Czemu tak lubią dziewczynki BIEBERA? Chyba dlatego, że:
1.Ma "genialny" głos! (Oczywiście ja tego nie twierdzę tylko patrzę z punktu rozwrzeszczanych fanek)
2. Ma ala romantyczne piosenki połączone z hip-hopem
Dalej jeszcze nie wiem ale się dowiem.
podobno justin ma wystąpić w kontynuacji Krwawych Walentynek. Chcę to zobaczyć i się pośmiać.
Pewnie fanki odpowiedzą i "Och pieprz się! Możesz mu tylko pozazdrościć" ale ja nie widzę niczego co mogę mu pozazdrościć
Lepiej posłuchać Led Zepplin albo The Who.
Jakby mieli go tam zarżnąć, to od razu po premierze go ściągnę i będzie przy nim libacja z kumplami xD
nie obraź się ale z całej tej wypowiedzi pomysł z posłuchaniem Zepelinów najbardziej mi się podoba:P
która płytę lubicie najbardziej, bądź kochacie??
moja to "Presence" (stąd mój nick:) i pierwsza część z której wymiataczami są
http://www.youtube.com/watch?v=rrVDViSlsSM
http://www.youtube.com/watch?v=7RBxfSHw6KQ
Jeśli o mnie chodzi to nie wiem ;p Jak na razie za mało znam tenże zespół, żeby wybierać 'ulubione'.
A kawałki spoko ;)
Led Zeppelin, Pink Floyd czy wspomniane wyżej Black Sabbath słuchają już TRZY pokolenia. Myślisz że justin bełkot bedzie utrzymywał się jeszcze przez przynajmniej 5 lat(optymista ze mnie i tak)?? Dlatego jestem taki spokojny , ale jednocześnie zmartwiony dzisiejszą podatną młodzieżą , której serwowane są takie shity jak to tutaj wymieniony j.b.
Martwi mnie to, że właśnie jak j.u za pięćdziesiąt lat(do końca nie wiem) będzie klasykiem wśród młodzieży, a np. Pink Floyd odejdzie w głęboką przeszłość
moim zdaniem tak się nie stanie, trzeba tylko przetrzymać cały ten szajs i mieć nadzieje że Muru Floydów nikt nigdy nie naruszy
Także mam taką nadzieję, ale niestety takie dresy w gimnazjum, albo w szkole podstawowej tylko słuchają rapu i hip-hopu.
Nie wiem czy kogoś to interesuje, ale........ co mi szkodzi xD - Fakty z cyklu 'Ależ to cholernie ciekawe' ;D :
"Czego słuchają Polacy ?
Badanie wykonał TNS OBOP na zlecenie agencji muzycznej STX Jamboree.
Okazało się, że najwięcej z nas słucha popu, potem disco-polo i rocka. Najbardziej szokujące jest jednak to, że ponad połowa Polaków w ogóle nie zwraca uwagi na muzykę i na to, czego słucha.
Polskiego i zagranicznego popu słucha 37 procent pytanych - to osoby w wieku 15-39 lat, mieszkańcy dużych miast.
Disco-polo, podobno gatunek umierający, wciąż cieszy się dużym powodzeniem szczególnie na wsiach i w miasteczkach. Boysów czy Bayer Fulla chętnie słucha 29 procent ankietowanych.
Trzecie miejsce na podium zajął rock - z wynikiem 27 procent. To głównie ludzie młodzi, w wieku 15-19 lat z dużych miast.
Pytani mogli wskazać więcej niż jeden rodzaj muzyki, dlatego badania nie sumują się do 100. Kolejne miejsca to muzyka filmowa (20 proc.), relaksacyjna (17), poważna (15), dance (15), kabaretowa lub przedwojenna (14) rap i hip-hop (13), country (12), poezja śpiewana (10), blues (9), reggae i jazz (po 8 procent).
Co ciekawe - ponad połowa ankietowanych (58 procent) to słuchacze przypadkowi. W ich życiu muzyka odgrywa minimalną rolę. Właściwie mogłoby jej nie być. Tylko dla 13 procent osób muzyka to pasja. 29 procent słucha płyt z dużą przyjemnością."
Straszne :O xD
ze wszystkim się zgadzam oprócz bzdur na temat rapu. To również niezła muzyka, akurat JA jej nie słucham, ale jest godna uwagi rzecz(np. Tupac, czy z Polskiego Paktofonika albo Prosto). Tak samo rock jest świetny ale klasyfikowanie rocka jako "jeden jedyny" i najważniejszy gatunek jest idiotyzmem. Każda muzyka ma swoje plusy i minusy, niektóre genialne utwory(np. Stairway to Heaven) minusów nie mają ale to inna sprawa; ale ogólnie chodzi mi o to że na świecie istnieje nie tylko rock, ale też jazz, klasyka ,reggae i tak dalej. Osobiście najczęściej słucham grunge'u (Nirvana etc) ale mam też kilka płyt Mozarta, Szopena a nawet Bacha ;D
nawet pop ma swoje dobre strony( na przykład Michael Jackson, którego bardzo lubię), niestety jednak współczesny to 90% badziewia .
tak zgadza się, niestety współczesna komercja jest jednym wielkim badziewiem. Nie wszystko, ale jednak , zdecydowana większość
Dlatego mówię o rocku tak optymistycznie, bo ma w swojej historii wiele dobrych zespołów, ale oczywiście nowości niektóre to jest po prostu dla mnie łomotanina i tyle
Tak, akurat rock ma bardzo dobrą historię, jednak współcześnie coraz więcej artystów ulega, jakby to nazwać komercjalizacji - przypadek Agnieszki Chylińskiej wszyscy znają, Linkin Park i parę innych zespołów
podsumowując:
1. wszystko co wartościowe, z duszą i historią jest zajebiste
2. j.b. do dupy a nie do TV
nic więcej nie da się już powiedzieć
Nie wszyscy się sprzedają, wystarczy trochę poszperać w muzie alternatywnej, punkowej, i ogólnie bezkomercyjnej, bezsponsorowej, itepe ;p Szukajcie a znajdziecie ;P
Thanks for your invitation.
PS: Jako ciekawostka - mój kumpel jest fanatykiem Led Zeppelin xD
ja Zeppelinów Kocham,ale i nie tylko Ich natomiast za fanatyka się nie uważam. Na marginesie tez miałem kiedyś kumpla Leda-świra, "Młot Bogów" czytał raz na miesiąc,a większość koszulek miał ze sterowcami i standardowo fane na ścianie.
Po za tym był normalny:P
No on też czyta często "Młot Bogów" i prawie codziennie grywa na gitarce ich utwory :P Poza tym jest prawie normalny xD
ktoś kiedyś powiedział o Stingu że robi muzykę i dla ducha i dla ciała - to idealnie do niego pasuje
Na szczęście są jeszcze ludzie, którzy słuchają takiej muzyki i tak zostanie. Oczywiście wolałbym, żeby było takich jeszcze. A tak nawiasem mówiąc też chciałbym mieć jakiegoś kolegę, który lubił by Led Zepplin.
Ale wiesz, on jest wyjątkowy, bo większość ludzi których znam lubuje się w syfie, lub są wielbicielami Dody hehe ;P
nic tylko zapisać się do jakiegoś klubu fanów Zeppów lub czegoś z tamtych czasów i od razu więcej kumpli. Ci przynajmniej uczą się ryfów a nie piszczą pod sceną i piszą że ten a ten jest piekny i boski i MESKI( to określenie na bibera mnie rozpie.....)
Heh, no ja mam sporo kumpli przecież xD Z tym, że w Polsce ciężko o ludzi kochających prawdziwą muzykę. Swoją drogą, nie obraźcie się, ale niebawem z Polski spadam xD Człowiek, który pochodzi z dwóch krajów sam nie wie gdzie jego miejsce - miałeś kiedyś taki problem? Zakładam, że nie xD
żegnasz się bo nie będziesz tam miał neta? w sieci zawsze sie jest jak sie chce. A do jakiego kraju jeśli można?