Klara Bielawka

6,0
4 104 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Klara Bielawka

Brak mi słów, by wyrazić żal z powodu pomyłki, jaką popełniłam, sądząc iż wszystkie kobiety są (mogą być) piękne. Niestety, żyjemy w czasach, kiedy w takim zawodzie jak aktorstwo "śpiewać każdy może"...

sahara_filmweb

A skąd założenie, że aktorka musi być super ładna? Aktorka ma umieć wcielić się w jakąś rolę. A ona to potrafi.

filozof71

Ty piszesz "super ładna", ja piszę "piękna" - to zasadnicza różnica, np. w mojej opinii (mojej własnej, którą wolno mi mieć) pani Krystyna Feldman była piękna, a pani Klara nie jest. Co do wcielania się w rolę.... nie zgadzam się.

sahara_filmweb

Ja bardziej nawiązuję do Twojego "śpiewać każdy może" niż do piękna.

sahara_filmweb

A mnie przypomina ulubioną aktorkę Almodovara, Rossy de Palma, która jest już właściwie legendą kina hiszpańskiego.

sahara_filmweb

Niestety również "pisać każdy może" :(

sahara_filmweb

Co ma uroda aktora/aktorki do talentu scenicznego/filmowego??? Jeśli ktoś ocenia sztukę głównie przez pryzmat urody modeli, to ma bardzo ograniczoną ocenę.
Ponadto generalizowanie cech przypisywanych aktorkom na całą populację kobiet także jest nietrafione.
Dla mnie Pani Klara posiada cechy bardzo dobrej aktorki teatralnej, lubię oglądać sztuki z jej udziałem i jest to dla mnie zawsze wyjątkowe, pozytywne przeżycie