Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 375 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Gwiazda Leonarda Dicaprio chyba zaczela ostatnio gasnąć. Coraz mniej o nim slyachac, a jego miejsce zajmuja amanci typu Orlando Bloom. Malo sie mowi o filmach z jego udzialem. Nawet jego gra aktorska ulegla pogorszeniu. I tylko kiedy przypomne sobie te czasy z filmow "Co gryzie Gilberta Grape'a" albo "Titahnic", to jakos tak smutno mi sie robi...

kryptonim_zajec

oj nie zgadzam sie, jest nadal popularny ale jesli chodzi ci o taki rodzaj popularnosci jaka ma teraz Orlando Bloom (a jaka kiedys mial DiCaprio) to dzieki bogu ze to juz minelo. Teraz moze sie juz spokojnie skupic na swojej karierze . A co do "pogorszenia gry aktorskiej" to juz w ogole cie nie rozumiem przeciez on ma ostatnio rewelacyjna passe ! jego 3-4 ostatnie role byly znakomite

kryptonim_zajec

Gra aktorska to u niego coraz lepsza, a wcale nie gaśnie jego gwiazda, właśnie sie o nim sporo mówi po jego dwóch ostatnich filmach, którymi wszyscy sie zachwycają

madame_butterfly_3

Otóż to, okres kiedy byl chlopcem a'la Orlando Bloom naszczeście minal i "Leo" podąża w dobrym kierunku, osobiscie go stawiam wsrod takich aktorow jak Depp czy Gosling*, o ktorym mimo ze jakos glosno bardzo nie jest i nigdy nie bylo, to koles sie jeszcze zapisze w historii kina, wydaje mi sie ze osoby o ktorych tu wspomnialem nie przemina a za kilkanascie lat beda takimi dzisiejszymi DeNiro czy Pachino ... .

*sorry jesli nie tak to sie pisze .... :)

madame_butterfly_3

Otóż to, okres kiedy byl chlopcem a'la Orlando Bloom naszczeście minal i "Leo" podąża w dobrym kierunku, osobiscie go stawiam wsrod takich aktorow jak Depp czy Gosling*, o ktorym mimo ze jakos glosno bardzo nie jest i nigdy nie bylo, to koles sie jeszcze zapisze w historii kina, wydaje mi sie ze osoby o ktorych tu wspomnialem nie przemina a za kilkanascie lat beda takimi dzisiejszymi DeNiro czy Pachino ... .

*sorry jesli nie tak to sie pisze .... :)

kryptonim_zajec

Leo pnie się w górę, gra ciekawe postacie (Awiator) i robi to naprawdę dobrze. Myślę, że jeżeli ten poziom utrzyma, będzie jeszcze o nim głośno. Ja daję mu 9/10, bo stara się jak może.

Nachtjager

Sephiroth zgadzam się Tobą, że za pare lat bedzie to gwiazda w stylu Denioro..Goslinga tez uwielbiam i rzeczywiście szkoda,że chłopaka nie doceniają..ale mnie sie osobiście wydaje że DiCaprio utrzymuję od dośc dawna wysoki poziom aktorki..przed Titaniciem naprawdę miał już świetne role na końcie..tak się chyba dzieli jego kariere, przed i po titanciu, fenomen tego filmu przerósł chyba wszystkich:)

kryptonim_zajec

i ja również się z koleżanką nie zgodzę, właśnie jestem po filmie "Infiltracja" z jego udziałem, i na na prawdę uważam, że DiCaprio dopiero teraz pokazuje na co go stać, i zgadzam się z przedmówcami, zapisze się w historii kina i to na bardzo długo, z niecierpliwością czekam na możliwość obejrzenia "Krwawego diamentu", i tak jak kiedyś, całkiem niedawno jeszcze, nie byłam zwolenniczką filmów z jego udziałem, tak teraz postawę mam zupełnie odmienną

kryptonim_zajec

Leoś to już stara dupa i sie o nim tyle nie mówi choć np. Johnny Depp jest już strszy a aktorstwo mu sie tylko polepszyło a nie jak w przypadku Leośka pogorszyło. Ciacha z nich obydwóch !!! pozdro for all :P:))

kryptonim_zajec

Kariera DiCaprio dopiero się zaczyna. Tylko że wreszcie ludzie traktują go jako aktora, a nie ładniutkiego chłoptasia. Mi się bardzo podoba, że nastolatki przerzuciły się na chłopczyków w stylu Orlanda, to akurat "aktor" dla nich.
A DiCaprio gra coraz lepiej i każdy, kto choć trochę zna się na kinie, to chyba zauważa.

kryptonim_zajec

Nie zgadzam się. Jego ostatnie role ("Infiltracja", "Krwawy diament") są bardzo dobre. Wyrobił już sobie swój własny styl grania i dobrze mu z tym. Idzie w dobrym kierunku. (hehehe no i ma śliczne oczy;-))

kffiateq58

Hehe, nie lubię pisać takich komentarzy na FW, ale muszę się zgodzić, ma bardzo ładne oczy;-)

kffiateq58

Oczy to ON ma boskie!!!!!!!!:)):)):*:* Nikt go pod tym wzgledem nie pobije:))

kryptonim_zajec

absolutnie się z tobą nie zgadzam!

Infiltracja i Krwawy diament - dwie wspaniałe kreacje wg mnie

i dzięki bogu, kojarzony już nie tylko z titaniciem

a gra aktorska coraz lepsza...

ahcynk

Dokladnie!!!! Titanic zamiast pomóc, pogorszył opinie o jego aktorstwie.

kryptonim_zajec

Zgadzam sie z Tobą że rola w filmie "Co gryzie Gilberta Grape'a" była odegrana w 100% znakomicie, no ale w "Titanicu"? Gra coraz lepiej, i chyba nie widziałaś filmu "Krwawy Diament", to jego najnowszy. Bardzo dobrze, że nie jest postrzegany u ludzi znających sie na filmach tylko z Titanica. Są jeszcze inne jego dobre role filmowe jak jest "starszy" ale to na innym forum;)Nie mówie tu że kiedys miał złe.. ;)

archer12

Ja nie uważam, że Leo był lepszy, gdy był młodszy. Kiedyś był uważany za takiego "chłoptasia" z ładną buzią. Odkąd spotkał się z Martinem Scorsese w "Gangach Nowego Jorku" z równi pochyłej zaczął piąć się w górę. I tak "Złap mnie jeśli potrafisz", "Aviator", "Infiltracja" i "Krwawy Diament". Zauważyłem też, że od "Catch Me If You Can" za każdy film jest nominowany do jakiejś prestiżowej nagrody. W przedziale 2002-2007 zdobył 4 nominacje do Złotego Globu, 2 do BAFTY i 2 do Oscara. Mi jest jednak trochę szkoda Orlando Blooma. Taka popularność potrafi pogorszyć sytuację aktora. Leo też spadał na dno, ale potrafił się pdnieść. Niech się Orli trzyma.

kryptonim_zajec

Oj, oj, absolutnie się nie zgadzam! Począwszy od Złap Mnie Jeśli Potrafisz jego role są coraz lepsze. Wszystko dzięki genialnemu Scorsese, Leo się u niego wyraźnie rozwinął i rozwija się dalej. Świetne role w Gangach i Aviatorze, znakomita w Krwawym Diamencie i jego rola życia (to tylko moje zdanie!) w Infiltracji! Uważam, że rok 2006 to był jego rok. Jego gwiazda nie gaśnie, tylko coraz bardziej się rozjaśnia. Prawda, w czasach przed Złap... był bardzo dobry, ale ja uważam, że teraz ma swój najlepszy okres i na razie nic wskazuje na to by miał się szybko zakończyć.

PacMan

Ta... zgadzam się z ostatnimi komentami a jeszcze tylko dodam, że (w tym miejscu pragnę przeprosić ale naprawdę nie mogłam się wprost oprzeć a i nowego tematu nie chciałam specjalnie zakładać...)
Leonardo ma coś w sobie niesamowitego, że w jakim filmie by się nie pojawił i jakiej roli by nie zagrał to jego postać na pewno będzie przez widza zapamiętana i zawsze zwróci uwagę i ...zainteresowanie...;) Założę się, że gdyby kto inny niż on zagrałby Arnie'go Grape'a to widzowie raczej nie zwrócili by specjalnej uwagi na niego. Albo jak na inne drugoplanowe postaci przez niego grane...

Zresztą żeby nie było że gadam bez sensu to wystarczy wejść na forum jakiegoś filmu z jego udziałem. Większość dyskusji ma związek z DiCaprio tak, że trudno się połapać czy to np. forum filmu "Krwawy Diament" czy też aktora pana DiCaprio:)

Pozdrawiam.

number_nine

A ja mam nadzijeę, że zdobędzie jeszcze kilka malin.

Promiscuous_Girl

Tylko was proszę, ludzie rozsądku, nie odpowiadajcie na poprzedniego "komentarza" bo to nic nie da a jej się nudzi i tylko czeka na odpowiedź:/
Proszę cię AnuSs, dopuść swojego brata do komputera:) i znajdź sobie coś ciekawego i pożytecznego do roboty...:P

Promiscuous_Girl

Tylko was proszę, ludzie rozsądku, nie odpowiadajcie na poprzedniego "komentarza" bo to nic nie da a jej się nudzi i tylko czeka na odpowiedź:/
Proszę cię AnuSs, dopuść swojego brata do komputera:) i znajdź sobie coś ciekawego i pożytecznego do roboty...:P

Promiscuous_Girl

Hehe, z takimi ulubionymi i oddanymi głosami to powinnaś nie mieć prawa do pisania komentarzy.
Gust masz naprawdę wspaniały, widać, że znasz się na kinie, jak ja na mechanice kwantowej(czyli praktycznie wcale)...
Wiem, że nie warto na takie komenty odpowiadać, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać;-)

Veda12

Gra Leo pasuje do powiedzenia o winie - Im starszy, tym lepszy. Z wiekiem gra coraz lepiej. Pozdro dla was!

Sawyer

Nigdy nie darzyłem ról LD, ale nie powiem .... jego kreacje z ostatnich latach są naprawdę dobre. Wg mnie wyrobił się chłopak....czekam na jego następne wcielenia

pozdro 4 all

bobo303

Nie no rzeczywiście, Gangi Nowego Jorku, Aviator, Krwawy Diament i Infiltracja to już nie filmy... a przecież on zgasł...

kryptonim_zajec

Eee.. czy Ty porównujesz aktora klasy DiCaprio do Orlando Blooma?
Prosze Cię:| Nic nie mam do Blooma, wydaje się być sympatyczny, ale grać to on nie potrafi, niedługo jego 'fanki' też to zrozumieją..
A DiCaprio? Jest jednym z lepszych aktorów, co oglądam jakiś film to mnie coraz bardziej zadziwia :))
Hmm i z tego co wiem to w ostatnim roku bardzo dużo się o filmach z Jego udziałem mówiło["Infiltracja", "Krwawy Diament"] :))