muzyczna wazelina i kicz do entej potęgi, lepiej niech się skupi na leczeniu (strajk)
Odpowiedz mi, proszę, na klika pytań. Po pierwsze: komu, twoim zdaniem, podlizuje się (swoimi piosenkami, przynajmniej) Sienkiewicz i jego zespół? Pamiętam, że pojawił się w czasie którychś tam wyborów, mówiąc, że popiera jakąś tam partię. I co z tego? Ma prawo do wyrażania swoich poglądów i może sobie popierać kogo chce. Zabronisz mu?
I nie wiem, czy zwróciłeś/aś uwagę, ale piosenki Elektrycznych Gitar są nieco autoironiczne - oni wyśmiewają samych siebie (między innymi), również kicz jest zmierzony. Jak tam z twoim poczuciem humoru?
PS. Są trzy powody, z jakich mogłeś/aś napisać taki komentarz:
1)Elektryczne Gitary cię wcale nie obchodzą, chcesz po prostu kogoś sprowokować... i zdenerwować;
2)Masz jakieś kompleksy i chcesz pokazać, jaki ty to nie jesteś mądry i jaki masz świetny, wysublimowany gust;
3)Nudzi ci się i piszesz głupoty.
Ciekawe...
po 1) powyżej chyba o sobie napisałaś, gdyż poszło ci nadzwyczajnie płynnie, po 2) wazelina to nie podlizywanie się ( i nie oto mi chodziło ), sprawdź znaczenia tego słowa a po 3) skoro naśmiewają się sami z siebie to moja równoznaczna opinia jest jak najbardziej na miejscu
Twoje "opinie" są badziewiem z tej prostej przyczyny, że nie podajesz żadnych argumentów a jedynie rzucasz inwektywami ("kuba cienkiewicz" "wazelina", itd.), które unaoczniają innym internautom twoją nierównowagę psychiczną.
No cóż, prowokowanie ciebie nie jest moim celem, ale widzę, że cię to dotknęło. A masz na myśli wazelinę do smarowania? No, to jeszcze lepsze. Dobra wazelinka nie jest zła :D
Bociek zanim napiszesz jakieś słowo sprawdź najlepiej z 10 razy jego znaczenie...zapewne grasz w tym zespole
I kto to mówi... Jakoś w komentarzu Boćka nie zauważyłam słów nie na
swoim miejscu. Za to w twoich...
... znasz może trzecie znaczenie słowa "wazelina", bo pytałam parę osób
i znają tylko dwa.
A dlaczego np. ja bronię pana Kuby i jego zespołu? Głupie pytanie. Bo
ich lubię! Uważam, że pan Sienkiewicz to bardzo inteligentny facet, a
teksty jego piosenek są bardzo zabawne:
Tyle jest różnych pokus
Strasznie dużo
Jak się im wszystkim nie dać
Bardzo trudno
Co raz to jedna z drugą lezą pod oczy
Oj, pełno jest okazji żeby się stoczyć
- to taka mała próbka ("Żądze", jedna z moich ulubionych piosenek tego
zespołu). Jeśli nie lubisz Elektrycznych Gitar - trudno, twoja sprawa.
Ale nie pisz głupot.