Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 679 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Nie patrzyłem na inne tematy ale nie uważacie, że powinien dostać Oscara?? Aktorem jest świetnym i tego mu nie można odmówić i nawet za twórczość mógłby dostać (chociaż takiego dostaję zwykle starsi ludzie związani z kinem)...

Andreas110

Uważa,...za Aviatora i za Wyspę Tajemnic. Jak dla mnie kreacje w tych dwóch filmach-zwłaszcza w Aviatorze- to po prostu filmowy majstersztyk.

klaudia2251

"Aviatora" co prawda nie oglądałem, ale dla mnie "Shutter Island" to arcydzieło... I pod względem reżyserii jak i gry aktorów... Poza tym lubię filmy z takim mrocznym klimatem :)

Andreas110

Tak Wyspa tajemnic to jest to :) Świetny film i świetna rola.

kinga14f

Ale jak widać w USA nie potrafią takich filmów docenić... I takich aktorów... Widać "Titanic" wszystko popsuł...

Andreas110

Titanic a Wyspa tajemnic to trochę inna kategoria filmu ;) Osobiście wolę Wyspę, ale do Titanica też często wracam. Jednak to chyba głównie dlatego że jest taki popularny :P No nic, miejmy nadzieję że Wyspa Tajemnic też osiągnie taką sławę i zostanie może jakoś rozreklamowany ;)

kinga14f

Inna kategoria filmu ale też większość osób tylko z "Titanica" Leo kojarzy... To taka "jedyna" rola... Jak Viggo Mortensen się kojarzy z Aragornem a Johnny Depp z Jackiem Sparrowem... Co nie zmienia faktu, że mają wiele innych świetnych ról...

Andreas110

Zgadzam się w 100%! ... o świetności Deppa się już nie chcę wypowiadać bo to nie jest odpowiednie miejsce:P

Andreas110

Co roku jest olewany i wydaje mi sie, że nie dostaje tej nagrody dla zasady! Generalnie ten cały syf zwany Oscarami stracił na wartości w momencie gdy nominowano ,,Bridesmaids'' za najlepszy scenariusz oryginalny WHO DOES THAT THINGS??? :/

Rang_o

Oscary od paru lat już nie są zbyt prestiżową nagrodą :P Oczywiście są jeszcze jakoś cenione jednakże większość ludzi, którzy lubią obejrzeć dobry film tym się nie sugerują wobec nowych filmów :D

Andreas110

Zgadzam się z pierwszą i drugą częścią zdania :D