Nie znam Zeppelinów, mój ojciec znał Zeppelinów. Jakie utwory byście polecili?
Chce poznać ten zespół! Bo inaczej tata przyjdzie z kolegami i prześwietli wam dupska.
Oczywiście, że to bogowie rocka! Ich wszystkie utwory są wyśmienite, ale te które mogę Ci szczególnie polecić to:
- Good Times Bad Times (pierwszy utwór z pierwszej płyty)
- Whole Lotta Love (najbardziej rozpoznawalny)
- Ramble On
- Bring it on Home
- Tangerine
- Immigrant Song
- Black Dog
- Stairway to Heaven
- No Quarter
- The Ocean
Jest tego wiele wybeirz sobie pierwszy i zacznij słuchać, bo naprawdę warto ;]
BTW. Złe miejsce sobie na takie pytania wybrałem tutaj mało co kto odwiedza podstrony nie w kategorii filmów.
Good times bad times
Stairway to heaven
black dog
immigrant song
dazed and confused
whole lotta love
celebration day
Generalnie wszystkie najlepsze
LED ZEPPELIN I, II, III, IV, Psyhical Grafitti, Achilles last stand, Tea for the one, Nobody foult but mine. Tyle. Absolutni Mistrzowie i Bogowie rocka
Jeśli chcesz poznać ten zespół to nie pytaj się nikogo o ulubione utwory. Po prostu zacznij go słuchać płyta po płycie, a sam z czasem wychwycisz swoje ulubione kawałki, które zagoszczą w Twoim mózgu już na resztę życia...
Sam tak właśnie miałem - satysfakcja gwarantowana, tylko że mnie nikt nigdy do tego nie zmuszał...
Ok. ale nie o to chodzi, spróbuj sam tak od siebie i świadomie słuchać muzyki która Cię kręci. Nic na siłę... mnie nikt nigdy nie zmuszał do słuchania takich czy innych zespołów. Sam do tego doszedłem że lubię zarówno przeboje Abby, koncerty fortepianowe Rachmaninowa, piosenki Czesława Niemena, czy też deatch metalowe wyziewy Cannibal Corpse i Morbid Angel:)
spoko, ja na razie mam ściągnięte z ineternetu, jak będę miał kasę to kupię sobie ich wszystkie albumy