Kamilla Baar

Kamilla Krystyna Baar

6,9
9 442 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Kamilla Baar

ZŁOTA KACZKA 2012 dla najlepszej aktorki kina... sensacyjnego?
A od kiedy to "VINCI" jest filmem sensacyjnym?
To przecież komedia i taka też jest skądinąd świetna rola pani Baar.
I pomyśleć, że pozostałe nominowane to były: Weronika Rosati (Pitbull) i Barbara Brylska
(Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię).
Jaki niefortunny wybór. Pewnie głosowali fani urody pani Kamili i (niestety) fani "Na dobre i
na złe" - stąd ta skrzywiona optyka.
Szkoda.

AutorAutor

Pani Baar nie zagrała tylko w "Vinci", zresztą to jest komedia kryminalna, sensacyjna. Twoim zdaniem Rosati jest lepsza od Baar?

stakara_91

Moje niedopatrzenie, że nagroda była z "Vinci".

stakara_91

Oczywiście, że nagroda dla Baar była za "Vinci".
Tu nie chodzi o to która pani jest lepsza (obie zagrały świetnie), ale o to która z nich ten gatunek reprezentuje.
Rola Baar w "Vinci" to rola komediowa.
I tak, uważam, że Weronka Rosati bardziej zasłużyła na tę nagrodę.
Jej Dżemma i jej występ w "Pitbullu" były dużo bardziej reprezentatywne dla gatunku, którego "Vinci" nijak nie reprezentuje, bo to nie jest film sensacyjny.

AutorAutor

Zniesmaczyła mnie! Zawsze miałem zdanie o pani Baar, że to dobra aktorka, nawet wybitna w swojej kategorii wiekowa. No może przesadzam, ale dajmy na to w pewnym przedziale wiekowym mi się podobała. Imponuje mi jej rodzaj, ja bym to nazwał "zdystansowanej naturalności". Podobało mi sie to co zrobila w "Vinci". No niestety ostatnio gra troszeńke słabo, troszeńke marnie w serialu "Na dobre i na złe". Oczywiście nie mam o to pretensji, bo to serial, a seriale są pokazywane w taki, a nie inny sposób. Tu są zamknięte rejony pokazywania emocji itd. No dobra wybaczam jakis tam serial. Jednakże ostatnio leciał teatr telewizji, była to sztuka pt. "Tango". I właściwie ktoś dał mi w ryj! Świetna sztuka. Tylko pani Baar hmmm... tak jakby, no nie wiem jak to napisać. Z jednej strony nie grała, a z drugiej wydawało mi się, że oglądam "Na dobre i na złe''. Bardzo mi się nie podobała, w ogole mnie nie przekonała. Postać Ali w "Tangu" może nie jest jakaś głęboko napisana, ale ogólnie to ciekawa postać. Od momentu "Vinci" pani Baar mnie nie zaskakuje i caly czas leci w dół.

AutorAutor

Sam Machulski zaprzecza jako by to była komedia.Przeciez ewidentnie to film sensacyjny,oczywiscie jak to u mistrza Machulskiego zawsze pojawiają sie elementy(sceny)humorystyczne.

AutorAutor

Nieźle... VInci 2004, a osiem lat później nagroda...

AutorAutor

Vinci to film S E N S A C Y J N Y.Gdzie ty tu widzisz komedie?

Berith7777

Faktycznie to film sensacyjny. Podoba mi się jak tam występuje. Kamilla ma talent i ne dziwie się,że za tą rolę dostała nagrodę.

Mag26

Również mnie to nie dziwi,ponieważ jej debiut był fantastyczny,a nagroda zdecydowanie zasłuzona.

Berith7777

Kamilla zasługuje na owiele więcej nagród!!!