Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 394 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

aktor ktory ma 2 nominacje do Oskara (i trzecią za Infiltracje jak w banku) Zlotego Globa i 6(!) nominacji do tej samej nagrody w wieku zaledwie 32 lat ma note 7,25 :) wieksza note maja: Ben Affleck,Orlando Bloom,Hayden Christensen,Jennifer Lopez,Steven Seagal,Chuck Norris i dziesiatki innych drewniakow.
Polscy widzowie sa chyba jednak na serio uposledzeni, koles ktory w USA uwazany jest zarowno przez widzow jak i krytykow za jednego z najlepszych aktorow swojego pokolenia w Polsce caly czas uwazany jest za beztalencie i idola nastolatek .Kiedy wreszcie zrozumiecie ze oo juz dawno nim nie jest! no ale wiara obejrzala tylko Titanica .... no coz dalej nazywajcie go sobie beztalenciem nawet nie wiecie jak jestescie smieszni

Luck_6

Rola w "Titanicu" też była przyzwoita, ale Kate Winslet wciąż plącząca się w pobliżu go przycmiła :). Ma niską ocenę bo tacy są ludzie... parę lat temu też wydawał mi się żenujący, ale teraz jestem trochę bardziej obeznany i muszę przyznac że aktorem jest niezłym. A rola w "Infiltracji" znalazła się w moim TOP 5 najlepszych aktorów 2006 i raczej stamtąd nie wypadnie.

użytkownik usunięty
Howler

No troche tak :) wystarczy spojzec u jakich rezyserów grywa :) Allen Scorsese Hollan Spelberg :) a to wszystko z wielkim talentem Po za tym im bardziej wszyscy po nim jada tym ja go bardziej lubie ;)

użytkownik usunięty

No troche tak :) wystarczy spojzec u jakich rezyserów grywa :) Allen Scorsese Holland Spelberg :) a to wszystko z wielkim talentem Po za tym im bardziej wszyscy po nim jada tym ja go bardziej lubie;)

użytkownik usunięty

a do nagrod zapomniales dodac Srebrnego Niedzwiedzia Pozdrawiam

Podpisuję się pod tym co napisałeś. Nareszcie ktoś normalny na tym forum.

Martini

Taaak....można powiedziec ze wreszcie ktoś kto sie zna:)
Moim zdaniem taka niska nota wynika z tego, że ci którzy wystawiają ocenę temu aktorowi nie znają po prostu jego filmografii, oprócz jednego filmu, mianowicie Titanica, który nic pozytywnego mu nie przyniósł, tylko wielki rozgłos, no i opinie beztalencia.
Nie widze innego w miare normalnego wytłumaczenia dlaczego DiCaprio ma tak niską ocene.

Queen_Margott

I myśle że jego ocena powinna wynosić no najmniej 8,5.

Queen_Margott

dokładnie.. to bardzo dobry aktor tylko szkoda ze polskie zacofanie jest aż tak wielkie

Luck_6

To prawda. Według mnie jest to jeden z najlepszych aktorów swojego pokolenia jak nie najlepszym. Ale należy wspomnieć także jego genialne filmy z dawnych lat jak np: "Co gryzie Gilberta Greyp'a" czy "Chłopięcy świat". Tak naprawde to w "Titanicu" też zagrał dobrze tylko chyba forma filmu spowodowała takie odebranie jego gry. Daje mu 10 za to że ma tak niską ocene ale zasługuje na przynajmniej 9 :P.

Luck_6

pomyliłem się w tytule:P "Co gryzie Gilberta Grape'a"

Luck_6

Zgadzam się, to żałosne. Ale niestety na FW jest mnóstwo tzw. trolli, które znają się na filmach jak ja na fizyce kwantowej.
Tylko że to nie nominacje do Oscarów i Złotych Globów świadczą o umiejętnościach, bo te nagrody zbyt często są przyznawane niesprawieldliwie.
Ale DiCaprio to bardzo dobry aktor, mam nadzieję, że więcej ludzi to wreszcie zauważy.
No, ale miałam zrobić sobie przerwę od FW, a znowu coś piszę;-)

Luck_6

Cała sprawa z "Titaniciem" jest bardzo dziwna - bo skoro widzowie na średnim poziomie widzieli go tylko w tej roli, to niemożliwe, zeby go za nią znienawidzili. Jest pełno nastolatek, które "wielbią" Jacka Dawsona. To właśnie dzięki takim filmom staje się idolem młodzieży. W ogóle to ocenianie przez Polaków działa mi na nerwy. Leciał ostatnio "Dirty Dancing" na Polsacie - jak z bicza trzasnął 100 miejsc w górę na TOP 100 Świat. Charlize Theron ma najwyzsze miejsce z kobiet na liście TOP 100 Ludzie. Moze dlatego, ze jest utalntowaną aktorką? Nie sądzę. Chyba dlatego, że jest bardzo ładna. O Boże. Właśnie prawie straciłam mowę, tudzież dostałam zawału serca. Patrzę sobie na tę listę i co widzę? Channing Tatum 101 w górę. Porzygam się zaraz. I znowu ten "DD" zadziałał - Patrick Swayze 106 w górę... Chad Michael Murray, świetnie, 77. miejsce... Och nie, dlaczego tylko 37 w górę? ... Rupert Grint. Bez komentarzy. Paweł Małaszyński. ... Wystarczy zagrać w dwóch serialach i już się jest według Polaków jednym z najlepszych aktorów na świecie. Na równi z Marlonem Brando i Jessicą Albą (tylko 46 w górę? dziwię się, ze już od dawna nie poszła 1000). O Boże. Nie. Spokojnie, dam radę. Przeżyję to. Facundo Arana. FACUNDO ARANA! To ten koleś ze "Zbuntowanego Anioła"! Jezus Maria! Puścili na Polsacie pięć odcinków serialu z nim w roli głównej i on już wywindował na 93! I to tylko 11 w górę, to cały czas miał mocną pozycję. To chyba zbyt straszne, żeby mogło być prawdziwe. Co tu jeszcze mamy? Joanna Brodzik (następna z dwóch seriali). Wacław Kowalski. Czy przez Święta puszczali może "Samych Swoich"? ...

Podsumowanie:
Jak dla mnie, to brakuje jeszcze Piotra Cyrwusa. Jeśli zajmie przynajmniej 50. miejsce, to będę usatysfakcjonowana.

Zboczyłam strasznie z tematu. Co do Leonarda DiCaprio - to mój ulubiony aktor, trochę wyprzedza Heatha Ledgera i Jake' a Gyllenhaala, i trochę Johnny' ego Deppa (oczywiście w moim pywatnym rankingu). Uważam, że jest naprawdę świetnym aktorem.

P.S. Ale ze mnie gapa! Dlaczego na TOP 100 Ludzie nie ma braci Mroczek? DLaczego?!

P.S. 2. Włąśnie zobaczyłam, że bracia Mroczek mają odpowiednio miejsca 351 i 356. Niedużo im brakuje. Jeszcze jedna edycja TzG (jakiś następny finał finałów) i znajdą się w pierwszej dziesiątce.

P.S. 3. Leonardo jest na 340. To bez komentarzy. No dobra, tylo jeden komentarz. Facundo jest lepszy.

Ellesmera

Właśnie powiedziałam mojej przyjaciółce, że Facundo Arana jest na 93. miejscu. Jej komentarz:

"Co ten gnój tam robi?!"

Ellesmera

no i już ma 3 nominacje do oscarów...oby ta zaminiła się w nagrode;)

użytkownik usunięty
pauulak

gdzie nominacja za INFILTRACJE!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????????????????

założyciel tematu - CHOJNAS ma 100% rację..podpisuje sie pod jego wypowiedzia obiema rękami i nogami !!!!!!!!!
Mam nadzieje ze wreszcie Leonardo zostaanie doceniony przez akademię...

pozdr.

pauulak

Też mam taką nadzieję, ale boję się, że ktoś go pokona :-(.

Ellesmera

Dołączam do GhostDog, gdzie nominacja za Infiltrację????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Martini

No nie..nominacja za Diament jest a za Infiltracje nie ma??????????!!!!!!!!!..nie wierze..moze coś im sie pomyliło...

Queen_Margott

Też mnie to dziwi, w "Infiltracji" zagrał jednak nieco lepiej. Chociaż w "Krwawym diamencie" też jest świetny. Ale w "Infiltracji" jego rola wymagała jakby więcej emocji i przez to wydaje mi się lepsza. Super jest np. taka prosta scena, kiedy Billy ogląda stare zdjęcia, świetnie zagrane emocje bez zbędnego gadania.
No cóż, Oscary to i tak wiocha.

Ellesmera

Albo jesem ślepa albo to drewno Affleck na wyższą średnią niż on?!!!!!!!!!!!!! niemożliwe!!!!!!!

Ellesmera

Jane Austen - strasznie rozbawiłaś mnie tym postem... sama bym tego lepiej nie ujęła. A ten Facundo Arana - buahahahahahaha.

Co do tematu głównego - W końcu zaczęło się ludziom przejaśniać w głowach i powolutku średnia rośnie... mam nadzieję, że nie przestanie. Choć nadal jest mniejsza niż na przykład Blooma (czego już kompletnie nie rozumiem).

U mnie zawsze 10/10.

Luck_6

Całkowicie się zgadzam. Ja już nie mogę czytać jak wszyscy najeżdżają na niego. Jest naprawdę bardzo dobrym aktorem, który gra w naprawdę dobrych filmach. Nie wiem dlaczego wszyscy się go tak uczepili? Może z powodu zwykłej zazdrości, bo jedna Leo jest młodym, przystojny, aktorem, grającym w świetnych filmach i nie wywołującym skandali!Ludzie którzy ciągle czepiają się tego nieszczęsnego Titanica-który i tak każdy oglądał z zapartym tchem są dla mnie beznadziejni!

roxana_szymik

Chojnas, ja również przyznaje Tobie 100% racji. Widziałam Leonarda w wielu filmach i uważam, że w każdym świetnie się spisał. Nawet w takim titanicu, za którego jest ciągle najeżdżany zagrał doskonale. Nie rozumiem wielu ludzi, ktorzy ciągle go krytykują. Raz widziałam pewna sondę na najlepszego aktora zagranicznego i znalazł sie tam równiez Leon. Oczywiście ludzie, którzy to zobaczyli od razu napisali komentarze typu: "DiCaprio najlepszy!? buahahaha!!!".
Miejmy nadzieje, że Leonardo zostanie kiedyś doceniony. Obecnie jest jednym z moich ulubionych aktorów.

Luck_6

Wszyscy co oceniaja go za role w Titanicu niech zmienia swoja ocena dla niego z "jedynki" conajmniej na "ósemke" a rezultaty w postaci awansu w rankingu FilmWeb przyjda szybko

Klinar

I tak jestem pod wrażeniem - jeszcze nie tak dawno, jakiś tydzień temu było 7,46. Oby tak dalej.

Jak przeskoczy 8 to chyba pójdę to oblać - hahaha :-)

Vinga_

Ja też jestem pod wrażeniem i też pójdę oblać.
Będzie co świętować!
=)

Luck_6

No no no....już idzie w górę, narazie jedno miejsce, ale z dnia na dzień note ma większą, więc pewnie miejsce na liście szybciutko wzrośnie:)

użytkownik usunięty
Luck_6

Uważam,że Leo to naprawde bardzo utalentowany aktor i naprawde nie rozumiem...dlaczego tak go się krytykuje po filmie "Titanic"...to że sie obejrzało jakiś 1 film z aktorem nie znaczy że można go ocenić i zniżyć do klasy "idola nastolatek".... Jest świetny po raz setny mozna przytaczać takie filmy jak "Co gryzie Gilberta Grape" - on właściwie rolą Arniego ukradł film Deppowi, "Totalne zaćmienie" Agnieszki Holland- także świetna rola, przekonuwująca i zapadająca w pamięć...do tego "Chłopięcy świat" i bardzo fajne "Basketball diares/ przetrwać w nowym Jorku" .... Leo ma to "cos" co przyciąga widza...można sie w niego wpatrywać, w jego gesy i mimike i mieć wyłącznie to przed oczyma, reszta sie nie liczy....
jak on wogóle może byc na takim miejscu na top świat? to juz wiadać jak ludzie oceniają aktorów..;/

powiem krótko on ma styl, charyzme i talent..i nie martwta sie napewno jeszcze Oscara zgarnie jestem tego pewna :)

Leo Rulezzzzzzzzzzzz~!!!!!!!!!!:)

Pzdr Emka!:)

Luck_6

poza tym że uważam go za najlepszego aktora swojego pokolenia, że nie wiem czemu nie dostał jeszcze Oskara, że każdy film w którym go widziałam oceniłam co najmniej na 9 to żałosną pomyłką na którą zawsze atrzę z niedowierzaniem są nominacje do Złotych Malin!!!!!!!!!! dla mnie niepojęte

bebronka

No akurat złote maliny to największy kretynizm, ponieważ są przyznawane nie wiadomo z jakiego powodu. Nawet z tego roku. To że Nagi Instynkt 2 nie był tak dobry jak pierwsza część nie znaczy, że Sharon zagrała w nim źle. A jeśli chodzi o Leo to jest to jeden z najlepszych aktorów i to nie tylko swojego pokolenia. Można go już uznać za aktora poziomu Roberta De Niro czy Ala Pacino. Oby tak dalej.