Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 090 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Martwi mnie jedna rzecz, dawniej Leonardo grywał postacie wrażliwe, czasem ułomne ('Co gryzie..'). Jednak ostatnimi laty widać, że stara się grać tylko twardzieli i to zazwyczaj u Scorsese. Uważam, że bardziej do niego pasuje zagubiony chłopiec romantyk niż bezwzględny egzekutor.

mnjhau

nie zgadzam się z Tobą,nie widze w jego filmografii ani jednej postaci która byłaby typowym twardzielem,zwłaszcza w Infiltracji,bo myślę że o to głównie Ci chodziło,Costigan jest właśnie wrażliwy,powiedziałabym nawet ze zagubiony,to co musi robić kłóci się z jego poglądami i jest przyczyna wewnętrznej walki i wpadania w alkoholizm,w zadnym razie nie jest bezwzględnym egzekutorem (zresztą nie przypominam sobie filmu w którym taki był)

fenix

Wiesz co ja się po prostu źle wyraziłem :p właściwie to nie chodzi mi o kreacje Leonarda tylko o filmy w jakich gra. Kiedyś grał w bardziej życiowych filmach, a teraz za każdym razem jest szpiegiem, przemytnikiem albo jakimś agentem. W dodatku przykleił się do Scorsese (nie żebym tego pana nie szanował, bo parę filmów ma wybitnych) i tak naprawdę to tylko Aviator im wyszedł.

mnjhau

Ciągle?
Powiedz mi synku, ile razy byl tym szpiegiem... 5? 10? 15?
Gral przemytnika w 4 z 6 ostatnich filmów?
Więc powiedz mi - z całym szacunkiem do ciebie - po co pieprzysz takie głupoty? OD razu widać, że mało wiesz o kinie. Prawda jest bowiem taka, że to najnaturalniejszy obecnie aktor, który najlepiej dobiera role i nie pakuje się w pierwsze lepsze gówno. DiCaprio będzie jednym z najlepszych aktorów w historii kina i właśnie dlatego, że często gra u Marty'ego, będzie stał w rzędzie z dzisiejszymi legendami (De Niro, Pacino, Nicholson, Brando).

Tyle ode mnie. Jeśli twoim zdaniem pasuje tylko do ról romantycznych, to musisz być albo kobietą zakochaną w Leo z czasów "Titanica" i "Romeo i Julii" albo po prostu osobą z zerową zdolnością do ujrzenia artystycznych elementów w pewnych obrazach.

mnjhau

Ja tam nie widzę w tym nic złego. Jak dla mnie tym pokazuje, że jest wszechstronnym aktorem. :)

mnjhau

Nie zgadzam się po tysiąckroć! :D Infiltracja, Krwawy Diament...za ten role jest jednym z moich ulubionych aktorów

MrAnderson

dobra może przesadziłem, w tych rolach też świetnie wypada, ale szkoda, że już nie udziela się w filmach, które traktują o problemach zwyczajnych ludzi, bo tam podobał mi się najbardziej

mnjhau

A o "Drodze do szczęśćia" Pan słyszał? Rewelacyjna, dojrzała rola przeciętnego człowieka z problemami.

raphiX

a chciałem nawet o tym wspomniec, wprawdzie nie widziałem ale planuję obejrzeć, bo to jeden z nielicznych ostatnio filmów z Leonardo o takiej tematyce

mnjhau

UWIELBIAM tego nowego Leonarda!!! Wreszcie przestał być kojarzony ze słodkim blondynem z tytanika czy romeo i juli, a pokazał jak świetnym jest aktorem. Jak wiele emocji jest wstanie wyrazić i jak mocno poruszyć (Infiltracja to zdecydowanie najlepszy film jaki widziałam!).
A duet Scorsese-Di Caprio to strzał w 10 i już się nie mogę doczekać ich kolejnego filmu!

alice_xtina

-.- Infiltracja to sorry ale niestety niewypał, a jeśli chodzi o romeo i julia to faktycznie słabizna to była

mnjhau

Żartujesz sobie? Infiltracja jest genialna. To samo z Krwawym Diamentem i
Drogą do szczęścia - 3 najlepsze filmy Leo (z tych które widziałam,
oczywiście).

Ale w sumie to wszystko zależy od gustu.

mnjhau

No coś ty! Właśnie dobrze, ze DiCaprio próbuje róznych ról. Ileż można grać zagubionego chłopaczka? Naturalne, że każdy aktor chce się pokazać w rolach możliwie najróżnorodniejszych. I DiCaprio to czyni, za co mu cześć i chwała. A już się bałam, że po Titaniku ugrzęźnie gdzieś na mieliźnie. Na szczęście zebrał się w sobie i grywa w porządnych filmach, i to całkiem ciekawe role. "Krwawy diament" czy "Infiltracja" to przecież kawał dobrej roboty!

shizonek

A ja uważam, że to rola w "Drodze do szczęścia" jest najlepszą z jego ostatnich. Po tym filmie naprawdę zacząłem go szanować mimo że wcześniej mi się wydawało, że już to robię.