Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 679 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Jest świetnym aktorem, moim zdaniem niedocenianym, ludzie patrzą na niego przez pryzmat łzawego Titanica, powinien dostać Oscara za co najmniej trzy filmy i jestem w szoku, że jeszcze nie został nim wyróżniony.

PS. Jestem świeżo po seansie 'Przetrwać w Nowym Jorku', film oglądałam pierwszy raz i sądzę, że to kolejna rola Leo warta Oscara

nataliaspa

Moim zdaniem Oscara na pewno powinien dostać za 'Co gryzie Gilberta Grape'a' co do innych ról to nie bardzo.

paciek

No ja się z pewnością nie zgodzę.....Rola w "Przetrwac w NY" zagrana była świetnie....może i film światowej kinematografii nie zmienił, ale świetnie pokazał rozterki młodego narkomana....Szkoda, że film tak mało znany. A sceny, kiedy zaczyna dostawac szoku po odstawieniu narkotyków to aktorstwo najwyższej próby.

agnieszka_26

Rola w przetrwać w nowym jorku faktycznie oscarowa. Tak samo Co gryzie gilberta grape'a?, aviator... To niesamowite ile świetnych kreacji ma na koncie, a jest przecież jeszcze młody... A oscary? Jak patrzę na aktorów uznawanych za (jednych z) najwybitniejszych
Pacino miał (52),
Nicholson (38) jak pierwszy raz dostali...
Pacino jak pierwszy raz go nominowali miał 33, a Nicholson 32. To tyle wiem, bo i Pacino i Nicholsona lubię.