hmm, a dlaczego nie wstawicie najbardziej aktualnej fotki? Do tego stopnia go bronicie i idealizujecie, że nawet nikt nie odważy się wstawić jego najnowszego zdjęcia? O nie, nie był taki "boski" jak na tej fotce wasz wielki artysta. Za życia wyglądał jak trup i to z własnej woli. Więc nie wyobrażam sobie jak teraz musi wyglądać...
Żałosne z ciebie dziecko... A co to za tradycja umieszczania zdjęć martwego człowieka? Może ty oprawiasz takie w ramki, ale niektórzy są normalni i tego nie robią i nawet tu się tego nie domagają, i to raczej nie kwestia estetyki, ale ty tego nie pojmiesz...
"Za życia wyglądał jak trup i to z własnej woli"
Z własnej woli zachorował na bielactwo? Brak słów, taka głupota jak twoja powinna być karalna.
Jackson był wielkim artystą, i to jest fakt. Zapisał się na zawsze w historii muzyki i zasłużenie był za życia nazywany królem popu, i na zawsze nim pozostanie.
A ty swoimi komentarzemi tylko się poniżasz. Nie masz zielonego pojęcia ani o jego muzyce ani o nim. To co piszesz przesycone jest nienawiścią, podłością, chamstwem i totalną ignorancją. Naprawdę musisz zakładać tematy, żeby napisać jak strasznie go nie lubisz? Masz z tego jakąś chorą satysfakcję? Odpowiedź jest oczywista, więc możesz sobie darować kolejny żałosny komentarz.
Naprawdę wierzycie w to całe bielactwo? Gdyby rzeczywiście tak było, to idę o zakład, że plotki o zmianie koloru skóry zaraz by zdementował, a tych co je rozpuszczają podał do sądu. Poza tym sam wygląd jego twarzy i fakt, że musiał nosić maskę w ostatnich latach świadczą o tym, że przeszedł wiele operacji. W takim razie po co ? Czasem ciężko jest zaakceptować niedoskonałości swojego idola, ale zaprzeczanie im, czy traktowanie ich wymijająco nie jest dobre, czy dojrzałe. Ja uwielbiam Freddiego Mercurego, ale nie będę pisał np że na Aids zachorował w szpitalu, podczas transfuzji... Ale czy to co ci muzycy robili odbiera im coś z ich talentu, czy dokonań ? Uważam, że Jackson naprawdę włożył wielki wkład do muzyki i należy mu się szacunek, ponieważ był twórcą muzyki pop.
Na niektórych zdjęciach z lat 80-tych widać na jego twarzy nierówności koloru, mysle więc że faktycznie chorował.
Natomiast przy bielactwie niezwykle rzadko zdarzają się przypadki tak gruntownego wybielenia, co oznacza że MJ brał jakieś środki na "wybicie" tej resztki melaniny, która mu pozostała. Na początku lat 90-tych z dumą zresztą prezentował w klipie swój trupio blady tors, a więc już wtedy wykańczał siebie tymi toksynami. Jak trzeba być chorym na głowę, by do jednej choroby dołączać ciężkie uszkodzenie narządów wewnętrznych truciznami?
No nie wiem czy w latach 90-tych ten tors był taki blady
http://img406.imageshack.us/img406/2387/vit48mjyl2.jpg
Jak bladym trzeba być, by być "bladym"?
To zdjęcie jest dość dziwne. Pisałam odwołując się do moich wspomnień o klipach z tej epoki.
Nie zamierzam bronić żadnej tezy dotyczącej koloru skóry Jacksona, ale to zdjęcie jest dość zastanwiające. Choć przyznam Ci rację, że np. w klipie do "You are not alone" blade jest chyba dość blade ;) Ale może to za sprawą makijażu, oświetlenia itd.? Nie wiem...
był Królem Pop'u
i dalej nim jest, bo ci którzy na prawdę go kochali zawsze będą o nim pamiętać
dlaczego nie wstawiam aktualnej foty
hm...moze dlatego, że użytkownicy nie mogą!!!
Michael miał ciężką chorobę genetyczną, odziedziczył ją po dziadkach
zgadzam się, że to jego wybielanie też mu skracało życie
ale choroba po dziadkach bardziej
myślę, że jeśli ktoś ma szacunek do starszych, do siebie i jakieś zasady moralne
nigdy by nie powiedział, że Michael wyglądał jak trup za życia
jakiś szacunek dla zmarłych może co?.
:)
A wracając do tematu samego zdjęcia, ja zawsze wolę, gdy są tu fotki artystów z okresu ich świetności. U MJ ten przypada na pierwszą połowę lat 80-tych. A wtedy miał jeszcze śliczny, naturalny uśmiech i dość mocny głos.
Sorry, ale trochę mnie nie zrozumiałeś! Nie chodzi mi przecież żeby umieszczać zdjęcia zmarłego, tylko, aby umieścić bardziej aktualne zdjęcie od tego, bo tu wyglądał jeszcze w miarę, ale to było dawno.
A co do bielactwa, to najpierw trochę poczytaj o tej chorobie, a potem się wypowiadaj! Bielactwo nie powoduje tak drastycznego i równomiernego wybielenia całego ciała. Powoduje tylko częściowe białe plamy na ciele, ale nigdy człowiek cierpiący na tą chorobę nie może się wybielić w całości i do tego stopnia! Być może i był chory, ale tonie choroba sprawiła, że wyglądał tak jak wyglądał... To operacje plastyczne, które sam sobie zafundował z nienawiści do swojego ojca i swojej rasy. I to też jest chore. Nienawiścią to przesycone są twoje komentarze, bo ja mam swoje powody. Wypowiadam się rzeczowo i popieram swoje wypowiedzi argumentami. Za to Ty nie masz żadnych argumentów, tylko jakieś naiwne przekonania. Co z tego że był gwiazdą? Był zniszczonym człowiekiem. I trzeba mu współczuć.
P.S. nie jestem dzieckiem!
"Wypowiadam się rzeczowo i popieram swoje wypowiedzi argumentami" ...weź nie rozszmieszaj mnie. Te twoje kilkulinijkowe posty są naszpikowane wyłącznie oskarżeniami - rasista, pedofil, wybielanie. Jedyne co robisz to atakujesz, wyśmiewasz, oskarżasz zarówno tu jak im w temacie, że niby Jackson jest idiotą. Ty nawet nie wiesz co to znaczy argument. Moje posty są przesycone nienawiścią? Po prostu brak mi słów, mogę cię jedynie żałować DZIECKO.
nie będę odpisywać, bo już nie mam siły gadać z tak naiwnymi ludźmi... Po prostu już mi się nie chce wdawać w kolejne dyskusje i zachowam, to co myślę dla siebie, bo po prostu już mi się nie chce pisać. Spadam stąd, bo nie ma sensu się z Wami kłócić o jakiegoś rąbniętego kolesia, który już nie żyje!!!
JAMAJKA... TY TO JESTES PO PROSTU ZALOSNA.
NIE WIEM CZY TO PROWOKACJA CZY TO NA POWAZNIE.
ALE CHYBA NIE TY PO PROSTU SIE NUDZIC WIELCE I PISZESZ TAKIE PIERDOLY (WIEDZAC ZE TO B. KONTROWERSYJNY TEMAT) BO CHCESZ ZWROCIC NA SIEBIE UWAGE, DOSTAC WIELE ODPOWIEDZI.
NO DOBRZE , CIEKAWE CZY CI SPRAWIA PRZYJEMNOSC TO JAK INNI PO TOBIE JADA.
JESTES PUSTA , GLUPIA, MASZ MALE CYCKI,
WOGLE TO NIE MA SENSU TEGO CIAGNAC BO NO I TAK NIE WIEZE, ZE TO CO NAPISALAS JEST TYM CO MYSLISZ.
PO PROSTU PROBUJESZ ZWROCIC NA SIEBIE UWAGE...
BO JESLI NAPRAWDE TE TEMATY CO PISZESZ WYCHODZA Z TWOJEGO SERCA, TO MUSISZ BYC NIEZLE PRZEGRANA KOBITO
12 lat to ja bym chciała mieć...
Dzieckiem to chyba Ty jesteś, bo ja obecnie nie mam już nawet "nastu" lat niestety. Ale mam 12-sto letnią siostrę i z tego co wiem dzieci w tym wieku nie interesują się tego typu tematami.
no na pewno nie śmiercią Michaela Jacksona. 12-latki to jeszcze dzieci, jakbyś nie wiedziała. Np. moja sis kolekcjonuje karteczki w segregatorze. A jakbym ją spytała o MJa powiedziałaby mi tylko tyle, że był to chory psychicznie piosenkarz. Bo takie dziecko nie interesuje się takimi sprawami. Ocenia ludzi po tym, co usłyszy od rówieśników lub starszych kolegów ze szkoły...
bez urazy ale jeśli twoja siostra jest 'taka' jaką ją opisałaś to jest pozbawiona jakichkolwiek uczuć
ja mam lat 14 jeszcze nie skończonych, nie podaję się tu za straszą ani wszystko wiedzącą, bo i tak wiem, że wiele osób uważa mnie za gówniarę, która życia nie zna, ale ja mam inny pogląd na świat niż wszscy, z reszta jak każdy punk...wnioskuje, że twoja siostra idzie teraz do 6 klasy?.
widac ze te dzieci cofnęły sie w rozwoju ja w 6 klasie byłam już przawie dorosła teraz z resztą nie zachwouje się jak dziecko, czasem są jakieś wygłupy ale bez przesady już zbieranie kartreczek, skończone w klasie 2 podstawówki i ja w jej wieku wiedziałam o MJ baardzo dużo, nie mówi
nie sugeruj, że moja sis jest cofnięta w rozwoju, bo jest najlepszą uczennicą w szkole i ma średnią 5,3! :] Nie tylko ona zbiera teraz karteczki jak nie wiesz. Bo obecnie wszystkie klasy podstawówek mają takie hobby :P ja też miałam już inne zainteresowania w jej wieku, ale cóż, taka teraz moda w podstawówkach na karteczki ;)
no nie wiem moja siostrzunia ma 6 lat i już skończyła zbierać ale ok xd
wiesz nie mam jak zuważyć bo już podstawówkę pożegnałam i nie odwiedzam tego miejsca xd
a dziewczyny z osiedla z podstawówy nie zbierają, więc nie wiem ;P
ja nawet się nie udzielam się w życiu szkoły, jak już to gram diablice w jasełkach i potem po korytarzach tylko słysze 'diabliczka idzie' ;/ albo śpiewam na apelach i sram na szkołę, więc można wywnioskować, że zbytnio się nie przejmuje niczym xd tak sobie tlyko punkuje i pierdole systemik
ale dzieki jamajka ze mi powiedzialas o typowej podstawowie ;d
nmzc ;)
Wiesz, ale niektóre dzieci w podstawówce są nadzwyczaj rozwinięte i mają już bardziej dojrzałe zainteresowania jak np. sex.
Taka moja znajoma ma 13 lat i jest w trzecim miesiącu ciąży.
Cóż... Chyba jednak wolę żeby moja siostra zajmowała się zbieraniem karteczek w swoim wieku, niż rodzeniem dzieci.
haha! życzę jej powodzenia, ale sobie zwaliła życie
mnie tam nie ciągnie do 'tego' xd
i nie mam zamiaru zachodzić w ciążę nawet w wieku 19 lat xd
poczeekam z tym dłuuuuuuuugo ;d
fajnie, że przyznajesz się do swego wieku ;P ja na Twoim miejscu na tym forum bym się nie odważyła, bo niektórzy są tu "tępieni" za swój wiek, a raczej za prowadzenie dyskusji nie na swoim poziomie...
szczerze podczas polemik i konwersacji wali mnie mój wiek
bo jeśli umiem udowodnić swoją rację pond 50-letniej polonistce, która zawsze trzyma na swoim, która uczyła mojego tatuśka i nikt nie mógł podważyć jej zdania, a później mi mówi, że chyba będę pracowała w sejmie bo mam dar przekonywania i nieźle dyskutuje to ją z deka wyśmiałam ale myślę, że może kobieta ma trochę racji z tymi dyskusjami.A ponieważ znudziło mi się tylko polemizowanie na poziomie mojej beznadziejnie głupiej klasy, w której są same 'słodki idiotki' z małymi wyjątkami i oczywiście 'kłótniami' na temat punku with kochany kondzio, postanowiłam trochę posiedzieć na różnych forach i pogadać z ludźmi, a jeśli ktos tępi mnie za mój wiek to szczerze? mam to w dupie, z resztą jak prawdziwy punk xd
nie ma w ogóle chyba w sobiee uczuć twoja siostra
ja mam niecałe 14 (roczniekiem14)
i jak to powiedziałaś, ocenia ludzi po tym co słyszy od innych?. to ja chyba mam coś z głową ;P
i nie mów, że takie dziecko nie ma uczuć. Może i są dzieci pozbawione wrażliwości, ale akurat moja siostra jest bardzo wrażliwym i dobrym dzieckiem. Nie ma w niej żadnej złości i wulgarności, co w dzisiejszych czasach jest częstym przypadkiem u nastolatków. Napisałam przecież dlaczego by tak powiedziała. Dlatego, że się ty nie interesuje i pewnie zasugerowałaby się opinią starszych kolegów(jak to dziecko).
ale musi się nauczyć miec swoje zdanie xd
chyba, że to tylko ja w wieku 8 lat sprzeciwiałam się wszystkiemu co mi nie posłowało xd
dzieci od urodzenia sprzeciwiają się temu, co im nie pasuje np. płaczem ;)
Ona po prostu się tym nie interesuje dlatego mówi, to co usłyszy od innych, jak większość dzieci.
no w sumie możliwe, nie wiem
ja tylko czasem moją siostrę pohuśtam na huśtawce na placu xd albo pójdę z nią do sklepu ;d
uwielbiam sprzeciwy i pewnie dlatego nie udzielam się zbytnio wśród ludzi widzących świat przez różowe okulary, ja po prostu zazwyczaj z nikim nie rozmawiam, a w domu to już w ogóle, wchodzę i się zamykam w pokoju xD
ja po prostu nie mam z ludźmi o czym gadać
nie tak jak na forach xD
aha jeszcze jedno: jak już to chorego umysłowo, a nie "chorego umysłowego". Twoje sformułowanie tej wypowiedzi świadczy tylko o tym, że to ty jesteś dzieckiem, nie ja. :)
Gdybym tak nie myślała, to bym tego nie pisała. A wrzucajcie sobie na mnie, jak jesteście tak nie zrównoważonymi psychicznie dziećmi- mam to w dupie. Będę pisać, co myślę, bo mam do tego prawo, a jak Wam się nie podoba, to tego nie czytajcie- proste!
I to chyba Ty jesteś trochę pusta i głupia oceniając moje cycki, których nawet nie widziałaś (bo mnie w życiu nie widziałaś). To co napisałaś jest po pierwsze niezgodne z prawdą (bo akurat cycki mam duże nie chwaląc się ;)), a po drugie w ogóle nie na temat. Bo jak możesz mnie oceniać, podczas gdy w życiu mnie na oczy nie widziałaś i nawet nie wiesz, czy to zdjęcie jest moje? Ty jesteś żałosna.
Co do moich cycków. Ciekawe jaki rozmiar stanika nosisz?? Bo ja "D".
Nie chciałam tego pisać, bo to nie istotne, ale skoro druga osoba z forum mi zarzuca, że mam małe cycki (co świadczy o waszej głupocie), to mnie do tego zmuszacie...
:)
Miał chodzić jak krowa w plamki????
Ciekawe co Ty byś zrobiła, gdybyś cierpiała na taką chorobę i musiała się tak ludziom pokazywać?!
Zrobił to dla siebie, żeby lepiej wyglądać!!!
DAJCIE MU JUŻ SPOKÓJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"A wracając do tematu samego zdjęcia, ja zawsze wolę, gdy są tu fotki artystów z okresu ich świetności. U MJ ten przypada na pierwszą połowę lat 80-tych. A wtedy miał jeszcze śliczny, naturalny uśmiech i dość mocny głos."
On zawsze miał piękny uśmiech i głos. Co z ciebie za fanka która uwielbia Michaela tylko z dawnego okresu?
On dla mnie do końca był przystojnym facetem i świetnym piosenkarzem...
właśnie dobrze że jest takie zdjęcie. nie dość że wygląda na nim bardzo ładnie to uważam że właśnie takiego powinniśmy go zapamiętać. młodego i pełnego sił.
to zdjęcie jest baardzo ładne :)
miałam taki plakat na zeszycie od polaka
ale wiadomo jak to jest 'zlikwiduj to!'
wiem, że jest ładne, ale stare.
Ja uważam, że powinno się wstawiać bardziej aktualne fotki i takie charakterystyczne dla danego artysty, czy akora.
ja także uważam że powinny być jak najbardziej aktualne fotki wstawiane.
dla mnie on zawsze byl, jest i będzie przystojnym, genialnym, niesamowitym człowiekiem!
jednak teraz po jego śmierci.. to zdjęcie może zostać.. przywołuje piękne wspomnienia jego świetności.
Dziękuję.
Ja po prostu już mam dosyć, że niektórzy cały czas go tyrają!!!
Jeżeli go nie lubisz to spoko, masz do tego pełne prawo...
Ale daj mu już spokojnie odejść... Bo on już dosyć kopniaków dostał od życia...
Powtórzę się:
DAJCIE MU JUŻ WSZYSCY ŚWIĘTY SPOKÓJ DO CHOLERY!!
hm... czy on kiedyś zazna spokój pozagrobowy? A co do tematu to po prostu zapamiętajmy go z jak najlepszej strony...
Ludzie a czy nie wystarcza wam fakt ze wogóle jest zdjęcie Michaela i ze na znak żałoby jest ono czarne.
Czepiacie sie takich głupot! A co to za różnica jakie jest zdjęcie. I tak każdy zapamięta Michaela jak chce . Nie bójcie sie jego nie da sie zapomnieć! Każdy dam nie powinnien go zapomnieć. A tak na marginesie to z tego co tu przeczytałam to wasza konwersacja jest naprawdę zalosna. Z tego co pisaliście to niektóre tu osoby nie mają juz nascie lat więc nowe zajęly by sie poważniejszymi dyskusjami na temat Michaela jeżeli juz naprawdę chce tak o nim rozmawiać . A wogóle to zostawcie juz tego czlowieka w spokoju. Na zawsze POZOSTANIE KRÓLEM i to sie liczy!
Ludzie a czy nie wystarcza wam fakt ze wogóle jest zdjęcie Michaela i ze na znak żałoby jest ono czarne.
Czepiacie sie takich głupot! A co to za różnica jakie jest zdjęcie. I tak każdy zapamięta Michaela jak chce . Nie bójcie sie jego nie da sie zapomnieć! Każdy dam nie powinnien go zapomnieć. A tak na marginesie to z tego co tu przeczytałam to wasza konwersacja jest naprawdę zalosna. Z tego co pisaliście to niektóre tu osoby nie mają juz nascie lat więc nowe zajęly by sie poważniejszymi dyskusjami na temat Michaela jeżeli juz naprawdę chce tak o nim rozmawiać . A wogóle to zostawcie juz tego czlowieka w spokoju. Na zawsze POZOSTANIE KRÓLEM i to sie liczy!
Ludzie, zajrzyjcie sobie do słownika medycznego. Tam nie znajdziecie czegoś takiego jak wybielanie, wybielić to można sobie ciuszki :/
Za to znajdziecie bielactwo, albinizm, vitiligo.
Ojoj, cóż za sensacja, stare zdjęcie. W zasadzie niemal wszyscy w top 100 mają zdjęcia na których dobrze wyglądają, to raczej normalka. Ale oczywiście tylko Jackson wzbudził kontrowersje swoją fotą. No proszę .. :) Wakacje czasem szkodą.