Gość ma takiego nosa do dobierania ról, że od Titanica mało który film ma średnią mniej niż 7. Najlepsze jego role w thrillerach, pasuje do nich jak pięść do oka;). Gra średnio w dwóch filmach na rok, ale jak już zagra to tylko w hicie. Incepcja i Wyspa tajemnic - fenomenalne produkcjie i zagrane role. No nie wiem czemu go tak uwielbiam. Podejrzewam że za 20 lat będzie miał status aktora jak teraz Nicolson, DeNiro, Conery, Eastwood itp. Czekam na Django Unchained;) Zapowiada się obiecująco.
No i pracuje często z dobrymi i sławnymi reżyserami. Szczególnie dobre są filmy Scorsese.
Też mam taką nadzieję;p
Tak to racja i już dawno zauważyłam, że Scorsese ceni go sobie bardzo, bo co lepsza produkcja to bierze Leo;)
i w tak młodym wieku ma na swoim koncie wiele ciekawych produkcji. nabiera doświadczenia i oby tak dalej!
legenda kina ! każdy aktor bedzie chciał wystąoic u jego boku i każdy film z jego udziałem będzie hitem- choc dla mnie to juz tak jest <3
Jak dla mnie filmy Romeo i Julia oraz Titanic zrobiły z niego aktora lalusia do komedyjek romantycznych albo do love story. Na szczeście ktoś pamiętał ze przed tymi filmami Loanardo zagral w
chłopięcym świecie oraz w Szybkich i martwych. Dzięki temu dostał potem sensowne role. I tak trzymać. :P
P.S. Gdzieś czytałam ze Di Caprio sam kiedyś powiedział ze po Romeo i Juli oraz po Titanicu dostawał wiele podobnych propozycji i ze on wcale tego nie chciał bo wolał właśnie grac w thirelach, zmyślnych filmach akcji (brawa za Infiltracje).
I dobrze, że nie brał tego co popadnie bo byłby teraz lalusiem z komedi romantycznych. Brawa za to, że dopiął swegom i mamy rwewlacyjnego aktora;)
Nosa do ról faktycznie ma.... można wybierać a co film to lepiej, aż strach faktycznie co będzie za paredziesiąt lat ;)
a do wyboru ma pewnie nie mało porpozycji :) może przebierać w scenariuszach, a słusznie wybiera te role które wymagają zaangażowania i talentu aktora. brawo !