Zaczęło się na 'Mamma mia!', przez 'Diabeł ubiera się u Prady', na 'Żelaznej Damie'
skończywszy. Brak słów, po prostu. Jej umiejętność wcielania się w niemal WSZYSTKIE
postacie, jej głos, jej uroda (nadal nie rozumiem, dlaczego uważana jest za jedną z
najbrzydszych aktorek), a przede wszystkim wybitny talent aktorski - to wszystko sprawia, że
rzeczywiście jest jedną z najlepszych, jeśli nie najlepszą aktorką naszych czasów. Przede
wszystkim jest to tak sympatyczna, ciepła i ambitna kobieta, że nie sposób jej nie polubić
(tak, zaraz posypią się gromy, że wcale tak nie jest, ale myślę, że w głębi ducha każdy ją na
swój sposób szanuje :)). Nie obejrzałam z nią wiele filmów ze względu na brak czasu, ale w
wakacje - czyli już w sumie nie długo, yeah - nadrabiam to. Oczywiście przeczesałam całe
google i youtube w poszukiwaniu wywiadów z nią (:D) i powiem Wam, że to na prawdę
inteligenta i genialna aktorka :) Nie dziwię się, że dostała Oscara za 'Iron Lady' - genialny
film, a na trailerach miałam ciarki :> Pozdrawiam resztę (a raczej: rzesze :D) fanów Meryl :)
No to będziesz miała wakacje pełne wrażeń ponieważ Meryl zaskoczy Cię jeszcze w nie jednym filmie:) Mamma Mia, Diabeł ubiera się u Prady i Żelazna Dama to dopiero kropla w morzu. Czeka Cię jeszcze wiele niezapomnianych kreacji Meryl. Troszkę Ci zazdroszczę, bo obejrzałam już prawie wszystkie filmy z Meryl, a oglądanie jakiegoś filmu ponownie to jednak nie jest już to samo. Chociaż filmy z Meryl nigdy mi się nie znudzą :)
Ja też w wakacje nadrabiam zaległości i już się mogę się doczekać<3. A co do MS, to też uważam ją za najwybitniejszą aktorkę na świecie. Jeśli czytałaś niektóre dyskusję to pewnie zauważyłaś, że zdania na temat urody Meryl są podzielone, ale i ja uważam że ma bardzo oryginalną urodę, która do niej bardzo pasuje:> No i oczywiście pozdrawiam wszystkich:P
Ja widziałam, może trochę więcej niż połowę filmów z jej udziałem :) a to dlatego, że reszty nie mogę nigdzie znaleźć. Ale jak wiadomo w wakacje będzie więcej czasu więc może coś wykombinuję. Również tak samo jak Wy uważam Meryl za najwspanialszą aktorkę na Ziemi jest istnym kameleonem. A jeśli chodzi o jej urodę uważam że nic jej nie brakuje - wygląda i zawsze wyglądała świetnie :) Także życzę wszystkim miłego nadrabiania filmów i podziwiania kunsztu Meryl! Pozdrawiam serdecznie :)
ja właśnie też tak mam , widziałam już dużo filmów , ale reszty nie umiem nigdzie znaleźć :(
ja uważam , że Meryl jest bardzo ładna i nie rozumiem dlaczego inni twierdzą , że jest brzydka .. przynajmniej jest naturalna . jeju z chęcią obejrzałabym wszystkie filmy od początku , ale nie ma czasu ... w wakacje nadrabiamy :D pozdrawiam wszystkich fanów cudownej Meryl ♥
Jestem właśnie w trakcie przetrząsania yt, oglądam wszystkie urywki Sophie's Choice jakie uda mi się znaleźć, bo filmu w całości na razie obejrzeć nie mogę. Chyba najdziwniejsze przeżycie mojego życia, słuchać Streep trajkoczącą po polsku :o A wracając do samej Meryl, nie wiem czemu, oglądając ją w filmach, słuchając jej, a przede wszystkim czytając jej wywiady, w których opowiada o swojej karierze i życiu prywatnym, człowiek znajduje taką siłę żeby iść do przodu, nie poddawać się i zawsze wybierać to, co jest dla niego najważniejsze. W sobotę wystawiam kabaret z przyjaciółką, pół mojego miasta się zbierze, serce mi wali że nie mogę ale powtarzam sobie, że jak ona i inni dawali radę, to i ja dam, i nic mi się nie stanie :) A wy, co o tym myślicie? :D
oo :d no to trzymam kciuki żeby wszystko super wyszło ! :D jeżeli chodzi o Meryl mówiącą po polsku , to coś wspaniałego :d ♥
dzięki, mam nadzieję że wyjdzie bo jak nie to już po mnie *lol* aaa, nie mogę odpędzić się od oglądania 'Meryl Streep funny moments' <3 (http://www.youtube.com/watch?v=XGwW6VTpKyQ&feature=related). Cudowna kobieta :)
Zgadzam się, nie obejrzałem tylko "The Deadliest Season" z '77 roku ale jest nie do zdobycia. Wydaje mi się, że jest jedna z najlepszych aktorek wszech czasów co potwierdziła ilością zdobytych nagród i nominacji w wielu kategoriach.
Uroda to kwestia gustu, a o nim - jak wiadomo - się nie dyskutuje. Ale moim zdaniem Streep wygląda na przemian bardzo dobrze, aby potem kompletnie mnie zrażać swoim wyglądem. W "Manhattanie" bardzo mi się podobała, a trzy lata później w "Wybór Zofii" odpychała. Tak sytuacja ma się jeszcze z kilkoma innymi produkcjami.
Pozdrawiam wszystkich fanów Meryl Streep i życzę powodzenia w zdobywaniu filmów.
A gdzie udało Ci się znaleźć "Kiss Me, Petruchio"? Na youtube są tylko jakieś fragmenty. A co do "The Deadliest Season" to wysłałam Ci wiadomość na mejla;) jeśli ten adres jest jeszcze aktualny (adams4@buziaczek.pl):D pozdrawiam
Czy ktoś orientuje się gdzie można obejrzeć ,,W nocnej ciszy"? Nigdzie nie mogę znaleźć tego filmu a bardzo chciałabym go obejrzeć.
@adamstencil, podziwiam! Ja jestem dopiero na ósmym filmie z Meryl, ale mam nadzieję że przez wakacje uzbiera się tego duuuużo więcej :)