Nigdy nie interesowałam sie nim ani jego forum.Tą
nagłą zmianę spowodował film najlepszy co zdobył 11 oskarów pt:"TITANIC". Leonardo DiCaprio i Kate Winslet tworzą wspaniałe, niezapomniane kreacje aktorskie jako Jake i Rose para młodych kochanków, którzy poznali się i zapałali do siebie namietnoscią podczas, dziewiczego rejsu "niezatapialnego" transatlantyku Titanic. Nie dane im jednak było zaznać pełni szczęścia i miłosnych uniesień. Gdy luksusowy liniowiec wpada na górę lodową,, ich pełen pasji, płomienny romans przeradza się w przerażająco walkę o przetrwanie... o życie! Naprawdę ten zpierający dech w piersiach film jest piekny i wzruszający! Trzeba go obejrzeć. Jak spodobał sie i mi tak spodoba się i wam!
Daj spokuj...
to było tylko wielkie widowisko, Kate zagrala beznadziejnie, di Caprio spisał sie dobrze, w roli kochanka. Ale polecenia godne są wczesniejsze filmy Leonardo: nominowana do Oscara rola niedorozwiniętego chłopaka w ,,Co gryzie Gilberta Grape?'', jako koszykarza-narkomana-poety w ,,Zapiskach koszykarza'' (tu podali jako: ,,Przetrwac w Nowym Jorku''), poza tym podobal mi się ,,Chłopięcy świat'', gdzie zagral obok samego de Niro. W tych filmach spisal się świetnie i uważam, że nie można go zamykac tylko w obrebie ,,Titanica''. Niestety tych nowszych filmów z nim nie widzialem i nie wiem czy rozwija swój talent czy stanął w miejscu.