Luc Besson

7,2
9 740 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby Luc Besson

doczekamy się filmu na poziomie Leona, Piątego Elementu, Nikity czy Wielkiego Błękitu? Eric Serra też ostatnio ucichł.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
hr_dooku

Ja chciałbym jak najszybciej, to jest bardzo dobry reżyser, ma potencjał wielki i najlepsze że facet jak dla mnie sam jest oscarem, podziwiam go bardziej niż Jamesa Cameruna i Petera Jackosona czy Georga Lucasa, oni też wielcy, a on chociaż trafia do odbiorców niszowych, to jego talent jest przeogromny.

Ja bardzo bym chciał zobaczyć film pt Remember Me, jest to gra komputerowa opowiadająca o paryżu roku 2084 więc gatunek fantastyka, w którym to działa ruch oporu i następuje masowa inwigilacja ludzi po przez jedno wielkie pranie mózgu. Więc kręcąc takie film zatrudniłby znowu Portman puki jeszcze nie za stara i zrobił z tego hicior i jako fantastyke i jako dramat psychologiczno, obyczajowy i takie tam blabla . Na pewno mimo ludzi którzy nie lubią Fantastyki daliby sie skusić jeśli On i tylko on by to kręcił. Ale to moje wymysły i na pewno nic takiego nie powstanie.

secundus

Jakimś nowym wizjonerskim sci-fi Bessona bym nie pogardził.

użytkownik usunięty
hr_dooku

Fantasy Wiedzmin czeka.

secundus

Muszę przyznać, że Remember Me pasuje idealnie do stylu Bessona :)

Bernierdh

Dokładnie tak jest, ale trzeba było napisać petycje o powstanie takiego filmu hehe :-))

hr_dooku

Nigdy. To jest przeciętnej klasy rzemieślnik, któremu wyszedł tylko i wyłącznie jeden film. wyszedł w sensie, że jest czymś więcej niż dobry. Z tych kolejnych gniotów które tworzył on i jego firma producencka to wyróżniają się tylko Uprowadzona i pierwsze dwie Taxi. Na resztę jego Columbianów, Transporterów, Pozdrowieniach, 13dzielnicach albo jakiś Wasabich szkoda czasu.

hr_dooku

własnie bedzie wychodzić Lucy i jestem pod ogromny wrażeniem że znowu Luc robi fantastyke brawo!

secundus

Właśnie chciałem napisać to samo, że jest film "Lucy" :)

hr_dooku

Niedawno też tak samo sobie pomyślałam...I wymieniłeś akurat te filmy, które najbardziej lubię od Bessona :)

użytkownik usunięty
hr_dooku

Besson skończył się w 2005 wraz z Angel-A i Revolverem. Jego ostatnie dobre filmy.
Jako reżyser - tak. Jako scenarzysta - a idź mi pan z tym!