Lisa EdelsteinI

8,1
5 085 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Lisa Edelstein

Słaba aktorka, dziwi mnie, że zagrała w tak wielu filmach, chociaż w wielu gościnnie, mogę dać jej najwyżej 2. Po za tym co to za nazwisko?

_Majka_

Nie zgodzę się z ani jednym Twoim słowem. Słabą aktorką na pewno nie jest. Może żadna z jej ról nie jest wybitną kreacją, ale za to Lisa ma wpsaniała mimikę twarzy i gra niezwykle naturalnie.
Jesli nie jesteś przekonana również do Lisy, że tak powiem prywatnie, to polecam wywiady z jej udziałem. Jest błyskotliwa, inteligentna i ma niesamowite poczucie humory. I jest Żydówką, stąd to nazwisko.

Caireann

Nie interesuje mnie prywatnie. Może zgodzę się z twoim zdaniem, gdy zagra jakąś poważniejszą i trudniejszą rolę, bo na razie nic sobą nie wnosi.

_Majka_

Tym razem ja muszę się z Tobą nie zgodzić. Rozumiem nie obchodzi Cie jaka Lisa jest prywatnie, masz prawo, ale nie mozesz napisać, że nic sobą nie wnosi jako aktorka. Widocznie nie oglądałaś 'House md' gdzie gra fenomenalnie Lisę Cuddy, postać wyrazista i interesujacą. Chciałam tez zwrócić uwage na chemie jaka łączy ja i Hugh Laurie'go,(Housa)tego sie nie da ot tak zagrać! Więc nie pisz, że nic nie wnosi sobą, bo jest bardzo dobra aktorką, a to że nie gra w jakichś super produkcjach wcale jej nie ujmuje z talentu!

A co do nazwiska, sory ale takich pierdół juz byś się nie czepiała!

her

Ja tam nie czuje chemii między Hausem a nią, Hugh Laurie jest świetnym aktorem i patrząc na nią nie mogę powiedzieć tego samego, przykro mi ale nie zmienię swojego zdania.

_Majka_

Nie czujesz chemii pomiedzy nia a Housem?! Przeciez ta chemia nawet 'wisi w powietrzu' pomiedzy Lisa a Hugh... Ale racja, prywatnie Cie nie obchodzi.
I bez obrazy- szanuje Twoje zdanie, ale po cholere jest mi potrzebna jego zmiana? Mysl sobie co chcesz, ja wiem swoje. Nie zalezy mi, abys przekonala sie do Lisy :)

_Majka_

wlasnie widac jak oglasz house'a ( tak sie jego nei pisze jak napisales ;/) i lisa jest najlepsza inteligentna i blyskotliwa i jest lepsza od hugha znam ja dobrze czytam wszystko co jest z nia zwiazane i nie wydaje mi sie ze jest slaba itp jest genialan tylko nei DOCENIANA i poprostu neinawidze jak ktos ocenia kogos tak szybko bez doglebnego poznania jezeli niepodoba ci sie to najpierw o niej poczytaj jezeli dalej eni to **** NIE PISZ TEGO NA FORUM O NIEJ ( i tak jej nie znasz)wiec na drugi raz moze pomysl zxanim bedziesz oceniac kogos tak szybko

_Majka_

nie rozumiem jak można nie czuć chemii między Lisą Cuddy a Gregiem House'em.!! to jest niemożliwe.!

Lisa E. jest świetną aktorką.! świetnie gra Cuddy w House MD (i polecam ten serial). żałuję, ze nie widziałam innych produkcji z nią..i mam nadzieję, ze wyjdzie film pełnometrażowy z nią..w roli głównej.!!

madzia_246

Lisa jest bez wątpienia pierwszoligową aktorką serialową, a rola Lisy Cuddy to po prostu mistrzostwo! Co do tego nie mogli mieć wątpliwości nawet krytycy, skoro przyznali jej statuetkę Emmy. Najbardziej podziwiam ją jednak za to, że nie boi się wyzwań i opinii publicznej - przyjmuje, bowiem role, przez wielu uważane są za niezwykle kontrowersyjne (transseksualista, maniaczka seksualna, call-girl...). Poza tym, jej żywiołowość, ekspresja, mimika, czy naturalność przed kamerą sprawiają, że nie jestem w stanie oderwać się od ekranu :)

mcdalenka

Ja uwarzam że Lisa to dobra aktorka i świetnie gra Cuddy.A co do chemii między nią a House'm to musze przyznać że coś ich do siebie przyciąga.Ale ja kibicuje Cameron i House'owi bo mimo wszystko uwarzam że przez wszystkie sezony darzyla go wieką sympatią a ona dla House'a też nie była obojętna,ale związek Cuddy z House'm też bylby ciekawy.Pozdrawiam!

_Majka_

A 6 odcinek 5 serii to majstersztyk w jej wykonaniu. Nie mówię bynajmniej o słynnym już pocałunku. Nie chcę tu spojlerować więcej, ale to, co w tym epie Lisa robi ze swoim warsztatem aktorskim naprawdę zwala mnie z nóg.

_Majka_

Z pewnością nie jest słabą aktorką... jest świetna, naprawdę w "Housie" jest jedną z najsympatyczniejszych postaci... Nie wiem co Ty musisz mieć w głowie, żeby dawać jej ocenę 2 - takie oceny to możesz dawać Mroczkom, ale na pewno nie jej :/

Leukon0e

to że jest "najsympatyczniejsza", nie znaczy że jest świetną aktorką . . .

_Majka_

Ok, nie podoba Ci się jako aktorka...
W porządku...

Nie interesuje Cię jej życie poza aktorstwem...
W porządku...

Ale co ma do tego jej nazwisko?
Naprawdę dziwi mnie Twój tok rozumowania.

użytkownik usunięty
_Majka_

Dziwi Cię ? A mnie nie po pierwsze to Żydówka ;] i tyle mam do powiedzenia

_Majka_

Lisa jest dobrą aktorką. Nie jest może wyśmienitą czy najlepszą, ale do jej gry aktorskiej nie można się przyczepić [ gra naturalnie, dobra mimika twarzy].Z pewnością nie jest "słabiutka".
Miedzy Cuddy a Housem jest chemia!! .I ktoś kto zobaczył tylko jeden odcinek z pewnością zauwazył że "coś jest na rzeczy". Tego poprostu nie da się nie zauważyć.
Myślę, że nie dostaje jakiś bardzo ważnych rół filmowych dlatego że ma mało .. plastyczna twarz.Nie wiem jak to ując ale poprostu trudno jest ją wyobrazić w innej kreacji niż w Housie. Zawsze będzie się kojazyc z tą pewną siebie Lisą Cuddy.
A nazwisko? Co to za argument?

Katarynka_5

Twarz mało plastyczna? Ale za to jaka ładna :) A do jej gry aktrskiej nie mam żadnych zastrzeżeń. W "Przesyłce
specjalnej" też dała radę, mimo, że film bardzo przeciętny.

_Majka_

Noooo...Nazwisko żydowskie i rysy też jakieś semickie, nieeeee? Ta dwójka od ciebie to naprawdę wielki gest, Frau Helga Hardenburg ;-)
ps- to świetna babka i bardzo ją lubię, a ty goń się!

lisoszakal

Oj autorowi żal dupe ściska, bo "jakaś tam" Lisa Edelstein przewyższa jakąś inną jego ulubioną aktorke ... i sory, że tak to mówie wprost (bez obrazy) no ale taka prawda... gdyby była poza top 50 to nawet byś o niej nic nie napisał.... jest w TOP bo house jest popularny, a jak wiadomo serwisy typu FilmWeb tworzą normalni użytkownicy, którzy nie mają z aktorstwem nic wspólnego, ja jej dałem 10tke bez cienia wątpliwości... i Co mo zrobisz? nic... bo my tworzymy ten portal i ten ranking, nasze głosy przebijają twój, bo jest nas więcej, Lisa nie prędko spadnie, bo House w Polsce jest cały czas emitowany

_Majka_

... Słaba? ... - Zdziwił Cię fakt, że zagrała w tylu filmach. Może trzeba było to jednak trochę lepiej przemyśleć - skoro gra, to znaczy, że jest dobre i że została wybrana przez ludzi, którzy na pewno mają o aktorstwie większe pojęcie niż Ty.

A poza tym czepiasz się jej nazwiska?! To kompletnie dziecinne. Najlepiej daj jej 1, bo przecież nie ma amerykańskiego nazwiska.

_Majka_

"Po za tym co to za nazwisko?"

No, aktorce z takim nazwiskiem można dać 3 najwyżej. Nie wiem w ogóle, dlaczego go jeszcze nie zmieniła.

użytkownik usunięty
_Majka_

"Słaba aktorka, dziwi mnie, że zagrała w tak wielu filmach, chociaż w wielu gościnnie, mogę dać jej najwyżej 2. Po za tym co to za nazwisko?"

...powiedział słynny krytyk filmowy, który leczy swoje kompleksy na filmwebie poprzez marną chęć bycia dostrzeżoną.

boże swięty...jak mozna czepiać sie nazwiska...to chore;/ a poza tym to świetna aktorka...zastanawiam sie jakie ty masz nazwisko:/:/

phoebe241995

dobra już. koniec. przecież to prowokacja...

_Majka_

Co do tego nazwiska... Edelstein to po niemiecku "kamień szlachetny", moim zdaniem bardzo ładne nazwisko.

_Majka_

eee.... CZY TY ŚLEPA JESTEŚ??!! ONA ŚWIETNIE GRA !!!! TO NAJLEPSZA AKTORKA WSZECHCZASÓW!!!! A NAZWISKO JEST JEDYNE W SWOIM RODZAJU... I O TO CHODZI BO PRZEZ TO JEST ROZPOZNAWALNA!!! :D:D:D:D

_Majka_

Gdybyś trochę poczytała o Lisie (nawet to, co jest na filmwebie) wiedziałabyś, że w porównaniu z wieloma "gwiazdami" Lisa ma wykształcenie teatralne i jest również dyplomowanym dramaturgiem.

Jilly

Po 1 nazwisko ma jak każde inne i założę się że lepszego nie masz !!! A po 2 to sądzę że byś lepiej niż ona nie zagrała wiec przestań się czepiać !!!!!

_Majka_

nazwisko ma żydowskie bo jest żydówką

dorota70760

Cóż za paradoks (czujecie tą ironie.. czujecie ?).

Wzol

Zauważ _Majka_ że właśnie dlatego takie na nazwisko, że jest żydówką. Nie wiem, czy zauważyłaś, ale prawie wszystkie nazwiska żydowskie tak brzmią "-stein"

phoebe241995

jak dla mnie mogłaby nazywać sie nawet Makumba, poniewaz z wyglądu i tak wygląda na typową żydówke. Dobra aktorka i naprawde nieźle sie trzyma jak na swoje lata. Gdyby jeszcze miała szyje to byłaby naprawde piękna ;P. Natomiast nie wszytkie nazwiska żydowskie brzmia Stein ("Sztajn"). Zreszta ktoś juz tu napisał z jakiego kraju sie ono wywodzi .

_Majka_

A co to za absurdalny i dziecinny argument odnośnie nazwiska? Poza tym, spróbuj chociażby zagrać tak jak Ona gra swoją postać w Housie to pogadamy;)

_Majka_

ej kipi od Ciebie zazdrością, na siłę szukasz u Niej wad. Nazwisko? Powiało od Ciebie oddziałem SS : ) pamiętaj, że tamte czasy się już skończyły więc zacznij myśleć

fyrisk

_Majka_, może ty niemką jesteś? Sorki.