Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortenson

8,4
8 400 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marilyn Monroe

mam w ręku książkę Francois Forestiera "Marilyn i JFK". wydaw. Sonia Draga Katowice
2010r. Włos jeży się na głowie, może czytałeś a jak nie to przeczytaj.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
VincentVanGlock

Przeczytaj książkę bo nie wszystko mogę tu przytaczać, dzieci są.

bapoza

Matko, a cóż tam za bezeceństwa są?

bardotek69

Czy w sieci są gdzieś może darmowe ebooki z Marylin???
Kupiłam "ostatnie seanse" i album taschena "icons" i mam ochotę na jakąś porządną biografię :)

Holly__Golightly

Nic mi na ten temat nie wiadomo, ale wątpię;-/

Polecam natomiast "Metamorfozy M.M.", przepiękną, właśnie wydanie książkę! Co prawda tekstu jest tam niewiele, ale jest to zbiór najsłynniejszych fotografii M.M. na przestrzeni lat! Wydane w dużym formacie, na pięknym papierze, zdjęcia są zabójcze!

Co do biografii to ta najlepsza jest autorstwa Donalda Spoto, jednakże w języku polskim jest dostępna już jedynie na Allegro a jej ceny są astronomiczne. Jeśli jednak znasz angielski to polecam wydanie oryginalne - na angielskim eBayu czy AbeBooks możesz ją dostać za kilka funtów z przesyłką do Polski.

Kolejną, wartą polecenia książką anglojęzyczną jest "Marilyn Monroe: Private and Undisclosed", autorstwa Michelle Morgan - co prawda ja jej nie czytałem, ale jest to biografia M.M. numer 1 wg Melindy, fanki Marilyn, która przeczytała chyba niemal każdą książkę wydaną na jej temat - dzięki jej poleceniu przeczytałem Spoto i jestem zachwycony.

Oto link do strony Melindy:

http://www.marilynmonroe.ca/camera/books/index.html

użytkownik usunięty
bapoza

Romans z tym zbokiem bardzo zaszkodzil reputacji i psychice MM,mam nadzieje,ze ten gnoj smaży sie w piekleBardzo dobrze,ze zastrzelili go jak psa,jackie tez powinna dostac kulke w leb ,bo byla strasznie zadufana w sobie swinia( przekonala sie o tym np madonna)

Też nie żal mi JFK ale możesz coś bliżej napisać na temat Jackie i Tego wyjca madonny?

użytkownik usunięty
bapoza

Madonna byla w zwiazku z Johnem Kennedym juniorem - synem JFK,ale jackie nie akceptowala tego i dawala jej to odczuc- nie chciala nawet jej poznac,nigdy nawet ze soba osobiscie nie rozmawialy Madonna jaka jest,taka jest,ale uwazam,ze to chamstwo ze strony jackie tak okazywac swoja wyzszosc W ogole ta cala rodzinka Kennedych to podobno banda bufonów A propos MM -wyobraz sobie ,ze junior byl zafascynowany postacia MM,co bardzo gorszylo otoczenie - wszyscy przeciez wiedzieli,ze MM miala romans z jego ojcem Z tego,czego dowiedzialam sie z dokumentow na ten temat to nawet sama Jackie starala sie nasladowac MM ,zeby bardziej spodobac sie swojemu mezowi;p