Marcin Dorociński

Marcin Grzegorz Dorociński

8,3
85 959 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marcin Dorociński

Po wczorajszej premierze w/w filmu zmieniam o nim zdanie, świetnie zagrał Tadeusza.
Rola bardzo podobna do gry Roberta Więckiewicza w filmie Agnieszki Holland. Nawet po
niemiecku mówił nieźle. Wreszcie mamy aktorów grających na światowym poziomie, tylko
tak dalej panowie.

użytkownik usunięty
76rookie

Mi też bardzo się podobał w Róży, nadał postaci Tadeusza wyrazisty, twardy charakter. Oglądanie go w tej roli było ciekawym przeżyciem.

76rookie

W stu procentach Cię popieram!

tomi10

Też nasunęły mi się porównania z Więckiewiczem, chociaż nigdy nie zwracałem uwagi na Dorocińskiego.

Arkadiuszk44

Do momentu, gdy obejrzałam "Różę", uważałam Dorocińskiego za bardzo sztywnego, wręcz sztucznego aktora. Nie operował twarzą, własną mimiką. Ten film całkowicie zmienił moje zdanie o nim. Zagrał rewelacyjnie, bardzo prawdziwie.

predestynacja

Znaczy ja jakoś nie potrafię się narazie do niego przekonać. Bardzo go lubię i cenię ale wydaje mi się, że wszędzie gra podobnie. Moim zdaniem rola w Róży bardzo do niego pasowała. On z twarzy wydaje się być takim chłopcem z AK-a., gentelmenem z lat 30-tych. W Róży zagrał własnie bardzo dobrze. Bardzo mi się w niej podobał, był bardzo wyrazisty i prawdziwy. Czekam na kolejną jego rolę aby się do niego przeknać całkowicie i mam nadzieję, że tak będzie w istocie, a Róża nie było tylko pojedynczym przebłyskiem.

predestynacja

tak? a oglądałeś/aś "rewers"?

kickyourdaddy

Przyznaję, tego filmu nie oglądałam.

predestynacja

A serial Pitbull ?