Marcin Dorociński

Marcin Grzegorz Dorociński

8,3
85 959 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marcin Dorociński

Powoli staje się moim ulubionym aktorem. Takim był jest i będzie Bogusław Linda, ale Dorociński zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Tak jak Linda w latach 80-tych i 90-tych grał główne role w dobrych filmach, tak teraz on robi to samo. Jest też nagradzany więc nie jest to przypadek.
Świetny aktor już z znakomitym dorobkiem i dodatkowo fajny gość (w wywiadach taki normalny).
W przeciwieństwie do chyba przereklamowanego Szyca, Dorociński przypadł mi bardzo do gustu.

Nie mogę się doczekać "Jacka Stronga" bo coś czuję, że po tym filmie Dorocińskiego pokocham tak jak Lindę po "Psach" (mimo, że obaj zagrali w wielu genialnych filmach).

Powoli mam swoich ulubionych aktorów pokolenia - Linda - Dorociński - Gierszał :)

kaka8pl

Popieram w całej rozciągłości. Od Szyca lepszy jest o wiele Eryk Lubos jeśli chodzi o aktorów charakterystycznych. Borys jest przereklamowany i rozmienił się na drobne. Sam Boguś u Wojewódzkiego na jego pytanie kto jest Tobą dziś odpowiedział Gierszał i Dorociński:) Marcin to rewelacyjny i wszechstronny aktor a do tego skromny, dobry człowiek, który ceni zaplecze domowe aniżeli latanie na imprezy i pozowanie na ściance to jest cenne na tle wylewu celebrytów.

monisia54315

Tak właśnie jest.
Też oglądałem ten odcinek i podobała mi się wypowiedź Bogusia.