Wypisujcie tu jego najlepsze role filmowe zaczynając od najlepszego skończywszy do mniej dobrych :)
Pozdrawiam!
1. Co gryzie Gilberta Grape'a (What's Eating Gilbert Grape)
2. Krwawy diament (Blood Diamond)
3. Infiltracja (The Departed)
4. Aviator (The Aviator)
5. Pokój Marvina (Marvin's Room)
6. Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me if You Can)
7. Romeo i Julia (Romeo + Juliet)
8. Gangi Nowego Jorku (Gangs of New York)
9. Titanic
10. Szybcy i martwi (The Quick and the Dead)
11. Chłopięcy świat (This Boy's Life)
12. Całkowite zaćmienie (Total Eclipse)
13. Człowiek w żelaznej masce (TheMan in the Iron Mask)
14. Niebiańska plaża (The Beach)
Kilka filmów jeszcze mi przepadło. Później oczywiście to nadrobię. Zapraszam do wpisów.
NO to powodzenia w szperaniu i szukaniu filmow:)trzymam kciuki . "Człowieka..." czesto puszczają w Tv np na TVP1 a krwawy diament polecam niesamowite wrażenie , ja bylam w kinie i goraco poleca. A jak sie podobal "przetrwac w NY"???
Czlowieka dzisiaj widzialam w empiku i musze w najblizszym czasie kupic:)
Archer12 Ciebie dodaje do ulubionych, bo zaimponowales mi liczba filmow jakich widziales z Leo :)
Nie wiem czy czlowieka warto mieć:)ale nie chce odtradzac bo to fajny film , ja kupuje sobie DVD "Co gryzie..."bo mam na punkcie tego filmiku małego bzika.Głównie dla wywiadów z aktorami w dodatkach , bo filmik mam w wydaniu z gazety i nagrany na vhs z tv :))))Pozdrawiam
A tak wracając do swojego własnego wpisu już przeczytałam książkę "Co gryzie Gilberta..."Ale film mi sie bardziej podobał:))ale ksiązke tez napewno warto przeczytac...
Ja tez mam obsesje na punkcie "Co Gryzie..", po prostu kocham ten film, srednio co 2-3 miesiace go ogladam i nadal mi sie nie nudzi:)
No ja oczywiście tez dziękuję za wpisanie mnie do ulubionych. Tylko żeby te nasze podziekowania nie były za często bo temat się zmieni.. ;)
A i jeszcze (nie w temacie)
dodaję Cię ete19 do ulubionych, tez dlatego ze masz na imię tak jak ja:)
A ciebie Kempoos juz dawno dodałam:))
Fajnie Kaniol1 . To witam swoją imienniczkę i równiesz sie odwdzięczam:)a jaki macie pomysł na powrót do tematu??:)
Mam pytanie . Czy wy też tak macie że jak dostajecie wiadomość o nowym pośćie to nie mogę jej odczytać na forum:(???Fajnie , że już masz "człowieka..."ja dziś dostałam dvd z "Co Gryzie..." Super dodatki wywiad z Leo świetny , można się pośmiać;))naprawde super
Hmmm Twojego pytania nie zrozumialam..
Ooo to super "Co Gryzie.." jest bosskie:)
Ja wczoraj "Krwawy Diament" obejrzalam w koncu i po prostu bosski film [ i cudowna rola Leo:)]
To super , że już widziałaś krwawy diamen:) ja bede kolejny raz widziała w weekend:)A moje pytanie dotyczyło tego , że mi na stronie się niewyświetla chyba Twój post odnośnie "człowieka w żelaznej masce":(
Wlasnie obejrzalam "Czlowieka..", film bardzo mi sie podobal i nie zaluje, ze kupilam :)
A co do roli Leo, to jak dla mnie jedna z lepszych :)
To super , że Ci się podobało, szczerze mówiąc to ja nie rozumiem czemu właśnie za tę rolę dostał nominację do maliny...
Oj, zeby tylko nominację, ale on biedak dostał 2 złote maliny. jedna to za duet aktorski (Leo-Leo:) a drugą "najgorszy aktor" szkoda szkoda... nie nalezało mu się, ale jak widać to zaraz po Titanicu mu przypadły te nagrody, więc to ma związek z jego sławą... wiadomo:(
Pozdrawiam
Wiecie Co czasem się zostanawiam kto w USA te nagrody przyznaje , że Leo tych co jemu się należały nie otrzymuje , a inne wprost przeciwnie...:(
Własnie "Człowieka w żelaznej masce" bardzo żadko dają w tv, ja widziałem, że był kiedyś na jedynce ze 2 razy i z tego widzialem tylko raz. A książkę Co gryzie Gilberta Grape'a czytałem bo siostra mi poleciła po jej przeczytaniu. Razem lubimy filmy z Leo.
A do czytania książek zachęcam. Lubie bardzo autorke E. Annie Proulx (napisala Brokeback Moutain, Kroniki Portowe, Pieśni Serca) Wszystkie 3 czytalem i polecam. Lubie także tą co napisała trylogie "Utalentowany Pan Ripley". :)
Ja też badzo lubię czytać... a co do człowieka to ja go kilka razy widziałam w tv . Nie wiesz moze gdzie mozna kupić książkę Utalentowanego Pan Ripley???
Jest na merlin.pl o tu
http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,377331.html
A w zwyczajnym sklepie to trzeba chyba poszukać w empiku, byc może jest.
Zwiastun wygląda bardzo obiecująco. Napewno pojdę na niego do kina, uwielbiam takie filmy dokumentalne, ciesze się, że DiCaprio zajął się takim poważnym tematem. Napewno mnie zainteresuje. Jeźeli będzie w kinie albo w telewizji to napewno zobaczę.
1.Chłopięcy świat (This Boy's Life)
2.Co gryzie Gilberta Grape'a (What's Eating Gilbert Grape)
3.Krwawy diament (Blood Diamond)
4.Infiltracja (Departed)
5.Romeo i Julia (Romeo + Juliet)
6.Pokój Marvina (Marvin's Room)
7.Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me if You Can)
8.Aviator (Aviator)
9.Człowiek w żelaznej masce (Man in the Iron Mask)
10.Niebiańska plaża (Beach)
11.Gangi Nowego Jorku (Gangs of New York)
12.Titanic
A mnie Leo najbardziej urzekł w "Titanicu", "Aviatorze" no i oczywiście ma się rozumiec w "Co gryzie Giblerta Grapea" Nie wyobrażam sobie innego aktora w wyżej wymienionych tytułach.
Oczywiście świetnie wypadł również w "Infiltracji", "Krwawym......." no i "Romeo i Julii"
I znowu "Człowiek w żelaznej masce" w tv. 2 listopada (piątek - dziś) na tvp1 o 21 20 po "Tajemnicy twierdzy szyfrów". DiCaprio w dwóch rolach, kto nie widział niech zobaczy! :D
Niezła jazda? Koleś, chyba filmy pomyliłeś, "Całkowite zaćmienie" to film genialny, cudowny, a ty pisząc "niezła jazda" chyba byłeś pijany.
Chodziło mi o jego role ;) O to, że w tak młodym wieku zdecydował się zagrać w takich intymnych scenach i w ogóle xD To jest forum DiCapirio przecie... film "Całkowite Zaćmienie" aż tak genialny nie jest nie przesadzaj ;)
"Chodziło mi o jego role ;) O to, że w tak młodym wieku zdecydował się zagrać w takich intymnych scenach i w ogóle xD To jest forum DiCapirio przecie... film "Całkowite Zaćmienie" aż tak genialny nie jest nie przesadzaj ;)"
Tak czy siak określenie "niezła jazda" to pasuje raczej do jakichś "Transformers" czy "Hot chicks". Jak dla mnie film JEST genialny, ty sobie o nim myśl co chcesz. A co do gry DiCaprio to naprawdę, brak mi słów żeby opisać jego grę. Jako że sam chcę zostać aktorem, jest moim tak jakby autorytetem i podziwiam nie tylko jego grę, ale i podejście do aktorstwa. Spoko gość.
co gryzie GG
titanic
blood diamond
romeo nad juliet
infiltracja
zlap mnie jesli potrafisz
niebianska plaza
)
moja kolejnośc wygląda tak :)
1. Co gryzie Gilberta Grape'a (What's Eating Gilbert Grape)
2. Przetrwać w nowym Yorku
3. Infiltracja (The Departed)
4. Krwawy diament (Blood Diamond)
5. Niebiańska plaża (The Beach)
6 Chłopięcy świat (This Boy's Life)
7. Szybcy i martwi (The Quick and the Dead)
8. Gangi Nowego Jorku (Gangs of New York)
9. Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me if You Can)
10. Romeo i Julia (Romeo + Juliet)
11. Całkowite zaćmienie (Total Eclipse)
12. Titanic
13. Człowiek w żelaznej masce (TheMan in the Iron Mask)
14. Aviator (The Aviator)
15 Pokój Marvina (Marvin's Room)