Michelangelo Antonioni

8,1
1 278 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Michelangelo Antonioni

ANTONIONI

użytkownik usunięty

TO NIEULEGA WĄTPLIWOŚCI ŻE TO NAJLEPSZY REŻYSER FILMOWY JAKI KIEDYKOLWIEK STĄPAŁ PO ZIEMI (NO MOŻE JESZCZE BERGMAN , FELINI I BUNUEL MOGĄ SIĘ Z NIM RÓWNAĆ)

użytkownik usunięty

tak najlepszy nakrecił mnustwo wspaniałych filmów jak'' przygoda'' ''powiekszenie'' ''zawód reporter'' , zacmienie'' i zabriskie point' do tego ostatniego choc moze nienajwybitniejszego mam szczegulny sentyment.

użytkownik usunięty

na równi z antosiem stawiam tarkowskiego;
jesli idzie o najlepsze filmy, to nie wszystko widziaBem, ale doskonaBe, absolutnie doskonaBe sa:Zacmienie, zawod reporter, powiekszenie, noc;
(nie ogladalem przygody i czerwonej pustyni)
w zacmieniu i wniektorych momentach niektorych swoich filmow dociera do granic ludzkiego poznania i tego jak te granice mozna w filmie przedstawic, vide:zakonczenie zowod reporter i zacmnienia;

PRAWDZIWY MISTRZ KINA, WYBITNY ARTYSTA, FILOZOF X MUZY !!!

Zakończenie "Zaćmienia" to faktycznie mistrzostwo świata. Jak to oglądałem to mi dosłownie szczena opadła...

N_Law

A mi ciary po ciele przechodzą, gdy oglądam niektóre sceny lub sekwencje, np. retrospekcja Locka w momencie zamiany tożsamości... Absolutne mistrzostwo!

absolutnie genialny reżyser... nie widziałem jeszcze wszystkiego, ale i tak po 'zawód: reporter', 'powiększeniu' i 'zabriskie point' można się w jego twórczości zakochać