to zdecydowanie mój ulubiony film Kennetha, dzięki któremu polubiłam De Niro^^
i subiektywnie uważam ten film za najlepszy, mimo, że Hamlet jest równie dobry (ale te 4 godziny potrafią człowieka zmasakrować)
tak ten film jest dla mnie prawdziwą legendą horroru SUPER nawet nie wiedziałam ze tam De Niro tam grał:) boże ale go tam zrobili ludzie ten Kenneth robi naprawdę dobre film a przed Thorem go wogule nie kojarzyłem a tu i Hamlet i Frankenstein!
bo on taki cichociemny ;)
a za Frankensteina nosiłabym go na rękach (gdybym mogła) - klasyka kina grozy w najlepszym wydaniu, a sam potwór zrobiony genialnie, Marry Shelley byłaby dumna
ten facet potrafi robić widowiskowe filmy.. a do tego jest świetnym aktorem (Wallander, Jak zabić psa sąsiada, Otello)
Wcześniej jakoś nie kojarzyłem gościa a tu patrze na jego filmografie a tu doktor Frankenstein:) De Niro ceniłem już wcześniej za ,,Misje ,, w filmach gangsterskich za bardzo go nie lubię no oprócz ,, Nietykalnych ,, oczywiście teraz trochę upadł w tych głupawych komediach.
tak Frankenstein, Dracula , Jeździec bez głowy to są klasyki a nie te japońskie horrory gdzie straszą upiorem dziecka(nie tylko dziewczynki ;)
A może zaproponujesz mi jakiś filmy do oglądnięcia których jeszcze nie oglądałem a wywarły na tobie dobre wrażenie?
Wybaczcie, że trochę odświeżę temat. Jeżeli zachwycacie cię jego rola w Frankenstainie, to nie obejrzeliście widocznie jego ekranizacji Szekspira. Polecam Henryka V (chwyta za serce), a w drugiej kolejności Hamleta.