Kaja Paschalska jest wszechstronną osobą i umie zrobić wszystko. Dosłownie. Jednak do niektórych rzeczy jest stworzona bardziej - niech każdy sam sobie odpowie do czego.
Ja uważam, że do aktorstwa na pewno, bo w Klanie stworzyła wielopoziomową i bardzo prawdziwą postać, z którą każda nastolatka wchodząca w okres dojrzewania może się utożsamić. Ba - może nawet dorastać razem z nią i czerpać mądrości życiowe z serialu Klan i roli Kai konkretnie.
Poza tym Kaja jest też Piosenkarką (przez duże P). Stworzyła wiele niezapomnianych przebojów... zapomniałem tytułów. Szkoda, że ostatnio nie wydała płyty. Ale jak widać skupia się na Klanie (myślę, że kiedyś zajmie miejsce Elżbiety i będzie nestorką rodu).
Abstrahując od jej talentu, śledzić mogliśmy jej ewolucję (także duchową). Wyrosła na mądrą i dojrzałą kobietę, którą każdy chyba chciałby naśladować, gdyż umie sobie radzić z przeciwnościami losu. A los jej nie oszczędza.
Nie ukrywajmy, że w karierze pomaga jej też, jej nieprzeciętna uroda. Choć nie można powiedzieć, że dostała rolę przez urodę, gdyż kiedyś była brzydka, a teraz niczym brzydkie kaczątko ewoluowała w łabędzia i z gracją wkracza w nasze życie w każdy klanowy wieczór. Ze zniecierpliwieniem oczekuję godziny 17:30 między innymi dla niej.
Jak widać Kaja jest wszechstronnie obdarzona przez los i za to należy się jej solidna 10-tka, bo nikt przed nią, ani po niej nie wywołał takich emocji. Samym swoim ukazywaniem się na ekranie rozświetla moje życie i nadaje mu sens.
10/10
P.S.
W Brazylii też mówią po portugalsku. x2
nic dodać nic ująć.
od siebie mogę dodać jeszcze, że Kaje Paschalską można spokojnie nazwać polską mieszanka wybuchową Janis Joplin i Merly Streep.
W obu dziedzinach zarówno jako piosenkarka jak i aktorka osiągnęła absolutne mistrzostwo.
W "Klanie" czyli szczytowym osiągnięciu polskiego przemysłu telewizyjnego powala na kolana.
Świetnie odnajduje się zarówno w sytuacjach komediowych jak i dramatycznycznych.
Jej dokonania na gruncie muzycznym to klasa sama dla siebie.
Śmiało można ją porównać do w.w już Janis jaki do Joan Baez czy Arethy Franklin. Głos ma potężny,przeapełniony emocjami,unikalny. Tak śpiewają anioły. Tak rodzi się czysty,nieskalany geniusz.
10/10
Pokolenie JP2-Język Portugalski razy 2
Jezu, czytam i oczom nie wierzę. Kaja Paschalską mieszanką wybuchową Janis Joplin i Maryl Streep? OMG, nie wiem czy słyszałam coś bardziej absurdalnego kiedykolwiek ;p
ona jest beznadziejną aktorką, nawet jej nie lubię i nie doceniam nawet jako piosenkarki bo ma słabe piosenki
Ale nie należy na nią patrzeć jak na aktorkę (zagrała praktycznie tylko w KLANIE), ani jak na piosenkarkę (nagrała też niewiele), ale należy patrzeć na nią, jak na duchowego mentora, który zawsze pokazuje nam co jest najważniejsze w życiu i wspiera w trudnych chwilach - KAJA idealnie wpasowała się w rolę OLI, ale ona nie gra - ona jest OLĄ!!! To jest właśnie najlepsze - samo życie i autentyczność sytuacji, które zdarzają się każdemu z nas na co dzień (np. śmierć ukochanego narkomana).
Trochę przymruż oczy, albo otwórz je szerzej, a zobaczysz mniej lub więcej. Trzeba tylko chcieć.
To najbardziej sensowna opinia na temat Kai. Naprawde i dziękuje bo znaczy ona bardzo wiele. Tymbardziej, że zgadzam sie z Tobą w 100%-ach. Chciałbym zeby jeszcze wydala plyte, bo lubi spiewac zawsze to powtarzala. Gra aktorska to wielka przygoda dla niej, zreszta nie raz to powtarzała. Do klanu trafiła przez przypadek przecież. A propo Klanu... ja oglądam ten serial tylko dla Niej, czyli podobnie jak Ty. Prowadze jej fan club kajapaschalska.cba.pl Zapraszam;) Mati
Nie zgodzę się, że oglądam Klan TYLKO dla Niej, ale między innymi dla Niej. Ona jest tym kimś, bez kogo ten serial nie byłby tym samym.
Rzeczywiście, dysponuje atrakcyjną aparycją... ale porównywanie jej do Janis Joplin czy Maryl Streep to stanowcze nadużycie prawa do wolności słowa. Proponuję kupno dwóch biletów lotniczych i podróż wraz z nią do Nowego Jorku (tylko broń Boże na Broadway) - panna Kaja będzie trudniła się tam grą w reklamach Maybelline, a ty pisaniem scenariuszy science-fiction.
Przemyślę. Za to ty i ten Twój Jaruzel - na prezydenta Polski! Świat wtedy będzie piękniejszy? Nie sądzę!
!Kaja4Ever!
!Klan4Ever!
I kolejny raz brakuje Ci taktu w recepcji ironii... To niepokojące - jeśli symptomy tej maniery dotyczą już nawet avatara, diagnoza i rokowania z całą pewnością nie są najlepsze. Stanowcza nadinterpretacja może prowadzić do intelektualnej katatonii, więc proszę Cię - odrobinę dystansu.
Czy ten temat nie jest właśnie moim dystansem do świata?
Don't worry - be happy i nie wysyłaj proszę cię od razu wszystkich "wrogów" do NYC. Zresztą czy NYC jest czymś złym? Wolałbyś Moskwę? ;>
Dystans do świata ma różne formy: logiczne i nielogicznie, psychoaktywne i kościelne. Mieścisz się w jednej z tych kategorii, choć nie jestem w stanie określić w której. W każdym razie persona Kai Paschalskiej nie wymaga trudu w odbiorze, nie zmusza do głębokiej refleksji czy dotknięcia prolegomeny czegokolwiek - więc w ostatecznym rozrachunku jest świetnym materiałem do "dystansowania się".
Zsyłka do stolicy Konglomeratów i Artystów tylko dla wybranych. Mówiąc o Moskwie, to naczytałem się o niej w kontekście ostatnich 60 lat. Jeśli miałbym wybrać mniejsze zło, to zdecydowanie byłaby to "Mała Moskwa":)
Mała, czy duża - ale pamiętaj: wielu jeździło do Moskwy i wracało w drewnianym pudełku. Z New Yorku można co najwyżej wrócić bogatszy o walizeczkę zielonych, lub też nie. Kaja myślę, że gdyby chciała, to by i na Brodway trafiła - lecz ona walczy z systemem i nie poddaje się komercji - trzyma się jasno wytyczonych zasad i swojego prywatnego undergroundu. Wszak parafrazując pewne hasełko:
Klan - tylko dla... :)
Także - do poniedziałku, do 17:30 - spotkamy się przed telewizorem. Tylko ja i Kaja.
"stworzyła wiele niezapomnianych przebojów - zapomniałem tytułów"
To zdanie mnie rozwaliło:) Widać, jakie niezapomniane, skoro nawet tytułów nie pamiętasz
Rubik i Kupicha to moi prywatni bogowie i geniusze wielkiego formatu. Najwyższa światowa półka.
Wiek? Czymże jest wiek każdego z nas przy nieskończoności wszechświata.
Czyli jeśli tak myślisz, znaczy,że należysz do ludzi nieźle pokręconych umysłowo...
Dla mnie geniuszem jest zespół Queen (nie mylić z dziewuchami z Queens), Bon Jovi czy Scorpions. A tych dwóch uważam za totalne dno
Jeśli wg ciebie Queens jest lepsze niz Queen to ja ci współczuję gustu muzycznego, a raczej jego braku:/
Nawzajem. Ale mojego zdania i tak nic nie zmieni
Zresztą stwierdzenie, że kupicha i rubik to "artyści z najwyższej światowej półki" nieźle mnie rozbawiło...hehe:) Z "najwyższej", ale od dołu:)
Znowu wyjdzie na to, że jestem seksistą, ale koleżanka swoim zajebistym wyczuciem ironii udowodniła, że baby są głupie ;)
Make PiS, nOt WaR!
Więcej luzu i pozytywnych emocji - a świat może być lepszy! Udowadnia nam to Kaja codziennie od poniedziałku do piątku.
Dziewczyno,nie widzisz że chłopaki sobie jaja robią,czy nie masz wyczucia ironi i poczucia humoru za grosz...?
http://nocoty.pl/gid,11193967,img,11193974,kat,1013703,title,Kaja-Paschalska-wyl adniala,galeria.html?T%5Bpage%5D=10
<3333333333333333333333
Dziękuję ci Ellanie za ten link, Kaja wyszła na zdjęciach przecudnie. Aż po cichutku nucę sobie słowa jej piosnki radosnej: "Chinka, Chinka ciku ciku linka..."
O lol, że co? Paschalska dobrą aktorką, dobrą piosenkarką? Wolne żarty, to zero jest, jeszcze jak pożal się gra aktorska, ale wokal? To beznadzieja!
Chyba piszesz to dla jaj, bo ciężko uwierzyć w to co piszesz, że na serio. Naprawdę, niejedna osoba z ulicy postawiona przed kamerą będzie lepiej się prezentować przed kamerą i nie chodzi o aparycję.
Koleś nie żartuj. Nie mów, że potajemnie nie kochasz się w Kai! A pewnie jak nikt nie patrzy, to i cały odcinek Klanu zobaczysz. Zresztą zapraszam przed telewizory od poniedziałku do piątku o 17:30! Serdecznie. :)
Przecież pierwszy post tego tematu to czysta ironia, może nieco zawoalowana, ale jednak ironia. No, ale faceci to dupki, powiedziała rozgarnięta niewiasta. Proponuję jeszcze tupnąć nogą i walnąć focha, czyli to, na co kobiety stać najlepiej (do czasu, kiedy nie trzeba zmienić uszczelki w kranie lub koła w aucie).