Dla mnie ta aktorka jest absolutnie zajebista Pięknie gra, prawdziwie, wruszjąco Każda jej rola jest interesująca Poza tym jest też piękną osobą - ma niepowtarzalną urodę i jest mądra (co się nie często zdarza wśród gwiazdeczek hollywoodu) Uwielbiam ją
P.s
Obok niej (czy też na równi z nią ) mogłabym postawić: Jodie Foster, Kate Winslet, Juliette Binoche, Emme Thompson, Helena Bonham Carter
Co je wyróznia - niesamowita szczerość i prostota przekazu, talent zarówno komediowy jak i darmatyczny, mądrość
Mam identyczne zdanie. Do Twoich aktorek dołożyłbym jeszcze H.Swank i znamionującą ogromne możliwości N.Portman. Z jednym wszakże zastrzeżeniem : Wszystkie te aktorki - od Jodie po Natalkę - stoją jednak o mały szczebelek niżej niż Meryl. Ona jest jedyna !!
wiecie co mnie najbardziej wkurza... że meryl miała az 14 nominacji do oskara a zdobyła tylko 2...
z 5 conajmniej powinna miec.
Za "Kochanice Francuza" powinna była dostać statuetkę !
Katharine Hepburn dobrze zagrała w filmie "Nad złotym stawem' ale Meryl była według mnie dużo lepsza !!!
Wiele osób mówi że Oscar należał jej się także za "Porzegnanie z Afryką"
Fakt zagrała genialnie a Geraldine Page dostała wówczas stautetkę tylko dlatego że nie dostała jej dużo wcześniej za "Summer and Smoke" i "Słodkiego ptaka młodości", ale wówczas powinna wygrać Whoopi Goldberg za "Kolor purpury" !
sorry.. że nie na temat ale jak mogę zdobyc film z meryl "Wybór Zofii" bardzo chciałbym go zobaczyć...
P.S mogę ciągle oglądac diabeł ubiera sie u prady z meryl... ona jest genialna!!!!!!