Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
266 882 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Incepcje, Infiltracje, w sieci kłamstw brałem na 3razy! Wyspę Tajemnic na 2! Jedyne dwa
filmy w którym zagrał dobrze to "Przetrwać w Nowym Yorku" i "Titanic" gość nawet nie
zmienia charakteryzacji na poszczególne filmy, w każdym wygląda tak samo... lekka brudka i
zaczesane włosy do tyłu.. Zawsze gra jakiegoś poszkodowanego przez los człowieka, ale
zarazem dobrego oO. Kiedyś się jeszcze łudziłem, że przetrwam z nim filmy, teraz gdy słyszę
że wychodzi nowy film z DiCaprio mówię sobie "tylko nie to". Żeby nie było, jest dobrym
aktorem, na pewno ma talent, ale nie zachwyca mnie jak Keanu Reevesm czy Will Smith..

kubajtk

haha keanu reeves i will smith w końcówce tłumaczą wszystko:)

number_nine

może dla was smith nie jest dobrym aktorem jednak to DiCaprio ciągle biega z gnatem, co w tym fajnego? Nie napisałem, że jest kiepski, z aplauzem, ale bez okrzyków. Wyrażam po prostu swoje zdanie, nie zachwycił mnie żaden film, z jego obecnością. A co złego w Smithie i Keanu? oO

użytkownik usunięty
kubajtk

Jak można wysuwać taki argument, skoro podziwiasz Willa Smitha który gra TYLKO I WYŁĄCZNIE w SF? :|

number_nine

W porownaniu do Willa Smitha DiCaprio jest mizernym aktorem

wengard

Mizerny to jesteś ty.

kubajtk

Porównywać tych dwóch z DiCaprio to jak zestawić ze sobą Knightley i Streep.

arturek99

może dla was smith nie jest dobrym aktorem jednak to DiCaprio ciągle biega z gnatem, co w tym fajnego? Nie napisałem, że jest kiepski, z aplauzem, ale bez okrzyków. Wyrażam po prostu swoje zdanie, nie zachwycił mnie żaden film, z jego obecnością. A co złego w Smithie i Keanu? oO

kubajtk

a w domu wszyscy zdrowi ? Z takimi recenzjami gry aktorskiej to na onet a nie na FW.

allan_houston

gdzieś mam to co o tym sądzicie, wyrażam swoje zdanie, zrobisz mi coś za to? Co za ludzie....

kubajtk

No wyraziłeś swoje zdanie, tyle że gówniane i dlatego je wyśmiałem. Ale nie martw się, nie każdy musi znać się na grze aktorskiej.
Jak ktoś pisze, że w Titanicu zagrał lepiej niż w Infiltracji czy Incepcji i zachwyca go Kijanu Riws to nie można takiego usera traktować poważnie.
Pomijam już fakt, że obejrzałeś 1/4 jego wszystkich ról a sie udzielasz. Wez sobie ostatnie zdanie z mojego wczorajszego komentarza do serca.

allan_houston

nie napisałem że zagrał lepiej niż w jakimś tam filmie to po pierwsze, po drugie nie muszę się z wami zgadzać, mamy różne gusta, i mogę powiedzieć tylko tyle, że np. Will Smith wymiata tego szczura w kosmos. Co jest pięknego w ciągłym bieganiu z gnatem?!

kubajtk

"Co gryzie Gilberta Grape'a ", "Przetrwać w Nowym Jorku", "Titanic", "Złap mnie, jeśli potrafisz":
Widziałeś tu gdzieś ciągłe bieganie z gnatem? Bo mi chyba umknęło.

Jak się ma tylko połowę mózgu, to lepiej nie wygłaszać swoich opinii.

JackBauer

dobrve napisane :D zwłaszcza - co gryzie ... - jest filmem, który całkowicie łamie załozenie tego Pana., który jak widać nie potrafi odtrącić argumentów tych. Podałbym inny pozycje,gdzie jego role doskonale uwydatniają jego grę i całkowicie inny image, ale po co, jeśli autor postu ignorantem jest ;)

JackBauer

Połowę mózgu a drugą połowę chyba gówna haha:D

użytkownik usunięty
kubajtk

przecież on n ie zawsze biega "z gnatem"... można użyć synonimu, juz mnie drażni ciągłe posługiwanie się tym okreśłeniem ;p

użytkownik usunięty

Ja go nie lubię xD

kubajtk

Aviator, krwawy diament, Infiltracja. Koniec argumentu odnosnie tego kto jest lepszym aktorem. Nie ta liga po prostu, DiCaprio jest jednym z najbardziej niedocenianych aktorow, dwa razy oszukanym przy nominacjach do oskarow (jego kreacje bily zwyciezcow, a jednak nie zostal wybrany).

użytkownik usunięty
kubajtk

Jak można być takim hipokrytą? Zarzucasz DiCaprio 'bieganie z gnatem' i brak charakteryzacji, a u Smitha Ci to nie przeszkadza? : D No comment.

kubajtk

Domyślam się, że nie widziałeś "Drogi do szczęścia"? Polecam zobaczyć Leo w tej roli http://www.filmweb.pl/film/Droga+do+szcz%C4%99%C5%9Bcia-2008-419862 może przestaniesz ciągle o tym gnacie wspominać. Jednym nie pasuje bo laluś, drugim, że twardziel, takie życie i wszystkim nie dogodzisz ;) Leoś "Krwawym diamentem" zyskał u mnie szacunek, potem poprawił "Infiltracją", "W sieci kłamstw" i po "Drodze do szczęścia" nie mam już do niego żadnych pytań. Warsztatu aktorskiego i Will i Keanu mogliby się od niego uczyć, nie wspominając o Collinie F. ;)

kubajtk

kiedyś też go nie lubiłam i nie rozumiałam ogólnego zachwytu (dla mnie "titanic" to jedna z jego najgorszych ról), ale... teraz coraz bardziej doceniam jego role i umiejętności. moim zdaniem jest coraz lepszy, zaryzykuję, ze za jakiś czas może stać kimś tak wielkim, jak teraz choćby jack nicholson.

kubajtk

nawet się o twoim guście nie będę wypowiadać, patrząc jakich aktorów oceniasz na 9 czy 10 ;)

kropkaaa

za to wszedłem przed chwilą na twój profil, chcąc zobaczyć jakich aktorów ty oceniasz "wielkimi", ale po samym awatarze stwierdzam, że same glony...

kubajtk

ja przynajmniej mam awatar ;d nie wszystkich aktorów oceniasz źle, ale tych polskich na pewno ;)

kropkaaa

bo staram się patrzeć na Polskie kino realistycznie.

kubajtk

Na kino światowe pewnie tez starasz się patrzeć realistycznie, ale niestety masz zeza. Kijanu Riws,Wętwort Miler i Sandra Buldok z równą lub wyższą oceną od Alana Rickmana i Jack Nicholsona. Zajmij się lepiej smażeniem placków ziemniaczanych.

allan_houston

wybacz że należę do mniejszości, którzy nie lubią DiCaprio czy Nicholsona. Jak ja patrzę na kino światowe, czy polskie, to moja indywidualna sprawa. Ty ze mnie się śmiejesz, ale z Ciebie to można się lać po prostu ze śmiechu... Nie dosyć że aktorów oceniasz w skali od 10,9 i 1, to jeszcze Luis Figo dorasta oceną DeNiro, lub Allen Iverson <---- oceniasz jako aktora czy koszykarza, bo sam już nie wiem. Poza tym zaznaczam jeszcze raz, że to moja indywidualna ocena... smażenie placków idzie całkiem nieźle, dzięki za pomysł :) Pozdrawiam ozięble..

kubajtk

realistycznie? nie za bardzo. skąd ocena 8 u Bartosza Żukowskiego? za co? za Waldka Kiepskiego? albo jak możesz dawać 7 Leo i tą samą ocenę dawać Heigl? przecież ona nie jest aktorką! w Chirurgach była fajna, ale jak zobaczyłam ją w 27 to płakać mi się chciało. nie dość, że jeden z najgorszych filmów jakie widziałam, to jeszcze fatalna gra aktorska. może mogłaby być dobrą aktorką, ale gra tylko w głupawych komediach, więc nie wiem skąd ta ocena.

kropkaaa

David Schwimmer leszy od Jude Law?? haha chłopie! za co, za przyjaciół?!

no widzisz... nikt nie jest idealny, nie czepiaj się czegoś, co sam robisz.

kubajtk

o, to akurat musiałam zrobić przypadkowo, wydawało mi się, że na 10 oceniłam. ;)

użytkownik usunięty
kropkaaa

co do Żukowskiego to wtrące bo jego praca aktorska w teatrach była dobra, podobnie jak jeszcze jeden film ktorego kaurat nie pamietam niestety. To tak jak bys oceniał Grabowskiego, on też sam jest cały ten Kiepski i co? Przecież to jeden z lepszych polskich aktorów!

kubajtk

buhahahaa to porównanie jest iście jak z horroru, to tak jak by postawić obok siebie malucha i aston martina, żenada jeśli twierdzisz że leo jest gorszy choćby od smitha

tomucho77

Tak dokładnie tak twierdzę, że Will Smith gra lepiej od Leonardo DiCaprio. maluch i aston martin? haha trochę ziomek przesadziłeś, ale jak się nie ma wyczucia, to już twój problem.

kubajtk

dam ci inne porównanie może to szybciej przetrawisz - >>> Leo i Keanu to pierwsza liga a Will to druga liga mimo jego świetnej gry m.in. ww Wrogu Publicznym. Ziomalu taka jest prawda z którą trzeba się pogodzić

tomucho77

haha xDDDDD z niczym nie muszę się godzić, poza tym, podawaj argumenty, a nie rozśmieszaj ludzi.. Te argumenty były kiepskie. Dajcie DiCaprio, do takiego filmu jak np. 7 dusz, czy w pogoni za szczęściem... chłopiec padłby na ziemie i nie wiedział jak się podnieść....

kubajtk

argumenty chcesz człowieku spójrz na filmografię jednego czy drugiego i zobacz w jakich filmach ile ich nakręcili i z kim grali, my tu mówimy Leo świetnym aktorze i Willu dobrym aktorze komediowym

kubajtk

no to postawmy willa na miejscu chłopca DiCaprio ??? no jak by zagrał w Titanicu - ni jak pewnie przy pierwszej scenie ratowali by go by się nie utopił, albo w krwawym diamencie pewnie ten will by się potykał o swoje nogi bo by nie wiedział jak się odnaleźć na planie filmowym w tak wielkim filmie

tomucho77

Twoja wiadomość, utwierdza mnie w tym, że masz poglądy rasistowskie. Poza tym, zgadzam się, Will nie podołałby Titanicowi, zresztą nie pasuję do tej roli, jeżeli uważasz że Will to aktor komediowy, chociaż nim nie jest, to DiCaprio można nazwać aktorem sensacyjnym, ostatnie lata, biega tylko i wyłącznie z gnatem.

kubajtk

o to ci się udało BRAWO

tomucho77

bezsensowny post, bo nie wiedziałeś co odpisać? Czy może Leo traci w twoich oczach, po tym co napisałem?

kubajtk

nie powaga podoba mi się to co napisałeś/aś a Leo u mnie nigdy nie straci w oczach na rzecz tego bambusa co go tak uwielbiasz

tomucho77

bambus czy też nie, twoje zdanie mam kompletnie gdzieś, kochaj się w swoim Leo!

tomucho77

nie bądz taki do przodu frajerze z tymi swoimi rasistowskimi odzywkami Will Smith jest zajebistym aktorem . Zrób lepiej laske temu swojemu di caprio jak go tak bronisz

Mati_JCVD

I vice versa frajerze.

użytkownik usunięty
kubajtk

Nie zaśmiecaj forum tylko dlatego że zabrakło Ci argumentów. O 'bieganiu z gnatem' czytaliśmy już kilka razy. Wyluzuj, to tylko Filmweb...

użytkownik usunięty
kubajtk

obejrzyj sobie "droge do szczęścia", może to Ci pomoże

kubajtk

obejrzyj proszę 'co gryzie gilberta grape'a', a na pewno się do niego przekonasz :) dla mnie dicaprio jest obłędnie utalentowanym aktorem

asik91_2

ale wiesz są tacy co uważają że leo jest do bani a najlepszym aktorem pan bobek z serialu prosto w kiszkę

tomucho77

nie powiedziałem, że jest do bani, napisałem, że mnie nie przekonuję swoimi filmami, swoimi rolami. To wszystko. Czytaj ze ZROZUMIENIEM!

asik91_2

widziałem film i był bardzo fajny, mi nie chodzi o młodość tylko o teraźniejszość.

kubajtk

nie broń inych mongołów przecież oni bezpodstawnie twierdzą że leo jest zlym aktorem - należy im się