Domyślam się w jaki sposób Pujszo będzie selekcjonował "gwiazdy filmowe". Wieść gminna niesie, że kretynki-modelki grające w "Polisz kicz project" musiały sypiać z "reżyserem" a nawet zapłacić za możliwość grania w tym g..nie. Jest wielu desperatów gotowych pójść na każdy numer, marząc o "bilecie do Holyłut". Na takich nieszczęśnikach od lat żeruje Mandaryna polskiego kina czyli Pujszo. Sam przed laty był nieudacznikiem, teraz żeruje na nieudacznikach.
Ciekaw jestem jak to się dzieje że użytkownik franciszek662 spamuje klakierskimi, gładkimi wpisami na niemal wszystkich stronach opisujących "dorobek" pana Pujszo - brawurowego aktora i miłośnika poduszek którego znamy z wychwalanego przez krytykę obrazu "Kac Wawa".
Mam subtelne wrażenie że albo jest to subkonto Pana Pujszo który najwyraźniej lubi - hehe - profesjonalnie zadbać o swój wizerunek albo jakiś klakier który wyrabia bonus dla producentów któregoś z badziewi w których rzeczony "aktor" miał nieszczęście "zagrać".
franciszek662 założył konto 3 stycznia 2012 ale uaktywnił się dopiero krótko po premierze "Komisarza Blond..." - większość filmów na szybko ocenił na 8, 9 i 10 właśnie 5-go września.
Praktycznie wszystkie wypowiedzi użytkownika franciszek662 dotyczą filmów z "aktorem" Pujszo - głównie chodzi o "Komisarza..." ale napisał też coś o "Kac Wawie" i parę razy tez o swoim idolu - jest np wielbicielem wspomnianej sceny sceny z poduszką: "a ja się nie nzgadzam Pujszo w roli z poduszką rewelacja taki scenarjusz jeśli chodzi o gre aktorską to wypadł najlepiej" - pisownia oryginalna.
To wszystko prowadzi więc do oczywistego wniosku - użytkownik franciszek662 jest klakierem, sztucznym, widmowym użytkownikiem mającym bić pianę i sprawiać wrażenie że koszmarne polskie filmidła i jeszcze gorsi aktorzy maja jakichś fanów. To konto nie jest akurat powiązane z innymi ale w takich przypadkach częste jest, że naganiacze łączą się w sieci - jedna osoba zakłada kilka - kilkanaście kont i dodaje je do znajomych tak żeby dodać wiarygodności i lepiej zarządzać komentarzami. Zdarza się że w czasie kłótni na forach poszczególne subkonta idą sobie na odsiecz i wspierają w argumentach. Bywa że takie profile mogą Was zapraszać do znajomych żeby zwiększyć swoją wiarygodność. Kiedy widzicie takiego naganiacza (babkę/gościa piszącego absurdalnie pochlebne opinie wobec tragicznie dennych filmów) np na forum opinii pod filmem - sprawdźcie:
1. Datę rejestracji
2. Aktywność tzn np oceniane filmy wraz z datami
3. Wypowiedzi a zwłaszcza miejsce ich zamieszczenia - płaci się im od komentarza pod określonymi filmami.
Ogólnie dość łatwo rozpoznać opłaconą aktywność bo w internecie wszystko zostaje dlatego piszę jedynie żeby uczulić innych użytkowników że to dość nagminna taktyka polskich producentów. Warto umieć ją rozpoznać i bronić się przed nią przez wszczęcie "Klakier alertu". Warto też dawać znać administratorom aby Ci mogli usuwać widmowe konta jako przykład pogwałcenia netykiety i regulaminu portalu. Jest to w ich interesie ponieważ klakierstwo niszczy renomę serwisów takich jak FW. Bardzo żałuję że w podobnych przypadkach nie blokuje się również IP bo takie konta i tak pustoszeją po premierze i uaktywniają się dopiero przy następnej więc samo ich usuwanie niewiele daje.
taa, tylko pogratulować - tutaj próbka żebyśmy wiedzieli o czym mówimy:
http://www.youtube.com/watch?v=rDVR2Z3LcDE&feature=player_detailpage#t=21s
<rotfl>
o widzę,że poziom polskiego hejtowania sięga zenitu. Jestem ciekaw kim był niniwa1974 w przeszłości. Bo dla mnie zwykłym lisem któremu zabierali kanapki w szkole i przy najbliższej okazji bluzga wręcz osoby pod osłoną anonimowości. Z kolei Pan "Eddy" to widać specjalista marketingu internetowego. Katastrofą to są te bzdury które tutaj piszecie. Może Eddy napisz do FW żeby wzięli Twoją kandydaturę na moderatora albo administratora serwisu skoro tak przewidujesz wszystkie nieuczciwe ruchy ludzi którzy ciężką pracą próbują do czegoś dojść? dopier**liliście się jakiegoś jednego konta doszukując się elementów bajki która (prawdopodobnie) nie ma miejsca! Ciekawą rzeczą jest wasza uczciwość życiowa, internetowa itd. Niniwa byłem na castingach do programu i takie rzeczy o których piszesz nie miały miejsca to po pierwsze. Skoro mówisz o kimś,że jest Mandaryną polskiego kina, nie mając pojęcia o tej osobie to dla mnie jesteś conajmniej Najmanem polskiego mma. Trafiłem na ten temat przez przypadek i cieszę się,że ludzi zgorzkniałych życiem jest tak mało. A najpiękniejsze w tym jest to,że i tak to Wy dalej będziecie hejtować a my dalej będziemy się śmiać wam w twarz. Bo potraficie tylko pluć we własne monitory a nie komuś w twarz, bo do tego trzeba by mieć jaja ;)
Witam Panie Mariuszu, jak Pan to czyta to mam nadzieję,że się Pan śmieje z tych polskich pseudo znawców i hejterów! Miałem okazję z Panem współpracować o ile Pan pamięta;) I życzę sukcesów na dalszej ścieżce kariery! Pozdrawiam razem z żoną! Kamykowie
Hmmm polisz kicz projekt to jak sama nazwa wskazuje dla mnie taka treść... Chociaż może nie jestem filmową specjalistką. Skąd tyle zawiści w Was do pana mariusza? Poznałam go może przez 2minuty a złego słowa o nim nie powiem. To chyba portal do oceniania filmów i aktorów a nie osoby? Fajnie byłoby obejrzeć w końcu jakiś dobry film polskiego producenta, aktora...