Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 699 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

ogólnie trochę niefajnie ze strony Akademii, że nawet nominacji do Oscara nie dostaje nigdy (a powinien), dlatego że za nim nie przepadają.

visual_lady

Hm, a skąd Ty wiesz to, że zanim nie przepadają? Nie wiem, jak to jest, ale - jak dla mnie - większość jego roli jest oscarowych.

visual_lady

no właśnie, dlaczego za nim nie przepadają? ciekawi mnie to, nie powiem;)
uważam, że Leo powinien mieć na swoim koncie co najmniej 4 Oscary - a tu ani jednego. Znawcy wiedzą, że te statuetki straciły swój prestiż już dawno, jednak - czy nie byłoby miłym zobaczyć ulubionego aktora odbierającego najważniejszą niegdyś nagrodę?:)

visual_lady

"nawet nominacji do Oscara nie dostaje nigdy"? Przecież Leo był już nominowany do Oscara 3 razy...

visual_lady

Ma dwie nominacje za rolę pierwszoplanową (Krwawy diament, Aviator) i jedną za drugoplanową (Co gryzie Gilberta Grape'a).

Dwóch pierwszych nie miałem okazji obejrzeć, ale za "Co gryzie Gilberta Grape'a" nagrodę mógł i chyba powinien dostać (otrzymał ją Tommy Lee Jones za Ściganego... - skandal).

Kreacje w Incepcji, Infiltracji bardzo przyzwoite ,ale były to filmy akcji gdzie ciężko jest pokazać swoje umiejętności aktorskie więc w tym przypadku brak nominacji jest w pełni uzasadniony.

Jednak rola narkomana w Przetrwać w Nowym Yorku i federalnego szeryfa w Wyspie Tajemnic moim zdaniem zasłużyły na wyróżnienie. Szczególnie ta pierwsza.

Dobrze też zagrał buntownika w Pokoju Marvina.
Filmów Złap mnie jeśli potrafisz, Całkowite zaćmienie, Chłopięcy świat nie widziałem ,ale mogą być dobre tak samo jak występujący w nich Leo. Z resztą niebawem nadrobię to sam ocenie :)

Podsumowując ,uważam że DiCaprio powinien mieć już na swoim koncie statuetkę. Jest bardzo dobrym aktorem ,jednym z lepszych młodego pokolenia ,a udowodnił to już w niejednym filmie i pewnie dalej będzie udowadniać.
No cóż może zostanie nagrodzony za Roosevelta lub Hoovera ;)?