Justyna Schneider

Justyna Kulig

6,7
541 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Justyna Schneider

na temat tej aktorki.Ma ktoś jakieś wiadomości na jej temat?

markusss

wikipedia sporo o niej pisze min. skończyła PWST w Krakowie, w 2009 otrzymała nagrodę za najlepszą rolę kobiecą na 9. Festiwalu Teatrów Telewizji "Dwa Teatry" za Halinę Szwarc, w spektaklu TV Doktor Halina w reż. Marcina Wrony. No, i filmografia jest zdecydowanie bardziej bogatsza.

gravity91

akurat to są informacje o jej siostrze JOANNIE KULIG, a nie o Justynie:)

Marie_

Trzeba też dodać że jej siostra jest znacznie ładniejsza(sorki ja tak przynajmniej uważam).
No i dorobek w telewizji ma większy(więcej ról).

markusss

A co chesz wiedzieć ?

tomucho77

Wszystko.

ziomalesko

Urodziła się w 1984 roku to już wiesz, a adresu do niej nie znam.

tomucho77

Ja pier... Dopiero ktoś napisał, że jest z 87r, teraz już 84, a wikipedia twierdzi, że nazywa się Justyna Kulig i jest z 1982r.
Adres to by się przydał.... i nr telefonu najlepiej.

ziomalesko

urodziła się w 87 - to jest pewne, bo do szkoły z nią chodziłam, a w którym roku ja się urodziłam to jeszcze wiem :P

kiaa

czyli wiki nic nie wie...

kiaa

a może po prostu się nie przechodziła :D <joke>

ziomalesko

a Kulig się rzeczywiście kiedyś nazywała dopóki nie zmieniła nazwiska

ziomalesko

A mógł byś dać link do tej wikipedii i tego 1987 roku.

tomucho77

to że jest z 1987r to sam napisałeś, a kiaa potwierdziła tą informację. Nawet napisałem, że stara jak dla mnie...
A jeśli chodzi o link do wikipedii to proszę bardzo: http://lmgtfy.com/?q=Joanna+Kulig+wikipedia

ziomalesko

Kur*a co ty mi tu popelinę siejesz Joanna Lulig to nie Justyna Schneider.

tomucho77

Lulig na pewno nie...

ziomalesko

Powinno być Kulig pisałem pospiesznie i po ciemaku.

tomucho77

Joanna Kulig to starsza siostra Justyny, obie są aktorkami ale to nie ta sama osoba

kiaa

Przecież to napisałem !!!

tomucho77

Kiedyą nazywała się Joanna Kulig, ale przyjęła sobie pseudonim Schneider aby nie mylono ją z siostrą. Czytałem kiedyś o tym.

Telewidz

Nie za bardzo ciebie rozumiem możesz napisać po polsku ?

tomucho77

A to już nie mój problem...

Telewidz

Jak nie twój skoro piszesz takie słowo "Kiedyą". Po jakiemu to po góralsku czy po ślązacku ?

tomucho77

Brak słów. Literówki się czepia. Nie warto wchodzić w dyskusję...

Telewidz

Oj dobra sorka nie nerwuj się tak.

Telewidz

Nazywała się JUSTYNA Kulig, Joanna to jej siostra. Słabo czytasz najwyraźniej :P

angeldog

No i właśnie dlatego zmieniła nazwisko. To co napisałem tylko się sprawdziło. Sam je pomyliłem.