Nie patrzyłem na inne tematy ale nie uważacie, że powinien dostać Oscara?? Aktorem jest świetnym i tego mu nie można odmówić i nawet za twórczość mógłby dostać (chociaż takiego dostaję zwykle starsi ludzie związani z kinem)...
Uważa,...za Aviatora i za Wyspę Tajemnic. Jak dla mnie kreacje w tych dwóch filmach-zwłaszcza w Aviatorze- to po prostu filmowy majstersztyk.
"Aviatora" co prawda nie oglądałem, ale dla mnie "Shutter Island" to arcydzieło... I pod względem reżyserii jak i gry aktorów... Poza tym lubię filmy z takim mrocznym klimatem :)
Ale jak widać w USA nie potrafią takich filmów docenić... I takich aktorów... Widać "Titanic" wszystko popsuł...
Titanic a Wyspa tajemnic to trochę inna kategoria filmu ;) Osobiście wolę Wyspę, ale do Titanica też często wracam. Jednak to chyba głównie dlatego że jest taki popularny :P No nic, miejmy nadzieję że Wyspa Tajemnic też osiągnie taką sławę i zostanie może jakoś rozreklamowany ;)
Inna kategoria filmu ale też większość osób tylko z "Titanica" Leo kojarzy... To taka "jedyna" rola... Jak Viggo Mortensen się kojarzy z Aragornem a Johnny Depp z Jackiem Sparrowem... Co nie zmienia faktu, że mają wiele innych świetnych ról...
Zgadzam się w 100%! ... o świetności Deppa się już nie chcę wypowiadać bo to nie jest odpowiednie miejsce:P
Co roku jest olewany i wydaje mi sie, że nie dostaje tej nagrody dla zasady! Generalnie ten cały syf zwany Oscarami stracił na wartości w momencie gdy nominowano ,,Bridesmaids'' za najlepszy scenariusz oryginalny WHO DOES THAT THINGS??? :/
Oscary od paru lat już nie są zbyt prestiżową nagrodą :P Oczywiście są jeszcze jakoś cenione jednakże większość ludzi, którzy lubią obejrzeć dobry film tym się nie sugerują wobec nowych filmów :D