Ten temat już się pojawiał w innych tematach.. ale później przechodził w inne tematy, więc zakładam nowy..
A chodzi bynajmniej nie o jego głos jako muzyka, ale głos, którym mówił na codzień. Był to głos dość wysoki, trenowany, ale oczywiście wiadomo, że Michael normalnie mówił zwykłym, męskim głosem, tylko za często się tym nie chwalił publicznie. Więc gdy obejrzałam filmik poniżej, aż sama się zdziwiłam, że to na prawdę mówi on! Moje pytanie - czy macie więcej nagrań, gdzie tak wyraźnie słychać jego niski głos?
MJ z 2006:
http://www.youtube.com/watch?v=TsSp78gq8UQ
Najwyraźniej Michael w swoim gardle mieścił mężczyzne i kobietę ;) To normalne jak ma się dobrą skalę
czemu?
ja na przykład , marzyąłm przez moment zeby zaczac spiewac , wierzyłam głupio z eumiem spiewac ale w koncu nagrałam sie i z dystansem posłuchałam tego.Wyje jakby mnie coś bolało , mam do tego dystans ale abrdzo bym chciałąb potrafic spiewac
też bym chiała umieć śpiewać ale nie umiem , ktos kto ma talent muzyczny zawsze mzoe go wykorzystac jakos i zarobić na tym
ja tez nie umiem spiewac a jak ktos ma talent muzyczny to zawsze moze to wykorzystac i zarobic jakas kase
Mam podobnie. Ale żeby lepiej sie poczuć i poudawać ze jednak umiem śpiewać robię bardzo głośno ulubioną piosenkę i wtedy śpiewam na głos. Muzyka jest tak głośono że siebie nie słyszę i wydaje mi się że śpiewam jak wolakista w piosence :) Taki trik ;)