kurcze,to już ponad 6 lat minęło,a zdaje mi się że jeszcze tak niedawno Xene oglądałam,i tak bardzo kochałam tego drania,Aresa
Ano, rewelacyjny był jako Ares, ale inne jesgo role, też były swietne.
Szkoda, że tak szybko odszedł.
[*]
dokłanie to ..... po zakończeniu zdjęć do filmu Warriors of Virtue: The Return to Tao.w 2002 roku film był kręcony w Chinach w mieście Beijing Kevin postanowił zwiedzić studio filmowe w którym kręcony był film z jego udziałem wszedł na jedną z dekoracji filmowych i spadł z niej po upadku doznał poważnego urazu głowy stracił przytomność został przewieziony do szpitala w Beijing gdzie zapadł w śpiączke po 10 dniach nie odzyskawszy świadomości (15 Lutego 2002)zmarł na skutek obrażeń głowy. Kevin Smith był moim ulubionym aktorem rola Ares Boga Wojny w Xenie Herculesie była wprost idealna dla niego W 2003 ROKU POJAWIł SIE FILM Z JEGO udziałem RIVERWORLD (film był kręcony w 2002 roku za życia Kevina do dystrybucji wszedł w 2003) ale w filmie głosu Kevina nie usłyszymy jest : dubbingowany przez innego aktora a to przez to że Kevin zginoł przed pełnym montażem filmu ...
Byłam kiedyś wielką fanką Aresa, zachwyt jakoś zgasł. Byłam świadoma jego śmierci ale jakoś nie czułam smutku. Niedawno obejrzałam "Channelling Baby" i jakiś smutek ogarnął moje serce. Strasznie mi przykro, że więcej nie zobaczę jego wspaniałego kunsztu aktorskiego. Szkoda, że większość ludzi zwraca większą uwagę na jego urodę niż talent. Genialny aktor ze wspaniałym głosem. Wielka szkoda, wielka...