A szkoda, bo się nieźle zapowiadał.
To, że oceniles go na 10/10 swiadczy wylacznie o twojej glupocie i braku podstawowych informacji o tym aktorze
Taaaak? DiCaprio jest jednym z najlepszych aktorów na świecie, a titanic to była tylko rozgrzewka przed innymi świetnymi filmami jak np: Aviator , Incepcja, Krwawy Diament, Infiltracja, Gangi Nowego Jorku, złap mnie jeśli potraficz, wyspa tajemnic, Droga do szczęścia i wiele innych.
No to się nie wypowiadaj na tematy o których nie masz pojęcia. Jak możesz tak mówić skoro obejrzałeś tylko jeden film z jego udziałem?
Skoro nie obejrzałem to znaczy, że to gówno, bo ja do tej pory obejrzałem wszystkie filmy jakie są warte polecenia.
przecież napisałeś, że w Titanicu zapowiadał się nieźle... sam sobie zaprzeczasz!
Moim zdaniem Najlepszy aktor młodego pokolenia i tak jak wspomnieliscie Titanic to był poczatek jego kariery, później zagrał/gra w takich produkcjach, że nie ma się do czego przyczepić, ogromny szacunek i niskie pokłony dla Jego osoby!
tak dokładnie, jednak chodziło mi o ta "głośną" karierę :)
wcześniej miał znakomite role: Co gryzie Gilberta Grape'a, Chłopięcy świat, Przetrwać w Nowym Jorku, Całkowite zaćmienie, Pokój Marvina jednak ogromną sławę przyniósł mu Titanic
czytając to co piszesz nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać. jak mozna oceniać karierę jakiegokolwiek aktora oglądając tylko jeden film z jego udziałem. to jest conajmniej śmieszne. jednak głupota ludzka nie zna granic! Leo jest świetnym aktorem i wszystkie kreacje które tworzy są na najwyższym poziomie
Ja oglądałem wszystkie filmy z nim i stwierdzam że po Tytaniku jego kariera dopiero co się porządnie rozgrzała
jasna sprawa, przecież każdy widzi, że to najzwyczajniejsza w świecie prowokacja. z drugiej strony, za to właśnie kocham to forum ;D - masa tematów tego typu.
Uważam, że właśnie Titanic jest obciachowym kamieniem u szyi ciążącym na postrzeganiu go. Potem grał już tylko dobrze a momentami genialnie (Wyspa tajemnic!!!)
często na temat Dicaprio ludzie mają bardzo błędną opinię: śliczne blond włoski, niebieskie oczy, laluś uzierający na koniec filmu, romantyczny kochanek. to jednak bzdury które mówia ludzie którzy widzieli tylko Titanic czy Romeo i Julia. muszę jednak przyznać że świetnie poradził sobie z tymi kreacjami. Jednak Leo jest teraz przeciwieństwem i wybiera trudniejsze role. Jest najlepszy!
Po Titanicu jego kariera dopiero zaczęła się rozkręcać. Zagrał m.in. w Incepcji i Infiltracji i za oba filmy (nwet jeśli go nie lubisz) nie możesz go krytykować, ponieważ pokazał że jest świetnym aktorem.
A oglądałeś może "Niebiańską Plażę"? Dopóki nie zobaczyłem tego filmu myślałem, że di Caprio jest aktorem co najwyżej niezłym.
niebiańska plaża i człowiek w żelaznej masce (choć tutaj mniej) są jego najgorszymi filmami, tu się chyba wszyscy zgodzimy.
Nie, nie zgodzimy się wszyscy. "Człowiek w żelaznej masce" to i może nie był rewelacyjny, ale "Niebiańska plaża" jak najbardziej.
noooo w sumie to chyba dobrze o nim świadczy że potrafił zagrać dwie tak skrajne role, ale tego filmu nie ma co porównywać z np. infiltracją, Incepcją, Wyspą tajemnic itd. więc przyznaj, że te 2 filmy (człowiek w żelaznej masce i niebiańska plaża) były jego najgorszymi (nie licząc początków jego kariery w cittiers lub w tych serialach, nie wiem nie oglądałam).
Powiem tak: jest wielu dużo lepszych od niego aktorów, ale on jest taki, że nie potrafisz oderwać od niego wzroku xp
No nie przesadzaj lubię Leo, ale czy np. Johnny Depp, Jack Nicholson czy Al Pacino (i wielu innych) nie są od niego lepsi??? xp
Depp na pewno nie. Leo ma dopiero 37,5 (heh dokładnie dzisiaj). Na porównywanie go z legendami kina przyjdzie czas za parę lat.
na pewno Jack Nicholson, Al Pacino, czy Robet De Niro mają większe doświadczenie co czyni ich legendami. ale biorąc pod uwagę fakt, że Leo jest od nich młodszy- to dobrze sobie radzi, np. w grze przy ich boku (Infiltracja, Pokój Marvina)
prawda...choć i tak mało który aktor w tak młodym wieku jak Leo jest uważany za jednego z najlepszych aktorów Hollywood. w moim rankingu zawsze będzie pierwszy <3