no dokładnie to samo chciałem napisać, reszta zwycięzców ma już zaznaczonego oscara a Meryl jeszcze czeka :)
Fakt, miała tą statuetkę w niedzielę rano, a potem znikła. Niby pierdółka, ale faktycznie jej tam brakuje.
Na forum Oscarów pół godziny po przyznaniu nagrody napisałam żeby admin dodał jej Oscara, bo królowa czeka już pół godziny. Na co on mi odpowiedział, że nie mogą jeszcze dodawać nagród. Nie wiem czemu :(
Hmm dziwne, bo inni już mieli dodane od razu. Ciekawe czy jak dorzucą Oscara to te 8 Globów wejdzie :) Ale Oscary chyba ważniejsze :)
Właśnie. A przecież miejsca trochę jest. Starczyłoby go na 3 Oscary, 9 Złotych Globów (bo Filmweb nie liczy remisu z S. Weaver i J. Foster), 2 BAFTY, Złotą Palmę i Srebrnego Niedźwiedzia. Nie da się ukryć, że ten "łańcuszek" mógłby być na FW nieco dłuższy, żeby lepiej odzwierciedlać autentyczną ilość zdobytych nagród. Nie wiem też czemu nie pojawiają się w nim nagrody aktorskie z festiwalu w Wenecji.
już pojawiła się ikonka trzeciego Oscara ;D
a Złotych Globów Meryl dostała "tylko" 8, a nie 9 (remis, o którym pisze Maciekw7_2 dotyczył Foster, Weaver i MacLaine).
wygląda na to, że FW nie odnotowuje nagród honorowych, za całokształt etc., tylko te wygrane w "regularnych" kategoriach, ale sądzę, że np. w ciekawostkach można byłoby inf o takich nagrodach umieszczać (to dotyczy nie tylko Meryl) ;;D