Manu Bennett

Jonathan Manu Bennett

8,1
12 172 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Manu Bennett

No proszę! Zaskoczyła mnie wiadomość o tym, że Bennett wystąpi w Niezwykłej podróży i to
jeszcze jako przywódca orków. Jakie jest wasze zdanie, podoła? = ]

MrZajac

No nie powiem, bo nadaje się na orka. Dobra charakteryzacja i będzie git. Spokojnie da rade :)

MrZajac

Wróciłem z kina i powiem, że nawet jak na "podkład" dla cyfrowego Azoga to był świetny :)

madmax1410

Azog był zajebisty, a Manu poznałam po ... głosie :)

Kasiek_haz

Azog to moja ulubiona postać z Hobbita! A Manu był rewelacyjny! Brawo! :D

DarkLizaHillerwood2477

Dla mnie to coś strasznego. Nie wiem co skłania ludzi do zagrania orków :/ Za pewne kasa. A co skłoniło Manu? Pewnie bycie częścią tak wielkiego dzieła... W każdym razie mi ta rola do takiego przystojniaka KOMPLETNIE nie pasuje i nie potrafię jej obiektywnie ocenić.

Naomi_88

Oj daj spokoj, przeciez Manu byl rewelacyjny i nawet fajny jako przywodca i pan orków jako Azog. Super fajny ;)

Naomi_88

1. Chłopak się dobrze bawił.
2. Se zarobił hajsu.
3. Sprawdził się w kolejnej roli, dosyć znaczącej w filmach, bo w ksiażce tylko wspomniano jak zupełnie inny krasnolud go zabił.
4. Który facet by nie chciał zagrać wielkiego orka w takim filmie? Prawie każdy, tylko nie każdy by się nadawał.

MrZajac

Również poznałem Bennett-a po głosie. A ten krzyk, rodem ze serialu o Spartakusie, rewelacja!!!

MrZajac

Jak byłem na Hobbicie nigdy bym nie pomyślał, ze zagrał do Crixus z Spratakusa, Manu wypadł na prawde swietnie w tej roli, dopiero po tym jak przeczytałem obsadę filmu po seansie patrze,z ęon go grał, no nieźle no i szacun za forme i wyglad w takim wieku

MrZajac

faktycznie można poznać go po głosie ale i ogólnie komputer bardzo dobrze się spisał z naniesienie komputerowej twarzy na Manu

MrZajac

Da radę ;)

MrZajac

Łaaaał, ale ciacho z niego.... Oglądałam wczoraj na żywo transmisję z premiery drugiej części Hobbita i wcześniej w sumie przez myśl mi nie przeszło, że jakiś aktor gra Azoga (zresztą świetnie zrobioną postać, dla której należy zapomnieć o dubbingu), a jak się okazało, że w dodatku TAKI to zupełnie opadła mi szczęka :D

Dla ciekawych - tu jest transmisja, a ten przystojniak pojawia się ok 20 minuty :)
http://www.youtube.com/watch?v=jPvu9RaGRTo&feature=youtu.be

kucyyyk

facet jest znakomity :)
aż szkoda go zakrywać charakteryzacją i komputerowym kombinezonkiem czy jak to się tam nazywa ;)

mam nadzieję, że nie odbije mu popularność jaką zdobył po Spartakusie i jego kariera nabierze rozpędu

irlandia28

Też mam nadzieję, że częściej będzie można go zobaczyć na ekranie... Ale błagam! Nie jako orka :/

kucyyyk

Dzięki za link :)

MrZajac

Azog jak Azog to taka rola pod CGI jak Gollum, Davy Jones czy Jack Sully ale Crixos ze Spartakusa to było coś. Tam to był zaje..... Nawet lepszy od samego Spartakusa. Jedynie Ganikus mógł się z nim równać.

MrZajac

Manu może i go zagrał, ale mi się Azog zawsze kojarzyć będzie z Adolfem z "Symetrii" zmutowanym z beznosym kolesiem z HP. :D