Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 375 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Najlepsza rola Leo to ...

użytkownik usunięty

Mi najbardziej podobał się w "Chłopięcym świecie", czekam na opinie ;)

użytkownik usunięty

Muszę ten film obejrzeć, a uważam, że jego role przed 2000 rokiem były żałosne. Nie lubię takich gogusi, amantów dla nastolatek. Od gangów nowego jorku zagrał ciekawe role - twardzieli. A jego kreacja w Infiltracja to poezja, oscar powinien być. Ta rola należy do moich ulubionych, Leo był w niej totalnie wyrazisty. Pozdrawiam

A dla mnie i tak najlepszy był w "Titanicu" ;)

Jego najlepszą rolą była bez wątpienia jaką zagrał w "Co gryzie Gilberta
Grape'a". Wcielił sie w postac Arnie Grape'a młodszego,upśledzonego brata
Gilberta(Johnny Depp).

1miejsce-Co gryzie Gilberta Grape'a
2miejsce-tytanic
3miejsce-człowiek w żelaznej masce
4miejsce-droga do szczęścia
5miejsce-niebiańska plaża

jak dla mnie to w "co gryzie gilberta grape'a".

Zdecydowanie "Co gryzie Gilberta Grape'a". Zwłaszcza że to był początek jego kariery i zagrał po prostu genialnie. Moim zdaniem od 2006 roku Leo przestał być chłopcem i stał się mężczyzną. Dzięki "Infiltracji" i "Krwaremu Diamentowi". Ja jestem przekonany że najlepsze role ma jeszcze przed sobą.

Leo jest świetnym aktorem,
najbardziej podobała mi się jego rola w Infiltracji

Pozdrawiam xd

Nathalie_97

"A jego kreacja w Infiltracja to poezja, oscar powinien być."Gdyby oscara nie dostał wtedy Forest Whitaker to byłaby to jedna z większych pomyłek Akademii która dokonała jedynego słusznego wyboru w 2007 roku

oj wiele by wymieniać:
chłopięcy świat, co gryzie gilberta grape'a, przetrwać w ny, gangi ny, złap mnie jeśli potrafisz, krwawy diament, infiltracja, titanic, droga do szczęścia...
On jest świetnym aktorem, czekam na kolejne role

marcikUK

1. Infiltracja
2. W sieci kłamstw
3. Titanic
4. Co gryzie Gilberta Grape
5. Pokój Marvina

grupio

Mnie najbardziej podobał się w "Awiatorze", chociaż ciekawie zagrał w "Drodze do szczęścia"

Komandosek2

Jeśli wziąć pod uwagę tylko grę Leo to według mnie znakomitym aktorstwem popisał się w następujących filmach: "Co gryzie GG", "Chłopięcy świat", "Przetrwać w NJ", "Titanic", "Złap mnie jeśli potrafisz", "Droga do szczęścia". Jeśli prześledzić te filmy to zauważymy, że wcielił się w różne postacie. Juz nie wspomnę o znakomitej "Infiltracji", czy nowym filmie "Wyspa tajemnic". We wcześniej wymienionych filmach gra kolejno: chorego chłopca, buntującego się dzieciaka, narkomana, romantyka, inteligentnego cwaniaczka i w końcu zwykłego mężczyznę z problemami (jakimi? dowiadujemy się oglądając film). Właśnie ta różnorodność ukazuje nam jakim wszechstronnym aktorem jest DiCaprio. W każdej postaci odnajdujemy coś innego. Każda z tych ról to perła, a gra ją ten sam aktor! to świadczy o fenomenie DiCaprio i o tym, że ocena na fw jest nieadekwatna do talentu. Jak dla mnie Leo jest następcą wielkich światka aktorskiego... Nie zgodzą się tylko ci, którzy przypięli mu łatkę loverboya, po samym tylko Titanicu, swoja drogą świetnym filmie, niedocenionym, wyśmianym, bo po prostu był zbyt komercyjny ( to samo tyczy się "Władcy pierścienia") Taka nasza mentalność, ludzie najpierw zachwycali się tymi filmami, a kiedy juz się przejadły zaczeli z nich kpić. Jakie to przewidywalne... (nasuwa mi się na myśl Adam Małysz, a co za tym idzie, jacy ludzie są [...])
Aktor na 11 ;)
przyznam się, że jakieś 2-3 lata temu sama nie lubiłam tego aktora, jednak jak zaczełam oglądać filmy z jego udział to diametralnie zmieniłam zdanie.
Można Leo nie lubić, ale nie można powiedzieć, że jest kiepski...
Ja wiem, że np Tom Cruise jest dobry, ale go nie lubię i nie polubię ;)

pozdrawiam fanów Leonardo DiCaprio!

Zdecydowanie mój number one to "Droga do szczęścia", zresztą Winslet to samo. Potem: Krwawy diament, Aviator, Wyspa tajemnic i Infiltracja.
IMHO, Leo zasługuje na Oscara już od dawna.

Arlin

"Co gryzie Gilberta Grape'a"! Gdyby ktoś nie znał przed obejrzeniem tego filmu Leonarda DiCaprio, to by mógł pomyśleć, że Arniego Grape'a zagrało faktycznie upośledzone dziecko "oswobodzone" na planie filmowym.

Oscar dla Tommy'ego Lee Jonesa za drugoplanową rolę w "Ściganym" w 1994 roku, to według mnie jedna z największych pomyłek Academy Awards - zdecydowanie zagrał gorzej niż nominowani wtedy Leonardo DiCaprio i Ralph Fiennes (Lista Schindlera). Pozdrawiam.

Arlin

"Co gryzie Gilberta Grape'a"! Gdyby ktoś nie znał przed obejrzeniem tego filmu Leonarda DiCaprio, to by mógł pomyśleć, że Arniego Grape'a zagrało faktycznie upośledzone dziecko "oswobodzone" na planie filmowym.

Oscar dla Tommy'ego Lee Jonesa za drugoplanową rolę w "Ściganym" w 1994 roku, to według mnie jedna z największych pomyłek Academy Awards - zdecydowanie zagrał gorzej niż nominowani wtedy Leonardo DiCaprio i Ralph Fiennes (Lista Schindlera). Pozdrawiam.

TyskiDaro

w 100% popieram Twoje słowa...
Oscary to w ogole jedna wielka pomyłka..

Według mnie Leo jak dotąd najlepszy był w Aviatorze. Super rola!!!

dla mnie:
1.Aviator
2.Co gryzie GG?
3.Chłopięcy świat(moim zdaniem w tym filmie przyćmił swoją grą Roberta De Niro i Ellen Barkin,świetnych przecież aktorów)

"Co gryzie Gilberta..." zdecydowanie, perfekcja!
Jednak na uznanie zasługuje też jego gra w "Całkowitym zaćmieniu" z uwagi na cholernie trudną rolę, której
podołał.

Zachwycił mnie swoją rolą w "Co gryzie Gilberta Grape'a" i w "Drodze do szczęścia" (o czym wspomniałam kiedyś w innym temacie). Niestety nie oglądałam jeszcze "Chłopięcego świata", ale jutro (6.05) będę miała taką okazję ;)

A co do "Titanica"...jak dla mnie DiCaprio "wypadł" o wiele lepiej niż Kate Winslet, która tak, jak i on należy do grona moich ulubionych aktorów.

andzia29

Nowy film z Leonarden 'Wyspa tajemnic' to dla mnie jak na razie jego najlepsza rola.

''Co gryzie Gilberta Grape'a''
''Wyspa tajemnic''
''Infiltracja''
''Krwawy diament''

Całkowite zaćmienie,
Co gryzie...
Przetrwać w NY

zooshe

Jak na razie, jestem w połowie jego filmografii i już nie potrafię wymienić
jednego filmu. Więc wymienię kilka:
1)przetrwać w NJ
2)całkowite zaćmienie
3)chłopięcy świat
4)co gryzie Gilberta Greap'a

użytkownik usunięty
MsCobain

Najlepsza rola, w której go widziałam - "Co gryzie Gilberta Greap'a" (wypadł lepiej niż Depp)
Najsłabiej chyba wypadł w "Titanicu".