Macaulay Culkin

Macaulay Carson Culkin

8,6
10 482 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Macaulay Culkin

trzeba się cofnąć do jego dziecństwa... kevin i thomas z "moja dziewczyna" to według mnie świetnie zagrane role...

ZePo

Macaulay Culkin.Co by o nim nie powiedzieć to aktor życiowe role zagrał w obu"Kevinach" które do dzisiaj gromadzą regularnie rekordową widownię(oczywiście w Polsce nie wiem jak jest w innych krajach).
Wystarczy przypomnieć."Kevin sam w domu" oraz "Kevin sam w Nowym Yorku" gromadzą co święta około 4-6 milinów widzów.(w te święta pierwszą część oglądało 5 796 342 mln. widzów a drugą 6 153 739 mln. widzów.Rekord padł w 1997 kiedy to drugą część oglądało ponad 10 mln widzów!!!).Te informacje możecie sprawdzić na "Kevin sam w domu-Wikipedia".Tak samo jest z drugą częścią.Dodajmy że pierwsza część powstała 19 lat temu!!!!
Dobra też była(moim zdaniem)rola Thomasa J w "My Girl" oraz jego wcześniejsze kreacje w "Wujaszek Buck" i "Pogrzeb wikinga".
Czy uda mu się powtórzyć jeszcze taki sukces jaki odniósł w Kevinach(do dzisiaj jest rekordzistą na ŚWIECIE!!! jeżeli chodzi o gażę za jeden film dla dziesięciolatka , według różnych źródeł było to 8-10 miliomów dolarów za "Kevin sam w domu".Podobną kwotę zarobił za "Kevin sam w Nowym Yorku").
Dzisiejsze kino chyba nie ma takiej możliwości(nie chodzi o technologię
tylko o klimat filmu z przed lat bo chyba temu "Kevin" zawdzięcza tak ogromny sukces).

Diamond Dallas Page 1987.