Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 464 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

podajcie jakiś wywiad, artykuł, cokolwiek, bo robicie z siebie idiotów powtarzając jak
nawiedzeni jakąś śpiewkę nie mającej żadnego potwierdzenia w rzeczywistości. czekam!

escapist92

Jakby mu zależało to już by się chyba powiesił, bo Akademia Filmowa ma go głęboko... Chodzi o to, że mu się NALEŻY, a nie, że mu zależy.

SonneSRK

nie nie, wiem, o czym mówię. ja też uważam, że mu się należy... to znaczy nie do końca. od kiedy oscary przyznaje sie ze względu na popularność czy ogólnie rzecz biorąc poprawność "jak teraz mu nie damy to nigdy", to nie wiem, czy zasługuje.
czytam czasami i to tylko na polskich forach(w sensie, że na amerykańskich już nie), że "leoś się obraził i jest sfrustrowany, że akademia nie nominowała go za django". to dla mnie jakaś bzdura i zastanawiam się gdzie ma swoje źródło.

escapist92

pewnie fani chcą tego bardziej nawet niż sam zainteresowany i to stąd. No, szkoda, że OSCARY już nie są tak prestiżową nagrodą, ale wszystko musi się popsuć...

SonneSRK

zawsze są jeszcze inne nagrody, np globy:)

escapist92

Pogrzebałam trochę, poczytałam i Leo przyznał się, że chciałby dostać OSCARA. Zależy mu jak każdemu w tej branży ;)

SonneSRK

Masz może gdzieś link do tej wypowiedzi/wywiadu? Z chęcią bym przeczytała :P

SonneSRK

hehe tak to i ja mogę powiedzieć że gdzieś przeczytałam...
tak przy okazji jakieś 7 lat temu, w każdym razie przed oscarami w 2006 roku kiedy leo był nominowany był bodajże w gali wywiad z nim i tam zdaje się wspomniał coś o swoim stosunku do oscarów. być może pomyliłam czasopisma, ale to było w tamtym okresie i powiedział, że wolałby właściwie nie dostać tego oscara bo nikt nie lubi zwycięzców czy coś w tym stylu...

escapist92

Polecam kupić biografię Leo, która wyszła kilka dni temu. Tam aktor mówi, że chciałby, jak każdy, ale nie, że mu zależy ;) OSCARY bynajmniej go nie motywują do pracy.

SonneSRK

Słyszałam ....o tej książce.....piszą coś np. na temat jego pochodzenia??? Jeżeli możesz zdradzić osobiście...Ogólnie jak oceniasz książkę ???

agnieszka_kozinska

Książkę pochłonęłam jednym tchem. Jest napisana historia Leo, głównie przez niego samego. Możn się wiele dowiedzieć, o nim, jako o człowieku. Polecam kupić każdemu. Jednak troszkę się rozczarowałam. Wydaje się, jakby książka była oparta jedynie na doniesieniach z prasy - autor dużo pisze o jego licznych romansach - ale nie ma tam faktów. Są słowa aktora zaczerpnięte z wywiadów, które można znaleźć na youtube. Jeśli ktoś nie zna angielskiego lub nie ogląda filmików, to dowie się wielu ciekawych historii z życia DiCaprio. Liczyłam na coś bardziej osobistego - nie wydaje mi się, żeby autor rozmawiał z Leo.