lubię ją, ma świetne teksty. mój ulubiony: "Wszyscy mężczyźni są tacy sami, mają tylko różne
twarze, żeby można ich było rozpoznać" :)
MM ma piorunujący epizod we "WSZYSTKO O EWIE":
https://www.youtube.com/watch?v=SKhyLCjIpvw
- Dlaczego wszyscy producenci wyglądają jak zające?
- Bo nimi są :-)
Uwielbiam "Wszystko o EWIE", za pojedynek BETTE z ANNE BAXTER - ta ten jeden raz mówi światu, że jest najlepszą aktorką na świecie, lepszą nawet od BETTE DAVIS. A zaczynała skromnie m.in. jako czarująca Lucy we "WSPANIAŁOŚCI AMBERSONÓW". Kto by pomyślał, że wyrośnie na taką aktorską lwicę. Fenomenalna aktorka.
Scena, gdy siedzi na schodach i opowiada co to znaczy dla niej aktorstwo, co to znaczy sława: o tym, że brawa są jak skrzydła, płaszcz, w którym można się ogrzać, wywołuje wręcz dreszcze. Podobnie, gdy przed lustrem kłania się samej sobie w sukni Bette Davis. To jej film. Wręcz go zdominowała. I dobrze. W końcu to "Wszystko o Ewie", a to ona gra Ewę.
To było "Pół żartem, pół serio", jak większość powiedzonek Marilyn ;). Nie bierz tego tak do siebie ;p To, że debile traktują całkowicie serio jej żarciki z własnego wizerunku, jaki jej przypisano to jest TRAGEDIA. Grała naiwną blondyneczkę przed wszystkimi, bo tego od niej oczekiwano. Większość z nas robi to, czego oczekuje od niego społeczeństwo, świadomie lub nie.
Przecież ona prywatnie była pustakiem . Wystarczy obejrzeć filmy dokumentalne, w których zawarte są jej wypowiedzi. Serio, ewolucji to na rękę, że się zawinęła bez potomstwa.
A tacy "inteligenci" jak ty nie opanowali umiejętności czytania ze zrozumieniem, o czytaniu między wierszami nie wspominając ;p Owszem, była infantylna, ale to była jej maska.Sama często to podkreślała.Była to jej obrona przed światem,który bezkarnie ją krzywdził od samego początku. Ja na jej miejscu za takie traktowanie zrobiłabym w tym zakłamanym Hollywood krwawą masakrę. Mówisz o ewolucji, to prawda, nie miała prawa przetrwać w tym gnieździe żmij i drapieżnych wilków. Nigdy tam nie pasowała.Była zbyt łagodna i delikatna.
W takim razie w wywiadach przed kamerą pozowała na bezmózga. Zapewne Rysiek Szczena z "rolnik szuka baby" jest przyszłym noblistą w dziedzinie nauki, ale zamiast zostać laureatem, wolał zajumać matce rower, i pojechać do remizy na balety.
PS: "czytać ze zrozumieniem", czy "nie zrozumiałeś", to garda dyskutanta, który wisi na linach.
Myślałam, że bardziej się wysilisz w tych żałosnych próbach obrażania i umniejszania kogoś, kto nie żyje od prawie 60 lat. To typowe dla takich polaczków, jak ty.Prawda jest taka,że niewiele wiesz o niej i wiedzę z psychologii (i psychiatrii;) masz zerową.
"Prawda jest taka,że niewiele wiesz o niej i wiedzę z psychologii (i psychiatrii;) masz zerową.".
Prawda jest taka, że ta wiedza jest mi zbędna...Dobra, wracam na drzewo, serwus.
Naprawdę jesteś aż tak głupia? To nie jej teksty, tylko scenarzystów. Ona nie potrafiła nic wymyślić, była na to za tępa i za głupia.