Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 375 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

w śierpniowym "świecie kobiety" znalazłam artykuł o Leo . Nie było tam nic szczególnego poza foto i wypowiedzią Pana Tomasza Raczka "On potrafi dostosować się do najbardziej wymagającego reżysera. Jest niezwykle utalentowany, dlatego gdybym miał powiedzieć, jakiej roli nie potrafiłby zagrać, miał bym z tym ogromny problem. O umiejętnościach DiCaprio świadcza filmy, w których stworzył niezapomniane kreacje . Nie ma cienia przesady w tym , że porównywany jest do aktora tej klasy , co Robert De Niro. Obaj są swietni."Ciekawa jestem co Wy o tej wypowiedzi sadzicie ? Ja zgadzam się z tym w 100% :)Pozdrawiam

ete19

wow;]
Przyznam, ze Pan Raczek mnie rozsmieszal zawsze swoimi zapowiedziami na polsacie, hehe;p
Ale co do tej wypowiedzi w 100% się zgadzam:)
Pozdrawiam.

CzarnaKrwinka

Fajnie , że myślisz tak samo:)Ja go pamiętam najbardziej z filmowego cyklu tvp 2 " Perły z lamusy "który prowadził razem z Panem Zygmuntem Kaurzyńskim bardzo lubiłam ich rozmowy i sądy...:) A ta wypowiedz mnie zaskoczyła bardzo pozytywnie i postanowiłam , że się tym podziele

CzarnaKrwinka

Ja się również zgadzam :) Leo jest wspaniały.

konto_przeniesione

Miło czytać coś takiego, zwłaszcza, ze się z tym absolutnie zgadzam. Zaskakujące, ze on to zauwazył. A ja juz myślałam ze my na tym forum, to jedyni ludzie w tym kraju, którzy go doceniają:)
Pozdrówka!

number_nine

Szczerze mówiąc ja też tak myślałam , tym bardziej , że pewna znajoma po dziennikarstwie stwierdziła , że nie oglądała Krwawego diamentu i nie bedzie bo tonapewno niszowy film skoro gra w nim DiCaprio. Chyba bende musiała jej tą wypowiedz pokazac:)

ete19

W końcu udało mi się zalogowac. Ludzie???????????????????????
On gra u Martina i już nominacje do Oskarów świadczą o uznaniu krytyków. Dlaczego takie głupoty wypisujecie,że zaskoczyła was taka wypowiedz. Zrozumcie w końcu raz jeden.....Na te strony wchodzą 12 -latki, dla których bracia Mroczkowie (osobiście nic do nich nie mam)to szczyt możliwości aktorskich. Błagam.........Czy uwazacie,że Martin zatrudniałby aktora o nie potwierdzonych umiejetnościach Zrozumcie, że większośc dzieci nawet nie wie, kto to jest Martin S. i zobaczy slicznego chłopca w serialu od razu oceniając go jako kogoś wybitnego..Też kiedys miałam nascie lat i wiem jak było.

agnieszka_26

Hej !! swój post kieruje do Agnieszka 22. nie mam 12 lat tylko 22 a chłopcy z serialu to dla mnie rzadni idole, choc tez nic do nich nie mam. i doskonale wiem kto to martin Scorsese , ale wiem też jak polscy krytycy komentują Leonardo mogę Ci przysłać np wypowiedzi z wyborczej i jak czesto odnoszą sie do wizerunku chłopca z Titanica. Czy jak komentujący gale krytycy wypowiadali się o Oscarze za Infiltrację Jak wiesz oni nominacji nie przyznaja . Pozdrawiam

ete19

Widzisz, moim celem absolutnie nie było obrażenie Ciebie. Domyślałam się,że jesteś dorosłą osobą. Chciałam, aby to był APEL do innych, aby nie traktowali powaznie dzieci, które nagminnie tu wchodzą i oczywiście mają do tego pełne prawo. Więc, jeżeli obraziłam Cię to bardzo, bardzo przepraszam.
Czytałam różne notatki prasowe. Np. w "Glamour" pani naposała "Leo to niespotykany talent..." W innych np. ViVie tez porównano, go do Roberta D. Dokładnie nie pamiętam wszystkiego, ale widziałam tez tytuły " Kto odkodował talent DiCaprio" i nie wiem czy nie właśnie w Wyborczej (albo innej gazecie tego pokroju) Notatkę "DiCaprio się jednak sprawdził"Czytałam również wypowiedż Brada Pitta, który wypowiaał się o Leo bardzo ciepło i dobrze. Co jak co, ale on jest megagwiazdą i jego wypowiedż śwadczy tylko o opinii, jaką Leo ma w branży filmowej.
Co do "Infiltracji" to miałam nieco mieszane uczucia i wiesz bardziej Np. podobał mi się "Aviator". Film obejrzałam tylko dla aktorstwa J. Nicolsona i Leo. Oni zagrali świetnie, a te teksty nie wszystkim przypadły do gustu. Oczywiście rozumiem, że w kręgu policji i mafii nie wymienia sie uprzejmości.
Myślę jednak, że juz same nominacje do Oskarów świadczą o klasie aktora. I nawet, chociazby profil Leo w Filmwebie. To, co tam pisze też nie znalazło się przypadkiem, tak dla zabawy.
Pozdrawiam.

agnieszka_26

Kempoos, chyba też się oBraziła, a MNIE CHODZIŁO TYLKO O WYPOWIEDŹ, KTÓRA MOŻE OTWORZY W KOŃCU OCZY I JEŻELI ZABRZMIALO TO INACZEJ TO JEST MI PRZYKRO.

agnieszka_26

Nie jestem urazona, i nie dziwie sie wypowiedzi Pana Raczka;)

agnieszka_26

Przepraszam bardzo, ale niektóre dzieci można traktować poważnie. To że mam 13 lat to nie znaczy że nie potrafię napisać sensownej wypowiedzi i tylko piszę głupoty jak nastolatka zachochana w jakimś idolu. Ja taka nie jestem. Np. Leo cenię za wspaniałą grę. Najbardziej podobał mi się w filmach: Chłopięcy świat, Aviator i Titanic ale nie widziałam jeszcze takiego w którym nie zagrałby wspaniale.

konto_przeniesione

Zgadzam się.I wcale nie twierdzę, że akurat ktoś młodszy nie potrafi dac sensownej np. recenzji. Tylko chodziło mi o zwrócenie uwagi, że Leo gra naprawdę nieżle, a często wiele osób (i wierz mi , nie tylko z młodzieży)ocenia aktora jedynie po atrakcyjności fizycznej)> Byc może źle się wyraziłam, a obecni na forum wzieli to do siebie

agnieszka_26

Wiesz, co mnie drażni. Otóż to, że wszystko obraca się wokół erotyki,wyglądu i skandalu. Zobacz, jak niewiele pisało się ostatnio np. o J. Nicolsonie. Bo starszy pan, już nie nadaje się na okładkę. A to że dobrze zagrał? E, tam, lepiej dac, kogoś kto wulgarnie oblizuje nóż (chyba wiadomo o kim mówię)

agnieszka_26

Wpisuję się, zeby nie było ze to ja się obraziłam.
Jasne, ze nie. Ale ta wypowiedź mogła obrazić i mnie. Mam lat 15 i osoby pare lat starsze mogą nazwać mnie "dzieciakiem":)
Pocieszające te przykłady,ze to nie tylko Pan Raczek docenia Leo DiCaprio. Z tym, ze ja to w sumie nie tyle, ze myślę, ze to tylko on (i my) Go docenia, bo to była taka ironia, ale no po prostu i tak jakby to wziąść i ocenić, to nadal jakoś mało osób wierzy w jego talent. No bo jakby spojrzeć na takich jak Nicholson, Pacino, De Niro (którzy nie są wcale lepsi od Leo) to na nich na przykład temat gdyby ktoś powiedział "słaby aktor" to reakcja byłaby
a) śmiech (bo to byłoby uznane za zart)
b) stanowczy protest ("De Niro słaby??? Ty świrze, masz nie pokolei w głowie!!!")
A w przypadku Leo to dotychczas czegoś takiego nie było. Chociaz przyznam, ze tu na forum ostatnio coraz częściej jestem świadkiem takiej "obrony":)

A co do osób publicznych, które mówią (piszą) dla telewizji (prasy) to tez do pewnego czasu był problem, zeby powiedzieć "Moim zdaniem to dobry aktor", BO TO PRZECIEZ TAKI OBCIACH!!! <ironia>.

PS Przez ostatnie kilka-(kilkanaście?) miesięcy nie spotkałam na tym forum osoby (dziewczyny) która wyglądałaby na "zaślinioną fankę <<BOskiego>> Leo". Ostatnio wpadają tu sami fajni ludzie:)

PS2 Kto wulgarnie oblizuje nóz? Bo chyba nie skumałam o kogo chodzi.

Przepraszam, ze tak tego duzo, ale nie potrafię tego streścić:)

number_nine

Widzisz, ja już zauważyłam, że czasem mam problem z takim sformuowaniem wypowiedzi, który zostanie odebrany tak jak tego bym sobie życzyła. Generalnie, nie miałam na myśli wieku, a osób dla których liczy się tylko wygląd i prezencja. Np. Moja koleżanka lubi J. Lopez. Pytam się dlaczego akurat ją (tak z ciekawości)? : Bo jest ładna. No przepraszam , to wypowiedź dziewczyny, która ma 25 lat i stałą pracę??? Właśnie to miałam na myśli. Nie tyle wiek,a dziecinadę.
Co do zdjęcia to miałam na myśli Dodę. Straszne, wulgarne, zdjęcie. Trącające niesmakiem, ale jakże lansowane.

agnieszka_26

A ja się nie obraziłam :) Wiem o co Ci chodzi z tymi 12-latkami. Tylko dobrze że to nam wyjaśniłaś ;D

konto_przeniesione

Ja też się nie obraziłm tym bardziej , że stara jestem tylko net mi padł , a oto co napisałam na przeprosiny agnieszki22 ale nie mogłam wysłać:(
W porządku nie tak łatwo mnie obrazićJ Tylko zrobiło mi się trochę nieprzyjemnie i chciałam jakoś uzasadnić zamieszczenie tego tematu jak również odnieść się do Twojej wypowiedzi . Widać miałam pecha i trafiam na niezbyt pochlebne opinie o DiCaprio w prasie jak i wśród znajomych na uczelni interesujących się kinem...ale może po prostu mam pecha ???Nie przeszkadza mi , że piszą tu młodsze osoby , więc jak mają ochotę ze mną na tym forum pogadać to jest mi miło . Pozdrawiam wszystkich

ete19

Widzisz, ja czegoś tu nie rozumiem. Przeciez Leo ma nominacje do Oskarów. To chyba do coś znaczy. Może dziennikarze bardziej pisali o własnych odczuciach, i kierowali sie swym zdaniem. Przeciez nawet recenzje w "NY Times".

agnieszka_26

Myślę , że na pewno tak. Z resztą kto z nas tego nie robi . Ale to mimo wszystko trochę smutne , że tak można się uprzedzić do aktora ale krytycy nie mogą być obiektywni bo to tylko ludzie Nawet ostatnio w recenzjach dvd w TT przeczytałam , że niezły DiCaprio mimo okropnej sceny finałowej swojego bohatera . Albo w inny tygodniku z programem "DiCaprio odcina liny , które ciągnęły go na dno razem z Titanicem" Ja uważam , że po Titanicu grał dobre role więc trochę nie rozumiem tej ironii Pozdrawiam:)

ete19

Wydaje mi się, że te "liny" to nie może zła gra, ale wizerunek słodkiego chlopca z plakatu. Że, po prostu uwolnił się od wizerunku takiej mskiej laleczki Barbie> Chociaz u mnie taki nie był.

agnieszka_26

Może i racja ja nie pomyślałam o tej wypowiedzi pod tym kontem. To był tylko wizerunek na potrzeby filmu szkoda , że wyrządził mu sporo krzywdy jako aktorowi...

ete19

Taka mała prośba, trzymajcie za mnie kciuki bo w środę o 10 00 mam egzamin i mam trochę stracha... z góry dzięki:)

agnieszka_26

Tak wtrącę słówko do Agnieszki:
Właśnie (poraz juz chyba ostatni) odeszłam z forum na Krwawym Diamencie "Efektowna Łopatologia". Widzę ze stałyśmy po jednej stronie... (Bo jakby inaczej?:) Wkurza mnie, ze są jeszcze ludzie którzy jak nakręceni potrafią nawijać "Leo jest słaby" ; "Nie ma charyzmy" itd itp. Mądraliński "Lemur" <grrrrr>. Nie dość, ze ten typ mnie wnerwia (nie dlatego, ze się z nim nie zgadzam, bo jestem bardzo tolerancyjna dla idiotów), to jeszcze jakiś "And" zarzucił mi brak kultury i słabość psychiczną. Coś takiego. LEo jest tHE Best i nikt mi nie wmówi, ze nie mam racji.

number_nine

Myślę,że Lemur to inteligentny rozmówca i wydaje mi się, że nie do końca aż tak bardzo go krytykuje. Ja też mam takich aktorów, o których inni mówią, że są np. utalentowani, a mnie jakoś ich gra nie pociąga... (Np Bogusław Linda) Byc może nie mają tego ,co akurat mi sie podoba...

agnieszka_26

Ps. Odbieram go, jako typowego intelektualistę, któty chce podwazyc wszystko, a szczególnie to co jest komercyjne. Owszem zgadzam się, czesto komercja to tandeta, ale nie zawsze.
W jednej części maja rację - czasem i dziennikakarze plota głupoty, ale na pewno nie w przypadku Leo

agnieszka_26

Najlepszym przykładewm że komercja nie zawsze owna się tandet jest oczywiście mój kochany "Titanic"

:) Nie mogłam się powstrzymać...

konto_przeniesione

Myślę, że Titanica trzeba obejrzec w Kinie. DVD czy TV to nawet 1/3 prawdziwego efektu tego filmu nie oddało

agnieszka_26

Myślę ze masz rację ale ja niestety nie miałam okazji obejrzeć go w kinie. Tak jak mówiłam mam 13 i gdy był u nas w kinachto byłam malutka :)

konto_przeniesione

Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć , że ja też takiej okazji nie miałam bo mieszkam w małej miejscowości i organizowali wyjazd do kina niestety bylam w 6 kl a zabierali tylko tych z 8 i 7 nie zalapalam sie:(