Maria Sharapova

6,5
31 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Maria Sharapova

A jej pojedynek z Agnieszką Radwańską (3h12m) na WTA 2012 faktycznie może przejść do historii. Porywające widowisko rozegrane przez dwie inteligentne tenisistki. To Radwańska postawiła twarde warunki Szarapowej. Wygrała seta 7:5, Marija odpowiedziała identycznym wynikiem. Trzeci set to już był pojedynek na wyniszczenie, w którym do rozstrzygnięcia doszło dopiero po 5:5. Szarapowa wygrała dwa gemy, z trudem, ale wygrała i zasłużenie doszła do finału z Sereną. Czekam na kolejne pojedynki tych pań, bo te nigdy nie są jednostronne.

AutorAutor

A dla mnie pani Radwańska przez zachowanie i wypowiedzi na olimpiadzie straciła szacunek. Nie mam szacunku dla sportowców którzy zamieniają barwy narodowe i orzełka na POLAND i pieniądze !

tomucho77

"Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień, niech rzuci..."
Myślisz historycznie (tj. przeszłością) i dużo tracisz.
Dziewczyna popełniła błąd, ale potem się zrehabilitowała na korcie, czyli tam gdzie powinna. Zawsze reprezentowała i będzie reprezentować Polskę i robi to z niebywałą klasą (jak na przykład dzisiaj w Sydney, gdzie w tak elegancki sposób pokłoniła się swojej rywalce mimo że rozniosła ją w puch). Życzę jej jak najlepiej.
Zresztą Mariji też.

AutorAutor

Zrehabilitować to można się za zły występ ale za znieważenie i olanie barw narodowych nie ma rehabilitacji !

tomucho77

Narodowiec?
Fuj!
A fe, a fe a fe!
Agnieszka Radwańska reprezentuje nasze barwy narodowe na wszystkich kontynentach!
A ty gdzie?
Na filmwebie:-) Też fajnie, ale sam przyznaj, to jednak nie to.

AutorAutor

Na olimpiadzie też reprezentowała nasze barwy narodowe w tej niebieskiej sukieneczce z napisem Poland ?

tomucho77

No, ba!
Została uznana za najładniej ubraną tenisistkę Olimpiady.
Zawsze coś:)

AutorAutor

To jest Agnieszka:
http://www.youtube.com/watch?v=i8KvrhP1DtE

Pełna rehabilitacja.
Absolutny majstersztyk made in Poland i jednocześnie odpowiedź na glikitakę.

AutorAutor

Szkoda że Made In Poland / majstersztyk za zielone a nie Polska / duma i chęć reprezentowania Polski na najwyższym poziomie za "darmo".

tomucho77

E, tam, marudzisz:-)

tomucho77

Do grupy światowej praktycznie sama też wprowadziła polską drużynę za zielone? A na marginesie, to nie wiem czy twoje dłonie splamiła kiedykolwiek praca, ale jeśli tak, to chciałbym zobaczyć czy ową pracę wykonałbyś za darmo dla orzełka.

bulka2609

Zobacz jak sportowcy z innych krajów reprezentują swoje ojczyzny, jak wypowiadają się gdy przegrają i wreszcie zobacz jak się ubierają ! Gdy to zobaczysz i przemyślisz wypowiedz się jeszcze raz.

tomucho77

Coś się tak upierdzielił tego odzienia głąbie?

bulka2609

Widzę że argumenty zastępujesz chamstwem ! wszyscy sportowcy reprezentujący swoje kraje mają ubiory takie jak barwy narodowe ! trzeba było się przyjrzeć tej pani jak była ubrana na ostatniej olimpiadzie !

tomucho77

Podałem ci na tacy argument, ale do ciebie nie dotarł, więc nie pozostaje nic innego tylko chamstwo, od dbania o sprzęt na olimpiadzie jest Polski Komitet Olimpijski a nie zawodnicy, Radwańska jest tenisistką i do tego świetną, a nie krawcową, a co do tego, że wcześnie odpadła, cóż, każdy ma lepsze i gorsze dni, może weź następnym razem rakietę w dłoń i sam wystartuj, bo w krytyce jesteś nie lada mistrzem, zobaczymy jak ci wyjdzie w praktyce pożal się boże znawco tenisa.

bulka2609

"od dbania o sprzęt na olimpiadzie jest Polski Komitet Olimpijski a nie zawodnicy" ... dobre :) widać że znasz się rzeczy !

Strasznie się pienisz człowieczku czy ja gdzieś napisałem że Radwańska jest złą tenisistką ?

To nie jest moja krytyka tylko krytyka redaktorów z gazet i stacji radiowych, krytyka polskich gwiazd tenisa takich jak Fibak, krytyka tak komentatorów tenisa jak Bohdan Tomaszewski ...

"Strój Agnieszki Radwańskiej w spotkaniu igrzysk olimpijskich był dla mnie bowiem aż tak żenujący, że muszę o nim wspomnieć. Jestem tradycjonalistą pod względem tenisa - zawsze byłem. Niedopuszczalne są dla mnie, np. czarne skarpetki do białych tenisowych butów, koszulki bez rękawków, wymyślne (i zarazem ohydne) stroje sióstr Williams, czy jakikolwiek poza białym - strój na Wimbledonie.

Wimbledon to świątynia tenisa. Kolebka tej dyscypliny sportu. A ponad wszystkim - to niezwykła tradycja, jaka wiążę się z występami na kortach trawiastych All England Lawn Tennis and Croquet Club. Tenisiści grający na Wimbledonie zobowiązani są występować w białych kostiumach i jest to jedyne tego typu ograniczenie w całym cyklu rozgrywkowym. Każdy musi się dostosować. W takim też białym stroju wystąpiła tu Agnieszka w czerwcu, gdy dochodziła do finału tej wielkiej imprezy.

Zdaję sobie sprawę, że igrzyska olimpijskie to nie Wimbledon i panują tu inne prawa, choć impreza odbywa się w dokładnie tym samym miejscu. Wydawało mi się jednak, że przez wzgląd na szacunek do turnieju, który odbywa się od 1877 roku - tenisiści pozostaną przy białych strojach. Względnie dopuszczalne dla mnie są barwy narodowe poszczególnych zawodników.

Natomiast w życiu nie spodziewałbym się, że na starcie zawodów olimpijskich nasza reprezentantka wyjdzie ubrana w granatową spódniczkę z wyraźnymi różowymi/jaskrawo pomarańczowymi (!) elementami. Po prostu obciach. Do tego żadnej mini-flagi przyszytej na piersi (jaką można było chociażby zobaczyć u Julii Goerges, notabene grającej w białej koszulce), tylko paskudny napis "Poland" (jakby nie można było "Polska") z tyłu ubioru - na dodatek także na tym paskudnym różowym tle.

Z odpadnięcia Agnieszki jest więc przynajmniej jeden plus - nie będziemy musieli oglądać tego stroju nigdy więcej na kortach w Londynie".

tomucho77

Faktycznie mentor, zjełczały Tomaszewski, którego błaga 70% Polski, aby dał sobie spokój z komentowaniem tenisa, chłopie ogarnij się, a Fibak następny, pierdzielony zboczeniec, który w życiu nic nie wygrał, a poważany w środowisku polskiego tenisa jest tylko dlatego, że inni przegrali jeszcze więcej niż on, sukienka Radwańskiej go razi a to, że dyma wszystko dookoła jest dla niego normalne, i na przyszłość, w dyskusjach popieraj swoje argumenty swoim własnym zdaniem a nie wycinkami z gazety wyborczej.

bulka2609

Dokonałeś w swoim marnym życiu więcej niż zjęczały Tomaszewski, masz w swoim dorobku Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski ?, wygrałeś może Australian Open, grałeś może w finale French Open, wygrałeś może 26 turniejów tenisowych zaliczanych do cyklu WCT tak jak to zrobił ten zboczeniec Fibak ?

Żali mi ciebie skoro nie widzisz różnicy między barwami narodowymi, orłem na piersi i napisem Polska a granatową spódniczką z napisem Poland !

Człowieku spójrz na to co piszesz !

tomucho77

Nie będę się przechwalał, ale owszem, sporo w życiu osiągnąłem jeżeli już tak bardzo chcesz wiedzieć, to po pierwsze, a po drugie zrozum chłopie, nie liczy się opakowanie tylko wnętrze, ojczyznę ma się w sercu, a nie na sukience, Radwańska może biegać nawet w worku na kartofle i gówno cię to powinno obchodzić, bo tego co zrobiła do tej pory dla polskiego tenisa, nawet w jednej setnej nie osiągnął twój Fibak do spółki z Tomaszewskim, ciekawe co byś pieprzył jakby zdobyła złoto w tej granatowej kiecce, pseudo patrioto Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski jeszcze trochę to zaczną rozdawać każdemu, kogo nazwisko usłyszą poza granicami naszego kraju, a jeżeli moje życie nazywasz marnym, spójrz najpierw na siebie, walisz koniuche całymi dniami pod Sharapovą, pewne kwitniesz cały dzień przed ekranem ze wzwodem w gaciach bo Maria na pulpicie, a będziesz do mnie pieprzył czy ja coś dokonałem? Czego ty dokonałeś w dniu dzisiejszym oprócz kleksa na zdjęciu Marii Sharapovej ?? Stań z Agnieszką twarzą w twarz i porównaj twoje i jej dokonania, kim jesteś, że krytykujesz bądź popierasz krytykę osoby, która rozsławia nasz kraj w każdym zakątku świata, pokazuje, ze Polacy też potrafią, a wy obrzucacie ją błotem bo założyła granatową sukienkę?? Ludzi twojego pokroju powinno się delikatnie mówiąc eliminować.

bulka2609

Zobacz co piszesz przychlaście ! "bo tego co zrobiła do tej pory dla polskiego tenisa, nawet w jednej setnej nie osiągnął twój Fibak" !

I co takiego zrobiła ? 15 wygranych turniejów a zboczeniec Fibak wygrał wielki szlem ! i 67-krotnie wygrywał turnieje tenisowe !

Ogarnij się człowieczku z tego kretynizmu !

tomucho77

A dokąd doszedł w singlu?? I ile turniejów w singlu wygrał, jakie było jego najwyższe miejsce w rankingu?? To tak jakbyś zrobił gwiazdę z Kubota bo wygrał Wielki Szlem w deblu, a w rzeczywistości jest miernotą, taką samą jak i ty, wygrać debla a singla to dwie różne sprawy, Fibak wygrał tyle samo w singlu co Agnieszka, różnica jednak taka, że przed nią jeszcze długa kariera, a jeśli chodzi o kretynizm, to chyba jest to twoja domena, bo ocenić na portalu poświęconym ludziom filmu tenisistkę na 10 tylko dlatego, że fajna z niej laska, jest przejawem totalnego kretynizmu.

bulka2609

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Fibak

tomucho77

To były pytania retoryczne czubku, nie potrzebuję wikipedii, żeby wiedzieć takie rzeczy, ale tobie polecam lekturę znajdującą się pod linkiem, który zamieściłeś, może dowiesz się czegoś ciekawego o swoim idolu.

bulka2609

Ale ignorant, imbecyl i hipokryta ! żenada.

tomucho77

Gościu, najpierw mi mówisz, że chamstwem zastępuje argumenty, kiedy ci je podaję, ty mi podajesz link do artykułu z wikipedii i ty nazywasz mnie imbecylem? No błagam cię :D I naucz się pisać poprawnie po polsku skoro już jesteś takim zagorzałym patriotą.

bulka2609

Umiesz czytać kretynie ze zrozumieniem ? nie chcę wycierać klawiatury na takiego przychlasta jak ty ! co takiego dokonała ta miernota Radwańska poza 15 wygranymi zwykłymi turniejami ?

Kliknij na ten link który ci dałem a dowiesz się znaffco tenisa że tenis to nie tylko singiel to również debel i mikst ! wielki szlem to wielki szlem !

Cały czas strzelasz sobie w kolana przychlaście Tomaszewskiego wyzywasz, Fibaka wyzywasz, kobiety nazywasz laskami, wyśmiewasz się z argumentów które ci przedstawiam a swoje hołdujesz !

Jesteś marnym przychlastem który zamiast mózgu ma swoje własne chore ja !

Zapamiętaj że w tenisie tak naprawdę liczą się tylko wielkie szlemy ! i ta miernota Radwańska która wstydzi się swojego kraju dopiero wtedy będzie wielka kiedy wygra wielki szlem !

tomucho77

Biorąc pod uwagę fakt, że nasz kraj zamieszkują tacy jak ty i jest ich coraz więcej, to chyba też się zacznę wstydzić, nie będę się już więcej rozpisywał bo widzę, że tłukę grochem o ścianę.

bulka2609

Koniec marzeń Agnieszki Radwańskiej o tytule wielkoszlemowym w Paryżu. Już w trzeciej rundzie Roland Garros najwyżej rozstawiona tenisistka w turnieju sensacyjnie przegrała z mało znaną Chorwatką Ajlą Tomljanović 4:6, 4:6."

... chlastasz się ?

tomucho77

Hehe wiedziałem :D Nie, nie chlastam się, bo nie mam takiej obsesji jak ty, ale mogę się założyć, że jak pisałeś ten post to miałeś dłoń na genitaliach :D

tomucho77

A tak na marginesie, to nawet tego nie potrafiłeś ubrać we własne słowa, tylko wkleiłeś jakiś wycinek z wp.pl czy tam innego onetu :D

bulka2609

Nie będę marnował swoich słów na taką miernotę która nie potrafi przejść trzeciej rundy ! pożal się Boże nr 3 WTA !

Może jak by założyła spódniczkę z napisem Poland to doszła by do finału :)

tomucho77

Można i tak :D

tomucho77

Ciekaw jestem kochasiu, jak teraz będziesz bronił swojej umiłowanej Marii, twoja kochanica nie dość, że jęczy jak jeleń na rykowisku to jeszcze się szprycuje hehe

bulka2609

A od kiedy lek służy do szprycowania ?

bulka2609

A co powiesz na Marit Bjoergen napier*dala ile wlezie i nikt jej tego nie zabroni ! to co bierze powoduje to ze nikt z nią nie może wygrać ! dlaczego nie wpiszą tego syfu na listę środków zakazanych ? a tu nagle jakiś po*jeb wpadł na pomysł by lek wpisać na listę środków zakazanych !

tomucho77

Sram na Bjoergen, a lek wspomaga, dlatego został wpisany na listę, szpryca to przenośnia, daję głowę, że większość tenisistek z czołówki jest na wspomagaczach, a już na pewno nie uwierzę, że Serena to "naturalna" kobieta.

bulka2609

O wreszcie napisałeś świętą prawdę :)

tomucho77

A teraz?

AutorAutor

A teraz ?

Cały czas to miernota która nie wygrała żadnego turnieju z cyklu Wielki Szlem.

... i nie zapominaj że Szarapowa cały czas boryka się z kontuzjami a Sereny nie było Singapurze !

tomucho77

Miernota