Kenneth Branagh

Kenneth Charles Branagh

7,8
28 507 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Kenneth Branagh

to zdecydowanie mój ulubiony film Kennetha, dzięki któremu polubiłam De Niro^^
i subiektywnie uważam ten film za najlepszy, mimo, że Hamlet jest równie dobry (ale te 4 godziny potrafią człowieka zmasakrować)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
diana6echo

tak ten film jest dla mnie prawdziwą legendą horroru SUPER nawet nie wiedziałam ze tam De Niro tam grał:) boże ale go tam zrobili ludzie ten Kenneth robi naprawdę dobre film a przed Thorem go wogule nie kojarzyłem a tu i Hamlet i Frankenstein!

bo on taki cichociemny ;)
a za Frankensteina nosiłabym go na rękach (gdybym mogła) - klasyka kina grozy w najlepszym wydaniu, a sam potwór zrobiony genialnie, Marry Shelley byłaby dumna
ten facet potrafi robić widowiskowe filmy.. a do tego jest świetnym aktorem (Wallander, Jak zabić psa sąsiada, Otello)

użytkownik usunięty
diana6echo

Wcześniej jakoś nie kojarzyłem gościa a tu patrze na jego filmografie a tu doktor Frankenstein:) De Niro ceniłem już wcześniej za ,,Misje ,, w filmach gangsterskich za bardzo go nie lubię no oprócz ,, Nietykalnych ,, oczywiście teraz trochę upadł w tych głupawych komediach.
tak Frankenstein, Dracula , Jeździec bez głowy to są klasyki a nie te japońskie horrory gdzie straszą upiorem dziecka(nie tylko dziewczynki ;)

A może zaproponujesz mi jakiś filmy do oglądnięcia których jeszcze nie oglądałem a wywarły na tobie dobre wrażenie?

diana6echo

Wybaczcie, że trochę odświeżę temat. Jeżeli zachwycacie cię jego rola w Frankenstainie, to nie obejrzeliście widocznie jego ekranizacji Szekspira. Polecam Henryka V (chwyta za serce), a w drugiej kolejności Hamleta.

Quijote

obejrzałam też i te, nawet Henryk V stoi sobie dumnie na półce w ładnym opakowaniu na dvd, ale to nie zmienia faktu, że moim ulubionym filmem z Kennethem jest Frankenstein, co z resztą jasno i wyraźnie napisałam już na wstępie.