Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 699 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Wypisujcie tu jego najlepsze role filmowe zaczynając od najlepszego skończywszy do mniej dobrych :)
Pozdrawiam!

1. Co gryzie Gilberta Grape'a (What's Eating Gilbert Grape)
2. Krwawy diament (Blood Diamond)
3. Infiltracja (The Departed)
4. Aviator (The Aviator)
5. Pokój Marvina (Marvin's Room)
6. Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me if You Can)
7. Romeo i Julia (Romeo + Juliet)
8. Gangi Nowego Jorku (Gangs of New York)
9. Titanic
10. Szybcy i martwi (The Quick and the Dead)
11. Chłopięcy świat (This Boy's Life)
12. Całkowite zaćmienie (Total Eclipse)
13. Człowiek w żelaznej masce (TheMan in the Iron Mask)
14. Niebiańska plaża (The Beach)

Kilka filmów jeszcze mi przepadło. Później oczywiście to nadrobię. Zapraszam do wpisów.

number_nine

Cały czas - niezmordowanie - poluję na ten film. Tyle już słyszałam superlatywów na jego temat, że mój apetyt osiągnął już gigantyczne rozmiary :-)

PS. Co do mojego poprzedniego postu chciałam dodać tylko tyle, że pierwsza piątka znajduje się w moich "Ulubionych" :-)... i na mojej półce z DVD (prócz "Infiltracji" - z wiadomego względu)

Pozdrawiam.

Vinga_

DiCaprio jest genialnym aktorem. Mimo, że nie zdobył Oscara, to i tak uważam, że mu się należał. 3 nominacje do Oscara, 2 do BAFTY i 6 do Złotego Globu (w tym wygrany Glob za Aviatora). TO świadczy o klasie aktora. Może po Titanicu trochę się zachłysnął sukcesem, ale podniósł się! Nie poszedł na dno, jak Titanic - wypłynął na powierzchnię i złapał wiatr w żagle! Leonardo jest świetny!

Vinga_

Juupi;)
Kupilam w koncu "Czlowieka w zelaznej masce"[ w koncu zobacze:)]
no i w koncu wypozyczyłam "Krwawy Diament", super tak bardzo chcialam w koncu zobaczyc ten film:)

Vinga_

Hej, vingo! Muusisz kooniecznie zobaczyć "Złap mnie jeśli potrafisz!" Tak zresztą jak wy wszyscy którzy nie widzieliście! Ojej, no normalnie supeer film!! Poolecam tym co nie mieli okazji zobaczyć.

czester

no cóż, podobnie jak większość, ale te filmy są genialne :) do tej genialności przyłączył się oczywiście Leo :)

1. Co gryzie Gilberta Grape'a
2. Krwawy diament
3. Infiltracja
-----------------------
4. Aviator

ahcynk

Ja chociaż go nei cierpię :P To uważam, że dobrze zagrał w:
1.Aviatorze
2.Krwawym diamencie
3.Infiltracji :P

Promiscuous_Girl

A i jeszcze w Titanicu, wtedy go jeszcze lubiłam. A ja przestałam go lubiec po Żelaznej masce i Niebiańskiej plaży.

Promiscuous_Girl

A i jeszcze w Titanicu, wtedy go jeszcze lubiłam. A ja przestałam go lubiec po Żelaznej masce i Niebiańskiej plaży.

Promiscuous_Girl

1. Krwawy Diament
2. Co gryzie Gilberta Grape'a
Swoją drogą, to moim zdaniem rola w Aviatorze - tragedia. ;)

Alessa_wood

No a ja się nie zgadzam .Rola w awiatorze to jedna z najtrudnieszych i zarazem najlepszych ról w jego karierze która napewno choć po części zburzyła jego chłopiecy wizerunek i myślę, że to dobrze

ete19

Racja ete, on jest genialny, taką trudną rolę zagrał tak rewelacyjnie, napewno jednak z najtrudniejszych rol w jego karierze, choć film nie jest tak bardzo dobry tylko dobry to jednak rola Leo podnosi range filmu! :)

czester

dzieki JA uwazam ze film byl bardzo dobry tylko miał czasami przydlugie momenty Jak dla mnie portret głównego bohatera i problem jego choroby móglby być jescze bardziej rozbudowany ale polecam jesli ktos jeszcze nie widział Pozdrawiam

ete19

No film mi się podobał, ale nie zmeinie zdania o nim.

Promiscuous_Girl

szkoda Ale nigdy nic nie wiadomo:)Pozdrawiam cieplutko

czester

Mnie najbardziej zadziwił w "Co gryzie Gilberta Grape'a", naprawdę byłam pod wrażeniem :)

CzarnaKrwinka

no ja tez jak. pierwszy widzialam ten film nie znalam jeszcz Dicaprio i myslałam ze to naprawde jest chory chłopiec a nie aktor który zagrał bardzo idealnie a ja mam kontakt z takimi osobami jak grana przez Leo postac i dzieki mam porownanie naprwde uwazam ze naleza sie brawa

ete19

Dlatego wiele osób sądzi, że jak dotąd to jego najlepsza rola...jednak jak był młodszy to grał tak samo dobrze jak zaczął teraz :)

czester

ja uwazam ze caly czas jest i byl bardzo dobrym aktorem

czester

3. Całkowite zaćmienie (Total Eclipse)
4. Infiltracja (The Departed)
5. Celebrity
6. Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me if You Can)
7. Chłopięcy świat (This Boy's Life)
8. Pokój Marvina (Marvin's Room)
9. Romeo i Julia (Romeo + Juliet)
10. Aviator (The Aviator)
11. Titanic
12. Niebiańska plaża (The Beach)
13. Don's Plum
14. Gangi Nowego Jorku (Gangs of New York)
15. Człowiek w żelaznej masce (TheMan in the Iron Mask)

No to na tyle. Jak oglądne więcej to się wpisze po raz drugi;)

czester

1. Złap mnie jeśli potrafisz
2. Co gryzie Gilberta Grape'a
3. Krwawy diament
4. Aviator
5. Chłopięcy świat

czester

Obejrzałam ostatnio kilka nowych więc dopisuję:

1. Całkowite Zaćmienie
2. Co gryzie Gilberta Grape'a?
3. Infiltracja
4. Aviator
5. Złap mnie jeśli potrafisz!
6. Titanic
7. Gangi Nowego Yorku
8. Szybcy i Martwi
9. Niebiańska Plaza
10. Pokój Marvina

To tyle... i jeszcze duzo przede mną;)

number_nine

Co gryzie Gilberta Grape'a na DVD w G. Wyborczej za 6 zł. :) Kupiłem już dziś :)

użytkownik usunięty
czester

Wg mnie najlepsze role Leo to:

1. Co gryzie G.G.
2. Titanic
3. Romeo i Julia
4. Infiltracja
5. Chłopięcy świat
6. Gangi Nowego Jorku
7. Człowiek w żelaznej masce
8. Złap mnie jeśli potrafisz
9. Krwawy diament
10. Szybcy i martwi
11. Niebiańska plaża

Reszty nie oglądałam, więc się nie wypowiadam, ale za dwa pierwsze miejsca przyznałabym mu Oscara. Za rolę drugoplanową męską i za pierwszoplanową rolę męską.

czester

Hmmm ja stawiam napewno na "Co Gryzie Gilberta Grape'a";]
"Złap mnie jeśli potrafisz" też było genialne;)
Mimo tego, że się bardziej na Hanksa nastawiłam, Leo był genialny;))
Ogolnie wg mnie w kazdej roli jest cudowny, jeden z lepszych aktorów:)

czester

ooojj jeszcze "Pokój Marwina" [dzis widzialam] - wielka brawa dla Leo!
Romeo I Julia
a Arniego to zawsze na 1 miejscu;))

czester

I o "Aviatorze" zapomniałam ..

CzarnaKrwinka

dla mnie na 1 miejscu zawsze co gryzie... ale reszte filmow z nim tez uwielbiam (romeo+julia widzialam chyba 14 razy)ale cieszko mi by było przyznac im miejsca bo to zalezy od mojego nastroju Pozdrawiam:)

czester

Teraz jeszcze "Infiltrację" dopisuje:)
Był rewelacyjny:)

CzarnaKrwinka

Widze Kempoos, że polubiłaś Leo i teraz wiele z nim filmów oglądasz, brawo, tak trzymać :]

czester

Mi też się infiltracja bardzo podobała ale cały czas się stresowałam jak go oglądałam a wczoraj przypominałam sobie po raz kolejny "zlap mnie jesli potrafisz":)

ete19

To jeszcze ja dla chetnych :)!!"Chłopięcy Swiat"Jest w czwArtek wieczorem na polsacie pozdrawiam

czester

Dla mnie rewelacją był w gilbercie i jego stawiam na pierwszym miejscu. Super był tez tytanic oraz złap mnie jeśli potrafisz.Nie widziałam jeszcze infiltracji. Jako romeo wypadł średnio ale moze dlatego tak uważam bo nie podobał mi sie sam film.

Moon_8

A dla mnie romeo i julia to rewelacja chociaz gilberta nic nie przebije a co sadzicie o chlopiecym swiecie???/

ete19

W "Chłopięcym Świecie" zagrał extra! Nie wiem kto oglądnął a kto pamieta, ale mi się podobało jak Toby czyli Leo naśladował Dwighta czyli De Niro;) Normalnie te same miny i ruchy...:)Wtedy z tą zapalniczką i "kto to parzył?". Tak, to było zabawne. A sam film bardzo mi się podobał. Z początku troszkę nudny ale potem... Polecam jak ktoś nie widział!

number_nine

Ja tez goraco polecam i Pozdrawiam . Film wart obejżenia tym bardziej , ze to poczatek kariery filmowej Leo

czester

Witam wszystkich odo moje ulubione filmy.
1.Krwawy diament
2.Nieniańska plaża
3.Co gryzie Gilberta Grape'a
4.Zlap mnie jesli potrawisz
5.Szypcy i martwi
pozdrawiam wszystkich fanow Leonarda

czester

Ostatnio podobają mi się jego role z młodości. Np. "Chłopięcy Świat" czy "Calkowite zaćmienie". Albo chociażby ostatnio obejrzany "Pokój Marvina".

czester

Hm, lubię go -za role w "Co gryzie...", "Infiltracji", "Aviatorze", "Całkowitym zaćmieniu" (kolejność przypadkowa). Ma gość talent -to widać. Pozostałe role OK, ale bez rewelacji, moim zdaniem. Nie widziałem "Szybkich i martwych" i "Chłopięcego świata".

Davus

Mój interesujący temat trochę przygasł :) - czas wbić się do góry :) pozdrawiam :P

czester

A co sądzicie o tym, że Leo został producentem serialu ekologicznego dla Discovery? :) Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Warto zająć się czymś porzycztecznym także i dobrze postąpił :) Interseujące :)

http://www.filmweb.pl/Leonardo+DiCaprio+produkuje+serial+dla+Discovery,News,id=3 6167

czester

3. Zapiski koszykarza (Basketball Diaries)
4. Całkowite zaćmienie (Total Eclipse)
5. Ilfiltracja (The Departed)
6. Celebrity
7. Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me if You Can)
8. Chłopięcy świat (This Boy's Life)
9. Pokój Marvina (Marvin's Room)
10. Romeo i Julia (Romeo + Juliet)
11. Aviator (The Aviator)
12. Titanic
13. Don's Plum
14. Szybcy i martwi (The Quick and the Dead)
15. Niebiańska plaża (The Beach)
16. Gangi Nowego Jorku (Gangs of New York)
17. Critters 3
18. Człowiek w żelaznej masce (TheMan in the Iron Mask)

Ladies and Gentlemen, nie piszcie w kółko o tych samych rolach..
Nie widzieliście Basketball Diaries? Polecam, świetna rola jakiej nie zmarnował DiCaprio.

archer12

Brawo, Archer! Widzę ze obejrzałeś juz wszystkie filmy Leo;) Ja wszystkie poza "Crittersami". No więc się wpiszę przy okazji.
1. Aviator
3. Basketball Diaries
4. Całkowite Zaćmienie
5. Infiltracja
6. Krwawy Diament
7. Chłopięcy Świat
9. Titanic
10. Pokój Marvina
11. Celebrity
12. Szybcy i Martwi
13. Niebiańska Plaza
14. Gangi Nowego Jorku
15. Romeo i Julia
16. Don's Plum
17. Człowiek w Zelaznej Masce-coś musi być ostatnie...

popieram: Basketball Diaries- świetna rola! Szkoda, ze niewiele osób oglądnęło ten film. Ma on tylko 226 głosów i 18 tematów, z tego kilka typu "napisy do filmu" "linki do filmu"(w tym jeden mój, ale ja na szczęście mam juz ten film:)

To niezbyt stała lista. Bywa, ze po obejrzeniu jednego filmu, jego tytuł wstępuje wyzej... Ale tak jest w porządku. :)
Pozdrawiam!

archer12

Brawo, Archer! Widzę ze obejrzałeś juz wszystkie filmy Leo;) Ja wszystkie poza "Crittersami". No więc się wpiszę przy okazji.
1. Aviator
3. Basketball Diaries
4. Całkowite Zaćmienie
5. Infiltracja
6. Krwawy Diament
7. Chłopięcy Świat
9. Titanic
10. Pokój Marvina
11. Celebrity
12. Szybcy i Martwi
13. Niebiańska Plaza
14. Gangi Nowego Jorku
15. Romeo i Julia
16. Don's Plum
17. Człowiek w Zelaznej Masce-coś musi być ostatnie...

popieram: Basketball Diaries- świetna rola! Szkoda, ze niewiele osób oglądnęło ten film. Ma on tylko 226 głosów i 18 tematów, z tego kilka typu "napisy do filmu" "linki do filmu"(w tym jeden mój, ale ja na szczęście mam juz ten film:)

To niezbyt stała lista. Bywa, ze po obejrzeniu jednego filmu, jego tytuł wstępuje wyzej... Ale tak jest w porządku. :)
Pozdrawiam!

number_nine

Dzieki za brawa Kinol1 :) Chyba jeszcze troszkę mi brakuje filmów z jego udziałem do obejrzenia, nie licząc nowości.

czester

Hmmm ja teraz już większosc filmow z Leo nadrobilma, tych ktorcyh udalo mi się zdobyc, i teraz w najblizszych dniach "Przetrwać.." obejrze, hmmm jak zawsze moim ulubiencem zostanie Arnie Grape:)
Ale np. ostatnio widzialam "Całkowite Zacmienie" i tez strasznie mnie zachwycil, ogolnie w kazdym filmie 'spycha' innych aktorow na drugi plan, przynajmniej mi się tak wydaje;)

CzarnaKrwinka

Pierwsze słyszę o tym "Basketball Diaries". Widzę, że kilka osob zna, trzeba będzie nadrobić zaległości :)

czester

Zapewniam Cię , że napewno nie bedziesz żałować jak już obejżysz...ja tez bardzo długo cekałam ale się opłacało:).Teraz właśnie czytam Co gryzie Gilberta Grape'a? i musze przyznać , że film mi się dużo podobał...Kupiłam sibie też "złap mnie jeśli potrafisz "z Leo i Tomem na okładce Ciekawe jak mi się spodoba???Pozdrawiam

ete19

Zlap mnie jesli potrafisz jest bosskie:)
Nie dosc, ze Leo to i Tom :]
Hmm co do "Gilberta.." to tez duzo bardziej wole film, ale ksiazka tez jest super.
Hmm.. a co "Przetrwac..", mi bardzo sie podobalo moim rodzicom mniej, ale moze dlatego, ze ja przed filmem 2 razy dzienniki Carrolla czytalam, wiec wiekszosc sytuacji byla dla mnie jasniejsza.
Leo zagral cudownie, strasznie zdolowala mnie scena, gdy Jim walil w drzwi matki:(

czester

No i w koncu "Przetrwac w Nowym Jorku" zobaczylam:)
I tez oczywiscie dodaje, kurde teraz Krwawy Diament muszę skolowac i Czlowieka w zelaznej masce:(

czester

No i w koncu "Przetrwac w Nowym Jorku" zobaczylam:)
I tez oczywiscie dodaje, kurde teraz Krwawy Diament muszę skolowac i Czlowieka w zelaznej masce:(