Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 699 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

po ostatnich rolach jestem przekonany, że to najlepszy aktor młodego pokolenia. Wyspa
Tajemnic i Incepcja - GENIALNE :) wcześniejsze Droga do szczęścia, Krwawy diament,
Infiltracja to też wielka gra aktorska. Głosujcie ludzie bo 133 miejsce nie jest dla niego.
Pozdrawiam

wawrzyn87

ja bym go dał gdzieś tak na 50 miejscu

wawrzyn87

Dokładnie, Wyspa Tajemnic, Krwawy Diament I infiltracja to chyba najlepsze jego role, genialne po prostu, wykreował tak realne postaci, że szok...

Codziennie śledzę, który jest w rankingu i ku mojemu zadowoleniu od jakiegoś tygodnia idzie sukcesywnie w górę (za sprawą Incepcji), oby tak dalej do TOP 10 Leoś ;d

PhateAdemar

zdecydowanie zasługuje na bycie o wiele wyżej w rankingu. W ostatnich latach wybiera zawsze najciekawsze scenariusze.... Tegoroczne Wyspa Tajemnic i Incepcja są genialne!
Gdy widzę go w obsadzie jakiegoś filmu, od razu wiem, że muszę na niego iść, bo na pewno będzie świetny!

mucha_94

Dokładnie ! W tym roku dał czadu ! Chociaż ja go obserwuję od początku i wcześniejsze filmy też są genialne ( chlopięcy świat, co gryzie gilberta, niebianska plaża no i droga do szczęscia). Leonardo w obsadzie jest dla mnie wystarczającym powodem by iść do kina. Nie tylko dlatego że jest świetnym aktorem ale tez dlatego że wiem że on nie zagra w szmirze. Głosujmy !

wawrzyn87

obok takich aktorów jak De Niro i Nickolson mój ulubiony aktor. Brakuje mi tylko jednego: nie widziałem go w żadnej komedii i niestety w najbliższym czasie nie zobaczę.

wawrzyn87

Ostatnie filmy pokazują, że jednak będą z niego ludzie. Titanic był raczej jego porażką aktorską (tak wiem, zaraz krzyk się podejmie), ale od Aviatora idzie coraz lepiej...

Raptoos

pamiętaj, że wcześniej było jeszcze dobre "co gryzie..." i "złap mnie..."

k_falkowski

Fakt :) "Złap mnie" jeszcze nie widziałem, ale się przymierzam ;)

Raptoos

haha - "co gryzie..." i "złap mnie..." - zgadzam się
oczywiście nie tylko.
Jeden z moich ulubionych aktorów - zawsze był świetny, a oglądając coraz to nowsze filmy widać że się uczy z roli na rolę.

k_falkowski

też kiedyś kojarzyłam go tylko z Titanica, ale od kiedy obejrzałam "Złap mnie jeśli potrafisz" (a zrobiłam to tylko dlatego, że przeczytałam książke) stwierdziłam, że jednak można go oglądać, potem Infiltracja, a jak zobaczyłam Shutter Island i Inception - zupełnie zmieniłam do niego stosunek ;) Teraz to jeden z moich ulubionych aktorów.

wawrzyn87

Aktor zdecydowanie zasługuje na top10, najlepszy aktor młodego pokolenia. Rola w "Co gryzie..." genialna, potem również (prawie) same sukcesy. Po obejrzeniu "aviatora" wiedziałem, że aktor ten może śmiało rywalizować z najlepszymi w jego fachu.

wawrzyn87

dla mnie też top 10 jeden z moich ulubionych aktorów

eadamiec1

Można się cieszyć, Leo cały czas przesuwa się w górę rankingu (powoli bo powoli ale zawsze) ;)

Trzeba iść do kina, zobaczyć jak się sprawił w Incepcji ;)

wawrzyn87

zgadzam się w zupełności. wybitny aktor, niestety prawie każdy kojarzy go z titaniciem i plakatami z bravo. wielka szkoda, że nie jest aktorem niszowym, jakoś nie bardzo pasuje mi do tych wszystkich wielkich produkcji. za duży talent na takie filmy.

wawrzyn87

No i mamy Leo w TOP100 już ;)

wawrzyn87

Jak najbardziej zgadzam się z tym, że miejsce gdzieś daleko daleko nie dla niego, powinien być przynajmniej w 40. Ale i tak wam powiem ludzie, że mam wyjebane na ten ranking jak Wacław Kowalski jest w top 10. HAHA

użytkownik usunięty
wawrzyn87

wiesz, po niestrawnym titanicu miałem do niego zrazę, ale to było już ładny szmat czasu i leoś się wyrobił, Wyspa mi nie przypadła do gustu, ale Incepcja 10/10

wawrzyn87

Już za młodu grał świetnie: "Co gryzie...", "Szybcy i martwi", "Titanic", później praktycznie nie spadał poniżej ustawionej przez siebie wysoko poprzeczki. Każda jego nowa rola utwierdza mnie w przekonaniu, iż zasługuje na miano jednego z najlepszych aktorów i to nie tylko młodego pokolenia. Nie rozumiem dlaczego niektórzy narzekaja na jego grę w "Titanicu" ale cóż, o gustach się nie dyskutuje.

wawrzyn87

zgadzam się jest genialny

julian 7

W "Złap mnie" zagrał (moim zdaniem) swoją najlepszą rolę, ale trudno wybrać, gdy gra się w takich sukcesach jak Titanic, Incpecja czy Aviator. nie widziałem filmu poniżej 9/10. Moim zdaniem najlepszy aktor młodego pokolenia ;-)

marco47

Przed chwilą obejrzałem film "Co gryzie Gilberta Grape'a". Rola Leo mistrzostwo świata. Uważam, że to najlepsza jego rola szacun.