Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 679 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

po swietnej roli w młodosci Gilberta Grape zapowiadał sie juz na genialnego aktora jednak ta nieszczęsna rola w titanicu troche zrobiła z niego amanta od której ciezko mu było uciec.teraz jednak stwierdzam ze ten aktor dojrzał do aktorstwa o czym swiadcza role :złap mnie jesli potrafisz,aviator,krwawy diament, infiltracja. w sieci kłamstw jeszcze nie ogładałem ale mam nadzieje ze i tym razem nie zawiódł

javierek

Nieszczęsna rola? W "Titanicu"?
Nóż się otwiera w kieszeni kiedy czytam takie coś.
Po drugie - skoro cenisz go jako aktora powinieneś też cenić rolę Jacka Dawsona. Wiesz dlaczego? Nie dlatego, że to rola dzięki której przypięto mu łatkę amanta, ani nie dlatego że film był "okrzyczany" ale dlatego, że zagrał równie świetnie jak i w innych świetnych filmach z jego tak samo genialnym talentem!!!!!!!!!!

javierek

mogę Ci powiedzieć tylko tyle, że nie zawiódł :)

sylwunia_77

On nigdy nie zawodzi:)

javierek

'nieszczęsna rola w titanicu'?! o.O
Titanic do dzisiaj według wielu krytyków jest uznawany za dno. Ale jest to klasyka. To jest film, który można oglądać a mimo to się nigdy nie nudzi. Niektórzy oceniają go tylko po tym filmie, a robią błąd bo bądź co bądź jednak grał w lepszych.
Leo poniekąd teraz załuje że zagrał w Titanicu. ^^

Appetite_for_destruction

Według mnie naprawdę świetne filmy z Leonardem to:
"Aviator"
"Titanic"
"Krwawy diament"
"Złap mnie jeśli potrafisz"
"Całkowite zaćmienie"

Nie wpisuję "Co gryzie Gilberta Grape'a" bo nie miałam okazji jeszcze oglądnąć tego filmu a słyszałam, że zagrał tam wyśmienicie. no cóż musze to nadrobić.
I tak kocham go za rolę Jacka Dawsona i tak jak piszesz - to jest film który nigdy sie nie nudzi. I jak już widziałam go 12 razy na pewno nie zawacham się oglądnąc drugie tyle. A opinia kryryków co do tego akurat filmu mnie nie obchodzi nawet.

EM_DE_KE_AS

ponoć właśnie "Co gryzie Gilberta Grape'a" jest genialne. Trzeba oblukać. Mam zamiar jutro sie za to wziąść.
'Całkowite Zaćmienie'.Tak. Film mną wstrząsnął nie powiem ;P 16 letni homo poeta... Lubie filmy oparte na faktach. Tak samo jak 'Catch me if you can' i 'The Basketball Diaries'. Leo świetnie się spisuje. Kiedy obejrzę te brakujące mi filmy z jego udziałem wtedy będę mogła dopiero powiedzieć gdzie zagrał najlepiej.
Titanic jest cudowny. Niby według większości 'taki dla bab' mimo tego wątku miłosnego interesuje mnie sam Titanic jako statek. I samolubność wykonawcy... Całej załogi...
Za to Romeo + Juliet też niby boski film. Ale Shakespeare durne teksty pisał. xD

EM_DE_KE_AS

Już jestem po obejrzeniu 'Co gryzie Gilberta Grape'a'
ed_ka polecam Ci jak najbardziej. Zagrał tak wiarygodnie... Kompletnie nie wyglada jak on. Gdybym nigdy wczesniej nie słyszała o Leo. to założe się ze myślałabym że aktor jest naprawdę niedorozwinięty.. o.O

Appetite_for_destruction

Leciał w tv, czy masz na DVD? Ja musze kiedyś zapolować na jakąś gazetkę z tym filmem. Przegapiłam, a tyle razy go dawali...:/
Zamiast dawać na święta filmy typu "kevin w domu" i "śnięty mikołaj" które lecą co roku (a i tak ich nie widziałam) mogliby puścić jakiś porządny film.
O widzisz. jak leciał w tv tez przegapiłam :/
Jak pech to pech...
Ale ja go jeszcze zobaczę...

EM_DE_KE_AS

mam na komputerze.
Ja nie moge nigdzie znaleźć Celebrity,Don's plu i Marvin's Room ;/

Appetite_for_destruction

Dom Marvina oczywiście też przegapilam. jeśli chodzi o "Don's Plum" i "Basketball Diaries" - nie widziałam. "Celebrity" kiedyś leciało w "Kocham kino" ale...tak późno, że zasnęłam;)
a szkoda bo chętnie bym zobaczyła
No masz.
Gryzie mnie ten Gilbert. Ja go zobaczę, niech tylko dadzą jako dodatek do jakiejś gazety...;)

EM_DE_KE_AS

Oł. Nie no. Ja musze dostać te filmy bo z innymi nie ma problemu na szczescie. Jestem ciekawa jak bardzo fajny jest 11th hour ;D

Appetite_for_destruction

hmmm...a wiesz, że tez jestem ciekawa.

EM_DE_KE_AS

tylko, że on tam tylko narratorem jest :/

EM_DE_KE_AS

wiem wiem. Ale go tam widać wiesz? :P cuudo ;D Łazi po jakichś łąkach... xD

Appetite_for_destruction

A jak widać to inna postać rzeczy :D

EM_DE_KE_AS

samym głosem też bym nie pogardziła. Ale tak to... Mrau. :P
tak sie zastanawiam właśnie czy tęsknie za dawnym Leo. Za tą fryzurką itd... Bo teraz też wygląda cudnie... :P

Appetite_for_destruction

Kiedyś wyglądał ślicznie - szczególnie w "Titanicu" i "Rmeo i Julii", fajnie w "Niebiańskiej plaży". Teraz (od czasów "Gangów") z bródką też wygląda cudnie - bardziej męsko - czyli jeszcze pięknie. Mrrrau...

EM_DE_KE_AS

W 'Basketball Diaries' miał uroczą buźkę ale z niego mizerota taka była ;D taki chudyyy...
W Catch me if you can miał jeszcze te cudne włoosy...
Po obejrzeniu wczoraj 'Krwawego diamentu' Stwierdzam jednak że nie jest tak źle. To dalej ten sam Leo. Ale palenie mógłby rzucić. ;P

Appetite_for_destruction

No tak...MÓGŁBY:P

EM_DE_KE_AS

To go postarza. Pety go zabiją w końcu.
Jak na razie widziałam go niepalącego tylko w 'Basketball Diaries' i 'Aviatorze'.
Ale i tak go szanuje ;D

Appetite_for_destruction

:)
Tak, źle może nie będzie...;)
Ale rzucić by mógł

EM_DE_KE_AS

Jara co najmniej od 15 lat. :D

Appetite_for_destruction

O widze ze goraca dyskusja na temat pana Leona xd. Zan nie ekscytuj sie tak :). Co do paierosow to niech pali jak lubi..x

edzik125

Jak ja Cię lubie kochana. xd
Pali jak lubi. taaaaa.^^
idź do swego Milo. ;D

Appetite_for_destruction

Ja ciebie tez! Wyjdziesz za mnie? :)
Wszyscy pala! Maciek tez *__*
Ide juz do niego

edzik125

jasne!
Ale Maciek to wiesz. z takim nazwiskiem zawojowałabym świat ;d
Biegnij^^
leo jest cudny i jak na razie zdania nie zmienie.

Appetite_for_destruction

No, masz racje, nie dosyc ze piekny to jeszcze nazwisko ma boskie...i imie tez^^. zawsze moglo byc gorzej

Appetite_for_destruction

Pokój Marvina ( nie żaden Dom ) można dostać za 10 zł w Empiku. Czy tam za 14 zł

Appetite_for_destruction

Widać,źe widziałaś film ""basketball Diares" ,jeżeli uważasz, że
nie palił. To tak na marginesie dziewczynko,ale fakt faktem nie mogę sie zgodzić z opinia jaka se DiCaprio wyrobił.Powiem tak, każdy aktor ma wpadki, czy to wspaniały Jack Nicholson, natomiast użycie stwierdzenia ze Titanic to utrapienie DiCaprio jest błędna gdyż jakby nie było ten film zapisał sie w historii kina zdobywając bodajże 11 oscarów (najwięcej jak do tej pory) a rola samego Leo nie była źle odegrana.

wylocix1

coś mi się pochrzaniło^^ masz racje,bo palił. ^^
To już z nadmiaru mi sie filmy mieszaja. -_-"

Appetite_for_destruction

Cały czas ktoś pisze, że on pali, a skąd macie taką pewność???

Olkaaxd

A chociażby stąd, że w wywiadzie Kate Winslet mówiła o tym, że Leo w przerwach między ujęciami (do Titanica) palił papierosy. Przynajmniej stąd wiem ja.