Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 464 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Im starszy tym lepszy. Obecnie moim zdaniem jest to jeden z najlepszych aktorów wszechczasów
- odważne ale uzasadnione to że akademia nie chce mu dać oscara nie powinno być
wyznacznikiem jego aktorskiego kunsztu który moge porównać w tej chwili do największych.

Mogły się nie podobać jego lalusiowate kreacje - ale nawet w nich potrafił pokazać coś więcej niż
ładną buźkę (w cudzysłowiu ładną) taakże dla mnie stuka już do drzwi de niro, nicholsona, pacino

vrubson

Nie sposób się z Tobą nie zgodzić . Szkoda, że wciąż tak wielu ludzi widzi w nim tylko Jacka z Titanica, a przecież każda jego kreacja była znakomita . Prędzej, czy później Oscara dostanie . Mam tylko nadzieję, że będzie to prędzej niż później .

PS. Podbeskidzie pozdrawia Podbeskidzie (;

użytkownik usunięty
citronice

A ja mam nadzieję, że Go nie dostanie nigdy, bo Oscary lecą dziś do byle kogo i taki Leo na pewno go nie potrzebuje.

Amen!!! Również mu tego nie życzę, teraz rozdają te nagrody za byle chłam

Dużo w tym racji, ale ja chciałabym żeby dostał Oskara. To jednak nadal duży prestiż i ta nagroda tak by ładnie "dopełniła" jego karierę :)

użytkownik usunięty
zuza_k

Hehe, no wiem. Żartowałam z tym, że mam nadzieję, że nie dostanie. Oczywiście byłoby to miłe, takie ukoronowanie jego kariery, ale nawet jeśli nie dostanie, to się świat nie zawali ;)

Może wreszcie za Gatsby'ego dostanie, bądźmy dobrej myśli :) Jak nie to świat się nie zawali ale okaże się bardziej niesprawiedliwy niż myślałam ;p

użytkownik usunięty
zuza_k

Nie widziałam jeszcze Gatsby'ego, więc nie wiem czy zasłużył za tę rolę.;)

Uważam, że nie jest to jego najlepsza rola, ale może dadzą mu Oscara biorąc pod uwagę całokształt twórczości. Poza tym Gatsby to amerykańska klasyka, a zawsze większe szanse mają filmy jakoś związane z USA albo Wielką Brytanią ( z historią lub z kulturą). Wszystko zależy też od tego jaką będzie miał konkurencję.

A i polecam obejrzenie "Wielkiego Gatsby'ego" także ze względu na to, jak Leo wygląda w kremowym swetrze w jednej ze scen ;)

użytkownik usunięty
zuza_k

xDDDD

użytkownik usunięty
zuza_k

http://1.fwcdn.pl/ph/69/34/506934/370409.1.jpg
O to chodzi?

Tak, ale zdjęcie tego w pełni nie oddaje ;)

użytkownik usunięty
zuza_k

Na pewno zwrócę uwagę przy oglądaniu.;-)

Co prawda, to prawda. Jestem fanem Leo i zawsze chciałem żeby dostał Oscara, ale rzeczywiście to co się wyprawia ostatnio z tymi statuetkami to może i lepiej żeby Leo nie dostał. A powiedzmy sobie szczerze, czy On w ogóle chce za wszelką cenę zgarnąć Oscara? Myślę że NIE.

DiCaprio jest świetnym aktorem ale obiektywnie rywalizacje o Oscara przegrywał sprawiedliwie. 94 i Oscar dla Lee Joensa to była hańba Leo był dużo lepszy ale od niego jeszcze lepszy był Fienns z arcywibitna rolą.W 2005 wygrał Foxx nie lubię go ale zagrał role życia
i chyba słusznie go nagrodzili choć mam wątpliwości.W 2007 powinien wygrać O'Toole za Venus jeden z najwybitniejszych aktorów wszech czasów ale go okradli jak przez cała jego karierę.Nie doceniacie ludzie wagi samej nominacji o wybitności Nicholsona nie świadczą tylko 3 Oscary ale i 9 Nominacji.Pamietajcie też ,ze Oscar to nie nagroda dla najlepszego aktora ogólnie tylko dla najlepszego aktora roku,wiec argumentacja tokiem myślenia w stylu "ten ma Oscara a ten nie hańba!"Co z tego?Był slaby rok to dostał gorszy aktor
w następnym lepszy zagrał lepiej ale miał konkurencje powiedzmy w postaci Day Lewisa.DiCaprio jest młodym aktorem który wciąż robi postępy bądźcie dobrej myśli bo szanse na Oscara ma duże o ile jego kariera się nie załamie. Może już w następnym roku?

vrubson

Fakt, im starszy, tym lepszy - nie tylko z wyglądu (:D), ale rozkwita w poważniejszych już kreacjach. I w młodym wieku pokazywał, na co go stać, ale kunszt można docenić dopiero po naprawdę wymagających rolach, a te dostaje się raczej jako potwierdzenie warsztatu i bagażu doświadczeń. Oscar jak najbardziej mu się należy, ale nie ten dzisiejszy - dla mnie symbolem staczania się Oscara jest przyznanie go Lawrence - aktorce owszem, obiecującej i wg mnie utalentowanej, ale niezasługującej jeszcze na takie wyróżnienie, i to po udziale w jakiejś kiepskiej komedyjce!

Słowem, oby tak dalej, Leonardo ;) nareszcie zaczęłam zwracać na niego uwagę, jego obecność w filmach zaczęła być również zaszczytem. Po "Wielkim Gatsbym" czekam na kolejne objawienie ;)

buszasz

Przeczytałam gdzieś, że po "Titanicu" zaczęli proponować mu role w jakiś słabych filmach o miłości, komediach romantycznych itp, ale on te propozycje odrzucał. I dobrze zrobił, bo to sprawiło, że jest tak jak napisałaś: Jego obecność w filmach to zaszczyt. To reżyser musi się postarać, żeby mieć Leonardo w filmie, a nie odwrotnie :)

vrubson

Kiedyś go nie trawiłem, ale od Krwawego Diamentu każda jego kreacja zasługuje na Oscara. Dla mnie to aktualnie jeden z najlepszych aktorów w historii kina. A w Django po prostu mnie rozwalił. Patrzyłem na niego i po prostu czułem niczym nie skrępowane czyste zło bijące od niego. Chociaż uwielbiam Waltz'a to muszę przyznać, że Leonardo powinien był dostać Oscara.

jabba67

tak leonardo to kwintesencja zła... najczarniejszy charakter ever!:D

vrubson

Po obejrzeniu Shutter Island i Revolutionary Road to jeden z moich ulubionych aktorów. Można lubić kogoś za jakiś film lub przystojną twarz, ale to co on pokazuję na ekranie jest wybitne. Zgadzam się "Im starszy tym lepszy" :)