Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 679 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Dlaczego tak okropnie świetny aktor nie ma na swoim koncie oscara???Znam tyle filmów z jego
udziałem w których zagrał diabelnie dobrze, że nie mogę uwierzyć, iż go nie docenili.To według
mnie filmy w których zagrał najlepiej:
-Titanic
-Incepcja
-Wyspa Tajemnic
-Romeo i Julia

Ola1221M

>filmy w których zagrał najlepiej
>romeo i julia
>titanic
>???

Ola1221M

Należy tutaj dodać:
- Co gryzie Gilberta Grape'a
- Przetrwać w Nowym Jorku
!!!!!

Rafal7fcb

Całkowicie się zgadzam z Rafal17fcb szczególnie jeśli chodzi o ,,Co gryzie Gilberta Grape'a? '' film jest genialny.

Ola1221M

bo Oscary przyznawane są najczęściej albo losowo, albo "kto ma ładniejszą buźkę"... :]

chop

To jemu za buźkę dawno powinni dać :)

Poważnie to za "Django" powinien dostać. Nie Waltz, który pojechał podobnym schematem, co w "Bękartach", a Leo i Jackson byli nieziemscy. Powinni obaj dostać na spółkę Oskara :P

Ola1221M

Weszłam właśnie na jego str na filmwebie żeby sprawdzić jego nagrody i dokładnie to samo pytanie sobie zadaję;p jednak z drugiej strony, patrząc na to co dzieje się z oscarami to może i lepiej dla niego, że nie bierze w tym udziału;p ma na koncie sporo innych wartościowych nagród- całe szczęście:)

użytkownik usunięty
Ola1221M

Ponioeważ Leo jest poprostu za dobry na Oscara stworzył wiele świetnych kreacji ale Akademia nie przyzna mu nagrody ponieważ go ie lubią bo to jest jeden z niewielu aktorów którzy cały czas prezentują ten sam wysoki poziom który ciężko jest przebić

użytkownik usunięty
Ola1221M

"Okropnie świetny"? ;-)

pewnie chodziło o coś w stylu "cholernie dobry" :)

Ola1221M

w zlap mnie jesli potrafisz dobrze tez zagrał. Bardzo dobry aktor

Ola1221M

właśnie chciałam założyć podobny temat, szczerze się zdziwiłam, że nie ma oscara, ale potem poczułam ulgę; dlaczego? już od dawna oscar jest uznawany jako nagroda ustawiona, przyznaję się ją temu, komu akurat przystoi, nie jest już wyznacznikiem dobrej kinomatografii; złoty glob to już co innego i to rozumiem, jest? jest; jak dla mnie w każdej roli był świetny, to jedyny aktor, który nigdy mnie nie zawiódł grając daną postać - jest najlepszy i piszę to szczerze kierując się wyłącznie jego talentem; w dotąd przeze nie obejrzanych z nich filmach najlepszy był w:
Co gryzie Gilberta Grape'a
Titanic
Aviator
Infiltracja
Wyspa tajemnic
Django
Wielki Gatsby,
co nie znaczy, ze w innych był kiepski, wprost przeciwnie, nikt inny nie zagrał by lepiej, po prostu porównuję te role z jego innymi kreacjami i te zapadły mi w pamięć lepiej od pozostałych;