Michael CaineI

Maurice Joseph Micklewhite

8,2
69 386 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michael Caine
FifiQ

batmany
cdasdasd
asd
as
d
asd
asd
s

szmylc3

to już widziałem... może ktoś coś jeszcze zaproponuje? chciałbym się lepiej zapoznać z tym aktorem, ale nie wiem od czego zacząć.

FifiQ

Do tej pory obejrzałem z Cainem 13 filmów i na tę chwilę uważam, że najlepiej zagrał w "Pojedynku" i "Śmiertelnej pułapce". Dzisiaj na TCM będzie film "Po tragedii Posejdona" z Cainem w roli głównej, więc muszę zobaczyć jak tym razem wypadł :)

Darth_Vojtek

Moje typy to przede wszystkim
'Włoska robota" i "Dopaść Cartera"

knopson

Oglądałem "Dopaść Cartera" i Michael zagrał w nim bardzo dobrze, choć sam film coś mi do gustu nie przypadł. To klasyka kina sensacyjnego lat 70', która spodoba się osobom, które lubią taki klimat jak np. "Bulitt" albo "Ucieczka gangstera".

A co do "Tragedii Posejdona", o której wspomniałem w poście wyżej, to jest to film beznadziejny, kompletna chała, odradzam oglądać nawet osobom, którym podobała się pierwsza część; aż się dziwię, że Caine zgodził się w tym filmie zagrać.

szmylc3

incepcja;-)he, he

hagal224

Dla mnie zdecydowanie Harry Brown i Parszywe Dranie

FifiQ

Ciekawy duet razem z Seanem Connery tworzy w filmie "Człowiek, który chciał zostać królem".

FifiQ

harry brown

FifiQ

Zatrute pióro

FifiQ

a ja bym postawił na "Szok dla systemu"

FifiQ

"Na zabójczej ziemi "

FifiQ

dla mnie super rola w prestiżu

FifiQ

Kilka perełek ale Prestiż i Dopaść Cartera chyba najlepsze. Ten jego niesamowity głos...

FifiQ

batmany i jego drugoplanowe mistrzowskie role

tomucho77

Cider house rules!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FifiQ

Harry Brown

użytkownik usunięty
FifiQ

"Pojedynek"

TDKR

FifiQ

Dodam jeszcze
1) Na tropie Wilby'ego
2) Marsylski kontrakt
3) Dopaść Cartera
4) Orzeł wylądował