Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 464 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Lubię dużo aktorów i każdy z nich ma wielki talent ale DiCaprio to wyższa szkoła. Sprawdza sie
zarówno w rolach tych złych postaci jak i tych dobrych. Co tu dużo mówić obejrzałam naprawdę
dużo filmów z nim i mam zamiar obejrzeć wszystkie bo oglądanie go na ekranie to czysta
przyjemność.
Jedyne czego nie mogę przeboleć to to ,że nie ma Oscara chodź już dawno na niego zasłużył !
Oraz to ,że wszyscy kojarzą go z Titaniciem. Z jednej strony dobrze bo np. ja go tam
zauważyłam i od czasu obejrzenia tego filmu zaczęłam się nim interesować ale z drugiej
ludzie kojarzą go jako "gościa z titanica" gdzie akurat nie pokazał swojego talentu. Incepcja,
Django, Droga do Szczęścia, Wyspa tajemnic i wiele innych filmów ,wszystkich tu nie
wymienię, tam pokazał jak się gra .

Maartaaa_25

Zgadzam się w 100%, ale w "Incepcji" to akurat nie był jakiś wybitny. "Incepcja" broni się jako całość. Co do "Django", "Wyspa Tajemnic" to się zgadzam; dodał bym tu takie filmy jak "Co gryzie Gilberta Grape'a" i "Przetrwać w Nowym Jorku" oraz "Aviator". W tych filmach zagrał fenomenalnie, no i oczywiście "Infiltracja" gdzie Leo pokazał, że potrafi zagrać każdą rolę (a nie tylko młodych, zakochanych chłopaczków jak niektórzy /niestety/ go określają). Filmu "Droga do Szczęścia" nie oglądałem więc tutaj się nie wypowiadam. Ogólnie fajnie, że jesteś Jego fanką, świetny aktor !!

Rafal7fcb

genialny aktor no ale wlasnie z tym obsranym titaniciem go wszyscy kojarza. swietne ma role na swoim koncie a jak zagral w co gryzie gliiberta to tak autentycznie ze myslem ze na codzien udaje norlanego goscia :} no multum rol w ktorych byl zarabisty. a ten czlowiek w zelaznej masce jak mlodszy bylem ogladalem nie byl w cale taki zly. zreszta nagrody mozna sobie w buty wsadzic. czy to oskary czy to maliny. depp oskara nie dostal a i tak jest tez swietny.

użytkownik usunięty
Rafal7fcb

Ile Ci zostało jeszcze? ;)

W sumie mam 31 tytułów.
Ale jeśli chodzi tylko o filmy, w których grał to zostały mi:
- Całkowite zaćmienie,
- Don's Plum,
- Droga do szczęścia,
- i wszystko z 2013 roku.

Filmu "Sto i jedna noc" nie liczę bo pewnie zagrał tam bardzo mało, a krótkometrażówka "The Foot Shooting Party" to nawet nie wiem gdzie to znaleźć.

użytkownik usunięty
Rafal7fcb

dziele Twoj entuzjazm, genialny aktor i niesamowita osobowosc.
dostanie kiedys statuetke za caloksztalt.
Don's Plum bardzo mi podszedl,kino dialogu. Polecam.
Podobno razem Maguirem, opozniali premiere ze wzgledu na tresc filmu i kompromitujace ich role.

Maartaaa_25

świetny aktor- dla mnie jest genialny.... Bardzo mi się podobal w ostatnim filmie jaki oglądałam z nim- Wielki Gatsby. Super odegrana rola, był tak autentyczny. MISTRZ!!!!!!!a Oscar? pfff...a czym jest Oscar? Wyznacznikiem czegoś? Chyba kilka dobrych lat teeemuuuuu. Wielu dobrych aktorów go nie otrzymało, więc nie ma się czym przejmować.