Luc Besson

7,2
9 796 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby Luc Besson

jak tak patrze na filmy, ktore wyrezyserowal to wydaje mi sie byc dobrym rezyserem (moze nawet i bardzo?).

pozostawiam ten temat do dyskusji (choc pewnie malo osob napisze).

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Bobey

Leon, Wielki Błękit, Nikita, Piąty Element to moja ścisła czołówka. jego filmy urzekają fabułą, warstwą wizualną i dźwiękową. Każdy z nich to prawdziwa uczta. Miejmy nadzieję, że jego kryzys twórczy to stan chwilowy, i że jeszcze szykuje dla nas coś wielkiego. W końcu jako producent coś chyba zarabia na tych Taxi.

wjanus9

Wielki Błekit i Leon - to wszystko.

Motorcycle_Boy

dokładnie - "zdarzyły" mu się 2 genialne filmy, do tego kilka niezłych, ale też cała masa totalnego chłamu - co prawda nie we wszystkich miał duży udział, ale jednak pisząc scenariusz czy produkując ma się spory wpływ na efekt filmu, a takie Taxi 4 czy Transporter 2 to filmy poniżej jakiejkolwiek krytyki...

boski niegdyś Luc schodzi niestety na psy... to dlatego dałem mu tylko 6 - bo tylko taką średnią można mu dać z tych kilku wspaniałych filmów i całej masy przeciętnych :/

Bosqi_El_Deviantero

po głębszym zastanowieniu zmieniłem jednak głos na 7 - bo jednak jako reżyser Luc tworzy naprawdę świetne filmy (zapomniałem o Angel-A) - i gdyby tylko swoim nazwiskiem nie firmował tych wszystkich chłamów z numerkami, byłbym być może gotów nawet dać mu 10 ;]

Bosqi_El_Deviantero

Nie popełnia błędów tylko ten, który nie robi nic. Artyście ma prawo nie wyjść jakiś projekt. Nie można być wielkim cały czas;)

wjanus9

Wielki Błękit, Leon - genialne
Nikita, może jeszcze Piąty Element - bardzo dobre

i to wszystko, reszta to wprawki (Metro) lub rozrywkowy chłam, nawet Joaśka d'Arc (chociaż w zasadzie lubię wypasione filmy historyczne)

Martinn

P.S. Nie widziałem Atlantis - podobno warto

Bobey

dla mnie Piąty element to jeden z najoryginalniejszych i najbardziej zwariowanych filmów - po prostu świetny