speed 2.Miarą aktora nie jest to,jak gra pozytywne postacie,ale negatywne.A kiedy widz ma ochotę wejść w tv i ukatrupić gościa/babkę osobiście,to to już jest miara aktorstwa,czyż nie?Akurat postać Shane'a była spoko,mnie nic w nim nie wkurzało.Z odcinka na odcinek robił się coraz bardziej niezrównoważony,co akurat Jon bardzo dobrze odegrał,a w ostatnich odcinkach w których wystąpił,to już mieliśmy prawdziwego psychopatę,mistrzostwo.Przebija go dopiero Andrew lincoln w 3 sezonie,gdy lekko dostaje fazy,w jednym z odcinków.

nikike

...

nikike

jeżeli miałeś takie poczucie widać że na ciebie źle oddziaływał a to oznacza że spełnił zadanie raczej pomyśl zanim coś napiszesz bo nie potrafisz myśleć shane to była najlepsza postać z twd

zewral

Jeżeli spełnił swoje zadanie to po co miał za zadanie być beznadziejną postacią i kto to napisał w scenariuszu?

nikike

czemu beznadziejną świetną był postacią nie rozumiem cię uzasadnij swoją wypowiedź moim zdaniem dzięki niemu ten serial miał jeszcze jakiś poziom bez niego nie ma tego zrywu emocji jest dość nudnawy cały czas to samo .. Najpierw shane potem merl żal/.. a na końcu jeszcze hershela unieszkodliwili w tym serialu jest to naprawdę skaza dla tego serialu najlepsze postacie odchodzą zostają same nieśmiertelni bohaterowie którzy są jak z brazylijskiego serialu ...

zewral

Nie będę się już powtarzał, znajdź sobie gdzieś w temacie.

nikike

masz swoje zdanie ja się z nim całkowicie nie zgadzam on najlepiej grał z całego twd

nikike

Przecież bez niego nie byłoby tak ciekawie, w 2 sezonie akcje z Shanem były najciekawsze. Czarny charakter też trzeba umieć zagrać, a ten aktor zrobił to bardzo dobrze.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
nikike

nie

nikike

no właśnie chciałem kiedyś wejść, to mi wyskakuje tylko szary ekran

Kobuz

Mi tylko jakieś mamuśki z czarnymi penisami się reklamują

Kobuz

Ups, zapomniałem, że jest na FW cenzura na słowo "penis".

nikike

Wiem, już zgłosiłem :)

nikike

Tak naprawdę jestem wstrętnym hetero udającym geja udającego bi

Kobuz

ech

nikike

Fakt, wkurza niesamowicie, ale narazie tylko tam go widziałam więc jeszcze nie oceniam

nikike

Aaaaa nie ma to jak ocenić aktora przez pryzmat jednej (serialowej) roli i to na dodatek podkreślając jak irytowała postać, którą ten aktor miał wykreować,ajajajajja.

nikike

Bardzo dojrzale dawać 1 za rolę w serialu postaci, która cię irytowała. Debilizm...

nikike

Wejdź na wp.pl. Tam toczą się dyskusje ludzi na twoim poziomie. Stawiać Bernthala na równi z braćmi Mroczek, ładny masz burdel we łbie.

nikike

Pomijając fakt, że zagrał Shane'a po prostu dobrze, to nie rozumiem, jak ta postać mogła Cię wkurzać - to był jedyny, poza Derylem, myślący gość w całej grupie. Miał praktycznie same dobre pomysły, podejmował niemal wyłącznie dobre decyzje (pomijając UWAGA SPOILER próbę zabicia Ricka KONIEC SPOILERA), a Ci debile z Rickiem i Dale'em na czele ciągle wieszali na nim psy...

nikike

bu ha ha dobry aktor jest barwny budzi skrajne emocje i pamieta sie go dlugo po obejrzeniu .. Jon zrobil to perfekcyjnie

to moze daj 10 braciom bezpłuciowym Mroczkom bo ich lubisz :)

nikike

całkowicie sie zgadzam, no tak mnie wnerwia w TWD, masakra łącznie ze staruchem