A jej pojedynek z Agnieszką Radwańską (3h12m) na WTA 2012 faktycznie może przejść do historii. Porywające widowisko rozegrane przez dwie inteligentne tenisistki. To Radwańska postawiła twarde warunki Szarapowej. Wygrała seta 7:5, Marija odpowiedziała identycznym wynikiem. Trzeci set to już był pojedynek na wyniszczenie, w którym do rozstrzygnięcia doszło dopiero po 5:5. Szarapowa wygrała dwa gemy, z trudem, ale wygrała i zasłużenie doszła do finału z Sereną. Czekam na kolejne pojedynki tych pań, bo te nigdy nie są jednostronne.
A dla mnie pani Radwańska przez zachowanie i wypowiedzi na olimpiadzie straciła szacunek. Nie mam szacunku dla sportowców którzy zamieniają barwy narodowe i orzełka na POLAND i pieniądze !
"Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień, niech rzuci..."
Myślisz historycznie (tj. przeszłością) i dużo tracisz.
Dziewczyna popełniła błąd, ale potem się zrehabilitowała na korcie, czyli tam gdzie powinna. Zawsze reprezentowała i będzie reprezentować Polskę i robi to z niebywałą klasą (jak na przykład dzisiaj w Sydney, gdzie w tak elegancki sposób pokłoniła się swojej rywalce mimo że rozniosła ją w puch). Życzę jej jak najlepiej.
Zresztą Mariji też.
Zrehabilitować to można się za zły występ ale za znieważenie i olanie barw narodowych nie ma rehabilitacji !
Narodowiec?
Fuj!
A fe, a fe a fe!
Agnieszka Radwańska reprezentuje nasze barwy narodowe na wszystkich kontynentach!
A ty gdzie?
Na filmwebie:-) Też fajnie, ale sam przyznaj, to jednak nie to.
Na olimpiadzie też reprezentowała nasze barwy narodowe w tej niebieskiej sukieneczce z napisem Poland ?
To jest Agnieszka:
http://www.youtube.com/watch?v=i8KvrhP1DtE
Pełna rehabilitacja.
Absolutny majstersztyk made in Poland i jednocześnie odpowiedź na glikitakę.
Szkoda że Made In Poland / majstersztyk za zielone a nie Polska / duma i chęć reprezentowania Polski na najwyższym poziomie za "darmo".
Do grupy światowej praktycznie sama też wprowadziła polską drużynę za zielone? A na marginesie, to nie wiem czy twoje dłonie splamiła kiedykolwiek praca, ale jeśli tak, to chciałbym zobaczyć czy ową pracę wykonałbyś za darmo dla orzełka.
Zobacz jak sportowcy z innych krajów reprezentują swoje ojczyzny, jak wypowiadają się gdy przegrają i wreszcie zobacz jak się ubierają ! Gdy to zobaczysz i przemyślisz wypowiedz się jeszcze raz.
Widzę że argumenty zastępujesz chamstwem ! wszyscy sportowcy reprezentujący swoje kraje mają ubiory takie jak barwy narodowe ! trzeba było się przyjrzeć tej pani jak była ubrana na ostatniej olimpiadzie !
Podałem ci na tacy argument, ale do ciebie nie dotarł, więc nie pozostaje nic innego tylko chamstwo, od dbania o sprzęt na olimpiadzie jest Polski Komitet Olimpijski a nie zawodnicy, Radwańska jest tenisistką i do tego świetną, a nie krawcową, a co do tego, że wcześnie odpadła, cóż, każdy ma lepsze i gorsze dni, może weź następnym razem rakietę w dłoń i sam wystartuj, bo w krytyce jesteś nie lada mistrzem, zobaczymy jak ci wyjdzie w praktyce pożal się boże znawco tenisa.
"od dbania o sprzęt na olimpiadzie jest Polski Komitet Olimpijski a nie zawodnicy" ... dobre :) widać że znasz się rzeczy !
Strasznie się pienisz człowieczku czy ja gdzieś napisałem że Radwańska jest złą tenisistką ?
To nie jest moja krytyka tylko krytyka redaktorów z gazet i stacji radiowych, krytyka polskich gwiazd tenisa takich jak Fibak, krytyka tak komentatorów tenisa jak Bohdan Tomaszewski ...
"Strój Agnieszki Radwańskiej w spotkaniu igrzysk olimpijskich był dla mnie bowiem aż tak żenujący, że muszę o nim wspomnieć. Jestem tradycjonalistą pod względem tenisa - zawsze byłem. Niedopuszczalne są dla mnie, np. czarne skarpetki do białych tenisowych butów, koszulki bez rękawków, wymyślne (i zarazem ohydne) stroje sióstr Williams, czy jakikolwiek poza białym - strój na Wimbledonie.
Wimbledon to świątynia tenisa. Kolebka tej dyscypliny sportu. A ponad wszystkim - to niezwykła tradycja, jaka wiążę się z występami na kortach trawiastych All England Lawn Tennis and Croquet Club. Tenisiści grający na Wimbledonie zobowiązani są występować w białych kostiumach i jest to jedyne tego typu ograniczenie w całym cyklu rozgrywkowym. Każdy musi się dostosować. W takim też białym stroju wystąpiła tu Agnieszka w czerwcu, gdy dochodziła do finału tej wielkiej imprezy.
Zdaję sobie sprawę, że igrzyska olimpijskie to nie Wimbledon i panują tu inne prawa, choć impreza odbywa się w dokładnie tym samym miejscu. Wydawało mi się jednak, że przez wzgląd na szacunek do turnieju, który odbywa się od 1877 roku - tenisiści pozostaną przy białych strojach. Względnie dopuszczalne dla mnie są barwy narodowe poszczególnych zawodników.
Natomiast w życiu nie spodziewałbym się, że na starcie zawodów olimpijskich nasza reprezentantka wyjdzie ubrana w granatową spódniczkę z wyraźnymi różowymi/jaskrawo pomarańczowymi (!) elementami. Po prostu obciach. Do tego żadnej mini-flagi przyszytej na piersi (jaką można było chociażby zobaczyć u Julii Goerges, notabene grającej w białej koszulce), tylko paskudny napis "Poland" (jakby nie można było "Polska") z tyłu ubioru - na dodatek także na tym paskudnym różowym tle.
Z odpadnięcia Agnieszki jest więc przynajmniej jeden plus - nie będziemy musieli oglądać tego stroju nigdy więcej na kortach w Londynie".
Faktycznie mentor, zjełczały Tomaszewski, którego błaga 70% Polski, aby dał sobie spokój z komentowaniem tenisa, chłopie ogarnij się, a Fibak następny, pierdzielony zboczeniec, który w życiu nic nie wygrał, a poważany w środowisku polskiego tenisa jest tylko dlatego, że inni przegrali jeszcze więcej niż on, sukienka Radwańskiej go razi a to, że dyma wszystko dookoła jest dla niego normalne, i na przyszłość, w dyskusjach popieraj swoje argumenty swoim własnym zdaniem a nie wycinkami z gazety wyborczej.
Dokonałeś w swoim marnym życiu więcej niż zjęczały Tomaszewski, masz w swoim dorobku Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski ?, wygrałeś może Australian Open, grałeś może w finale French Open, wygrałeś może 26 turniejów tenisowych zaliczanych do cyklu WCT tak jak to zrobił ten zboczeniec Fibak ?
Żali mi ciebie skoro nie widzisz różnicy między barwami narodowymi, orłem na piersi i napisem Polska a granatową spódniczką z napisem Poland !
Człowieku spójrz na to co piszesz !
Nie będę się przechwalał, ale owszem, sporo w życiu osiągnąłem jeżeli już tak bardzo chcesz wiedzieć, to po pierwsze, a po drugie zrozum chłopie, nie liczy się opakowanie tylko wnętrze, ojczyznę ma się w sercu, a nie na sukience, Radwańska może biegać nawet w worku na kartofle i gówno cię to powinno obchodzić, bo tego co zrobiła do tej pory dla polskiego tenisa, nawet w jednej setnej nie osiągnął twój Fibak do spółki z Tomaszewskim, ciekawe co byś pieprzył jakby zdobyła złoto w tej granatowej kiecce, pseudo patrioto Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski jeszcze trochę to zaczną rozdawać każdemu, kogo nazwisko usłyszą poza granicami naszego kraju, a jeżeli moje życie nazywasz marnym, spójrz najpierw na siebie, walisz koniuche całymi dniami pod Sharapovą, pewne kwitniesz cały dzień przed ekranem ze wzwodem w gaciach bo Maria na pulpicie, a będziesz do mnie pieprzył czy ja coś dokonałem? Czego ty dokonałeś w dniu dzisiejszym oprócz kleksa na zdjęciu Marii Sharapovej ?? Stań z Agnieszką twarzą w twarz i porównaj twoje i jej dokonania, kim jesteś, że krytykujesz bądź popierasz krytykę osoby, która rozsławia nasz kraj w każdym zakątku świata, pokazuje, ze Polacy też potrafią, a wy obrzucacie ją błotem bo założyła granatową sukienkę?? Ludzi twojego pokroju powinno się delikatnie mówiąc eliminować.
Zobacz co piszesz przychlaście ! "bo tego co zrobiła do tej pory dla polskiego tenisa, nawet w jednej setnej nie osiągnął twój Fibak" !
I co takiego zrobiła ? 15 wygranych turniejów a zboczeniec Fibak wygrał wielki szlem ! i 67-krotnie wygrywał turnieje tenisowe !
Ogarnij się człowieczku z tego kretynizmu !
A dokąd doszedł w singlu?? I ile turniejów w singlu wygrał, jakie było jego najwyższe miejsce w rankingu?? To tak jakbyś zrobił gwiazdę z Kubota bo wygrał Wielki Szlem w deblu, a w rzeczywistości jest miernotą, taką samą jak i ty, wygrać debla a singla to dwie różne sprawy, Fibak wygrał tyle samo w singlu co Agnieszka, różnica jednak taka, że przed nią jeszcze długa kariera, a jeśli chodzi o kretynizm, to chyba jest to twoja domena, bo ocenić na portalu poświęconym ludziom filmu tenisistkę na 10 tylko dlatego, że fajna z niej laska, jest przejawem totalnego kretynizmu.
To były pytania retoryczne czubku, nie potrzebuję wikipedii, żeby wiedzieć takie rzeczy, ale tobie polecam lekturę znajdującą się pod linkiem, który zamieściłeś, może dowiesz się czegoś ciekawego o swoim idolu.
Gościu, najpierw mi mówisz, że chamstwem zastępuje argumenty, kiedy ci je podaję, ty mi podajesz link do artykułu z wikipedii i ty nazywasz mnie imbecylem? No błagam cię :D I naucz się pisać poprawnie po polsku skoro już jesteś takim zagorzałym patriotą.
Umiesz czytać kretynie ze zrozumieniem ? nie chcę wycierać klawiatury na takiego przychlasta jak ty ! co takiego dokonała ta miernota Radwańska poza 15 wygranymi zwykłymi turniejami ?
Kliknij na ten link który ci dałem a dowiesz się znaffco tenisa że tenis to nie tylko singiel to również debel i mikst ! wielki szlem to wielki szlem !
Cały czas strzelasz sobie w kolana przychlaście Tomaszewskiego wyzywasz, Fibaka wyzywasz, kobiety nazywasz laskami, wyśmiewasz się z argumentów które ci przedstawiam a swoje hołdujesz !
Jesteś marnym przychlastem który zamiast mózgu ma swoje własne chore ja !
Zapamiętaj że w tenisie tak naprawdę liczą się tylko wielkie szlemy ! i ta miernota Radwańska która wstydzi się swojego kraju dopiero wtedy będzie wielka kiedy wygra wielki szlem !
Biorąc pod uwagę fakt, że nasz kraj zamieszkują tacy jak ty i jest ich coraz więcej, to chyba też się zacznę wstydzić, nie będę się już więcej rozpisywał bo widzę, że tłukę grochem o ścianę.
Koniec marzeń Agnieszki Radwańskiej o tytule wielkoszlemowym w Paryżu. Już w trzeciej rundzie Roland Garros najwyżej rozstawiona tenisistka w turnieju sensacyjnie przegrała z mało znaną Chorwatką Ajlą Tomljanović 4:6, 4:6."
... chlastasz się ?
Hehe wiedziałem :D Nie, nie chlastam się, bo nie mam takiej obsesji jak ty, ale mogę się założyć, że jak pisałeś ten post to miałeś dłoń na genitaliach :D
A tak na marginesie, to nawet tego nie potrafiłeś ubrać we własne słowa, tylko wkleiłeś jakiś wycinek z wp.pl czy tam innego onetu :D
Nie będę marnował swoich słów na taką miernotę która nie potrafi przejść trzeciej rundy ! pożal się Boże nr 3 WTA !
Może jak by założyła spódniczkę z napisem Poland to doszła by do finału :)
Ciekaw jestem kochasiu, jak teraz będziesz bronił swojej umiłowanej Marii, twoja kochanica nie dość, że jęczy jak jeleń na rykowisku to jeszcze się szprycuje hehe
A co powiesz na Marit Bjoergen napier*dala ile wlezie i nikt jej tego nie zabroni ! to co bierze powoduje to ze nikt z nią nie może wygrać ! dlaczego nie wpiszą tego syfu na listę środków zakazanych ? a tu nagle jakiś po*jeb wpadł na pomysł by lek wpisać na listę środków zakazanych !
Sram na Bjoergen, a lek wspomaga, dlatego został wpisany na listę, szpryca to przenośnia, daję głowę, że większość tenisistek z czołówki jest na wspomagaczach, a już na pewno nie uwierzę, że Serena to "naturalna" kobieta.
A teraz ?
Cały czas to miernota która nie wygrała żadnego turnieju z cyklu Wielki Szlem.
... i nie zapominaj że Szarapowa cały czas boryka się z kontuzjami a Sereny nie było Singapurze !