Czy ktoś wie może konkretniej, jaki Marylka ma stosunek do wiary, religii? Na wikipedii przeczytałam
to: "Na pytanie, czy religia odgrywa ważną rolę w jej życiu, w wywiadzie udzielonym w 2009 roku
Streep odpowiedziała: "Nie uznaję żadnej doktryny. Nie należę do kościoła, świątyni czy synagogi
lub aśramy"".
Wiecie może czy gdzieś jeszcze wypowiadała się na ten temat? może jakieś wywiady? Bardzo mnie
to ciekawi.
Zdecydowanie jest ateistką i ma silnie lewicowe poglądy.
Magdalena Żakowska przeprowadziła z nią wywiad (do przeczytania na stronie internetowej gazeta kropka peel i w Wysokich Obcasach, linka nie daje się wkleić), w którym podpuszczała panią Meryl na polskich parlamentarzystów protestującym przeciw genderyzmowi (jak nic będzie premia od Adasia Szechtera :) i pani Meryl była zaskoczona ciemniactwem naszych wybrańców narodu i wzburzona wygłosiła mocno ideologiczny wykład.
A ja jestem zaskoczona, że Streep znając sprawę tylko z relacji jednej osoby pozwoliła sobie na taki komentarz...
odezwał się przedstawiciel folkloru politycznego. jak ktoś go słusznie podsumował:
"manifest kabareciarza zaczerpnięty z jakiegoś kazania proboszcza na wypierdówku"
Hahaha, świetnie, irytacja i argument at persona potwierdzają, że prawda w oczy zakłuła, bo świadomość o śmieszności i nonsensie takich idiotycznych poglądów dotarła do głowy. Chce mi się śmiać w głos na samą myśl o ludziach, którzy naprawdę wierzą w takie rzeczy xD.
uważasz że oni nie są folklorem politycznym? wiesz co to znaczy w ogóle? że maja poparcie społeczne porównywalne z procentem osób w społeczeństwie które są miłośnikami folkloru tj. max 2%. Zaprzeczysz? tak? Hahaha, to teraz będzie at persona: do psychiatry czubku bo masz majaczysz.
Wciąż wylewasz miód na moje serce swoją bezradnością ideologiczną i retoryczną. Choć retorykę obrałeś jedyną możliwą, bo takich śmiesznych poglądów nie sposób obronić w dyskusji merytorycznej, gdyż one po prostu same się ośmieszają. Śmieszą mnie takie zabawne dziwaczne ludziki mające nierówno pod sufitem, które korzystając z dobrodziejstw demokracji mogą głosić na poważnie takie "ideologie", a właściwie pseudoideologie i udawać poważne osoby o poważnych poglądach, podczas gdy wszyscy normali ludzie wokół mają z nich kupę śmiechu xD. Kiedyś takich dziwaków pokazywano by w cyrku, albo wysłano na leczenie, a teraz mogą sobie hasać w przestrzeni publicznej i wygadywać dziwaczne rzeczy bawiąc się w poważnych ludzi, co jest groteskowe i niezmiernie zabawne xD. Boże, jak ja kocham swój kraj, swoją kochaną Polskę, która mimo europejskiej(unijnej) dziwakopropagandy w tv pozostaje zdrowym i normalnym obyczajowo krajem, gdzie dziwak nazywany jest dziwakiem, a choroba chorobą.
oj widzę ze zabolało. ja mam kupę śmiechu kiedy jaśnie oświeceni, we własnym mniemaniu, zarozumialcy podniecają się swoimi poglądami, ale jakoś te poglądy już nie podniecają 98% społeczeństwa xD
No z tego co widać na około to takie cudaki jak te związane z gender są wytykani palcami przez wszystkich, ludzie się z nich śmieją i to takie chore umysłowo dziwadła stanowią max 2% w społeczeństwie, tyle że są pokazywane w tv. Odejdź od komputera i wyjdź na ulicę, a zobaczysz, że świat, a przynajmniej Polska jest wciąż normalna, a te 2% dziwaków tylko wystawiają się na pośmiewisko 98% normalnych ludzi. Więc na szczęście takie ruchy nie mają kompletnie żadnego znaczenia poza humorystycznym ;) .
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/robert-biedron-w-gender-prawicowi-polit ycy-widza-potwora/l9x0y
Poczytaj sobie komentarze pod tym filmem ;D .
Nie mam pojęcia kim jesteś, jakie są Twoje poglądy i w co tam sobie wierzysz. To Twoja sprawa. Z tego co się orientuję jest to "filmweb" czyli strona o filmach. Akurat w tym temacie poruszana jest wiara lub niewiara jednej z najlepszych aktorek.
Moja prośba jest prosta. Jeżeli chcesz się z kimś dzielić swoimi poglądami czy wytykać ludziom, że są dziwakami, bo starają się dostrzegać drugą stronę medalu lub wmawiać im chorobę to na stronie do tego przeznaczonej. Tu możesz wyrazić swoją opinię na temat twórczości, talentu lub urody artystów, w tym konkretnym przypadku aktorki, nie na temat poglądów politycznych Polaków. Tyle ode mnie. Dziękuję za uwagę.